Vraag & Antwoord

OS Linux

LILO probleem

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een probleem met Lilo, want ik krijg het niet meer aan de praat vanaf de harde schijf, dus mijn PC start nu alleen nog maar op via een LILO-bootdiskette.
  Ik heb een systeem met 2 hdd's, op de 1e staat win98 en op de 2e SuSE 7.2. Oorspronkelijk stond er alleen Win98 op de pc, tot ik ongeveer een maand geleden besloot de 2e harddisk te gaan gebruiken voor Linux. Omdat toen de diskdrive kapot was heb ik LILO op de harddisk geïnstalleerd, zodat ik toch het bekende opstartmenu zou krijgen. Na het vervangen van de diskdrive wilde ik weer standaard Win98 laten opstarten en Linux met de bootdiskette. Daartoe heb ik Linux helemaal opnieuw geïnstalleerd, waarbij ik nu bij de installatie heb gekozen voor het starten van linux via een bootdisk. Dat ging op het eerste gezicht goed, maar als ik "schoon" opstart (dus zonder flop) blijft de PC hangen met als laatste melding LI.
  Hoe krijg ik de resten van LILO van de windows-partitie af zonder de bestaande Win98 installatie te beschadigen en Windows weer "gewoon" van de eigen C-schijf op wil starten ?
  Het zal wel weer simpeler zijn dan ik denk…. :wink:

  Sein !
 • heel gemakkelijk
  win98se bootflop pakken…ermee opstarten… naar de prompt heen jagen en dan intypen ende inramme (oud hollandsch is egt ludiek) fdisk /mbr

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.