Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux voor oude PC

Anoniem
ahbart
11 antwoorden
 • Hallo,

  In m'n kast staat nog een oude PC (33 mHz met 4mb intern) te verroesten. Is het mogelijk om daar een of andere linux distributie op te zetten en het nog ergens voor kan dienen. Wellicht om Linux onder de knie te krijgen. Idee-tjes?

  DPinguïn
 • het is in theorie wel mogelijk, maar ik zou het niet.
  bv: kernel compilen, ga maar een weekje wachten.
  Kortom: veeeeeeeeel te langzaam om normaal mee te werken.
  Als het eenmaal draait dan loopt het ook wel , maar ik zou minimaal een P1 nemen (check mijn advertentie in te koop :D )
 • PS
  Is Linux From Scratch (LSF) een optie? Of is de PC daarvoor te klein?

  Gr,
  Richard
 • Daar is hij echt te klein voor. Linux From Scratch heeft wat extra ruimte nodig voor het compilen, maar ook omdat standaard bijvoorbeeld man pages enzo worden geïnstalleerd. LFS is echt een basis voor een volledige setup.

  Voor een oude PC als de jouwe zou ik eens kijken naar speciale kleine distributies. Zoek maar eens op www.linux.org/dist en selecteer dan de categorie 'Minimalist'

  Maar je KAN natuurlijk LFS compilen op een wat zwaardere machine (gebruik dan wel de juiste processor-architectuur) en dan de nodige spulletjes overzetten naar het 33Mhz oudje.
 • Probeer eerst 4 of 12MB geheugen erbij te krijgen. Dan is zo'n machine wel geschikt voor een oudere versie van Slackware (bijvoorbeeld een met kernel 2.0.x), op ftp.slackware.com (die is nu overbelast wegens het verschijnen van versie 8.1) zijn een paar jaar oude versies te krijgen.
 • BTW. wbsoft en DPinguin: LFS is nou niet bepaald geschikt om Linux onder de knie te krijgen…
 • Wat dan wel?
 • mandrake :r of suse :r of redhat :r

  en iig geen 486…

  je kunt beter een 300+ mhz ding pakken voor die doeleinden
 • [quote:eccf127e34="Mithrandir"]mandrake :r of suse :r of redhat :r

  en iig geen 486…

  je kunt beter een 300+ mhz ding pakken voor die doeleinden[/quote:eccf127e34]

  Als je echt wilt leren kun je beter Debian of Slackware gebruiken. Daar leer je m.i. veel meer van. En een Pentium classic of vlotter is dan al snel snel genoeg. Vlugger is natuurlijk altijd mooi meegenomen.
 • Gezien de specificatie lijkt het een 386 te zijn. Als ik goed geinformeerd ben kun je een dergelijk apperaat instellen als router en firewall m.b.v freesco. Kun je er in ieder geval iets mee en kun je weer iets leren :) . Dan hangt het er nog wel even vanaf hoe je contact maakt met de buitenwereld. Je zult dan wel één of twee netwerkkaartjes en eventueel een modem moeten hebben, die geschikt zijn voor het bakje.
 • FreeSCO draait al op een 386, maar heeft een zekere uitgesproken voorkeur voor 8 mb intern geheugen. Je kunt allerlei leuke dingen met FreeSCO doen, modules erin hangen, scripts bouwen, etc.

  Je zal eerder een hardwareprobleem hebben, om aan extra (passend) geheugen en wat ISA netwerkkaartjes te komen.

  Greetz, dJezzer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.