Vraag & Antwoord

OS Linux

welke email client

Anoniem
maximilaan
9 antwoorden
 • Welke emailclient kan automatisch emails forwarden
 • Volgens mij kunnen Evolution en KMail dat, kijk even in de filterinstellingen

  Max
 • Evolution kan veel mits je de filters goed instelt. En vorlegns mijn kan jouw eis ook gerealiseerd worden. Ik weet niet of je fetchmail en/of sendmail gebruikt. Volgens mij kan je daarin ook forward instellingen aangeven.
 • Met sendmail m.b.v. een .forward bestand.
 • Kan je iets meer (configuratie)-informatie geven.
 • [quote:e0253991d3="Demonaz"]Kan je iets meer (configuratie)-informatie geven.[/quote:e0253991d3]Ik wil meedere pop3-accounts kunnen downloaden op een email client en vervolgens alles wat ik in deze emailclient download forwarden naar een online email client. Het mooiste zou dan ook zijn als het reply adres van de oorspronkelijke verzender blijft staan. Natuurlijk moet ook de emailclient automatisch de mail ophalen.
 • Dat kan ook met procmail.

  procmail forward (beter: redirect) naar andere accounts (zonder From en To te veranderen)

  procmail kan je aan laten roepen door bijvoorbeeld fetchmail of vanuit elke willekeurige client die een pipe-commando kan uitvoeren.

  ik heb een beetje info en links staan op http://www.xs4all.nl/~wbsoft/linux/procmail.html
 • Dus als ik het goed begrijp kan ik met procmail vanuit een andere emailclient berichten doorsturen. Zit procmail ook op Debian GNU/Linux 2.2?
 • Ja maar ik snap niet wat je precies wil.

  mijn mailclient, Sylpheed, kan ook email forwarden of bouncen. Gewoon rechts klilkken en 'Bounce'. Maar jij wil naar ik begrijp dat je email-client dat automatisch doet voor bepaalde emails van bijvoorbeeld een bepaalde afzender of een bepaalde geaddresseerde. Sylpheed kan dat gewoon met de ingebouwde filter-rules.

  Maar echt geautomatiseerd kan zoiets met procmail. Dan haal je bijvoorbeeld met fetchmail mail op vanaf een POP server, en laat dat met (bijv) procmail bij de juiste lokale gebruiker in de lokale mail spool bezorgen (/var/spool/mail/jouwnaam of /var/mail/jouwnaam).

  De gebruiker kan een filter voor procmail ~/.procmailrc aanmaken waar regels in staan waardoor procmail: 1) mails kan forwarden naar andere adressen, 2) een lokaal programma runnen, 3) automatisch beantwoorden, 4) bijvoorbeeld gewoon insorteren in aparte directories, handig voor mailing listen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.