Vraag & Antwoord

OS Linux

Module problemen

Anoniem
water
2 antwoorden
 • Ik ben bezig om de nvidia-drivers aan te praat te krijgne voor mijn riva-tnt2 kaartje. Ik krijg echter een foutmelding dat de module NVdriver niet gevonden wordt. Die module heb ik mijn modules.autoload-file staan. Ik heb inmiddels mijn kernel opnieuw gecompileerd, inclusief module-support. Mijn netwerkkaart heb ik ook als module mee gecompileerd. Als ik nu kijk welke modules geladen worden (/sbin/lsmod) dan blijkt dat er geen te zijn en volgt er een foutmelding QM_MODULES: function not implemented. Mijn netwerkkaart heb ik niet in de modules.autoload-file staan, maar die werkt gewoon. (volgt iedereen het nog?).

  Concluderend lijkt het er op dat ik ondanks dat ik m'n kernel opnieuw heb gecompileerd, een oude kernel wordt geboot. Wie weet hier de oplossing voor en wat betekent die foutmelding van lsmod? Moet ik misschien alles weggooien wat met de oude kernelconfiguratie te maken heeft en zo ja wat dan precies?
 • heb je wel /sbin/lilo gedraaid na het compilen en installeren van de kernel?

  mijn ervaring is dat de NVidia GLX driver zelf de NVdriver kernelmodule laadt zodra X start. Daar hoef je niets voor te doen. Ook de kernel hoefde ik niet opnieuw te compileren.

  Ik heb gewoon gedaan:

  [b:7ea69aa87c]tar zxf NVIDIA-kernel.xx.tar.gz
  cd NVIDIA-kernel/
  make install
  cd ..
  tar zxf NVIDIA_GLX.xx.tar.gz
  cd NVIDIA_GLX/
  make install[/b:7ea69aa87c]

  en het werkte gewoon! Natuurlijk even Driver "nvidia" in je Section "Device" in /etc/X11/XF86Config toevoegen.

  succes,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.