Vraag & Antwoord

OS Linux

Slackware 8.1.01 verschenen!

Anoniem
Bamboe
22 antwoorden
 • Als we voor elke release in dit tempo een topic gaan openen zijn we wel ff bezig, maargoed, hier het url: http://www.userlocal.com/newsys/view.php?article_id=156

  Slackware 8.1 had ik al besteld, dus ik ga gewoon ff compilen.
 • De geperste versies van slack 8.1 zullen eigenlijk den 8.1.01 zijn, Patrick vond het niet kunnen om 8.1 met security bug officieel op cd uit te brengen.
 • Als Patrick nu het hele jaar met deze frequentie nieuwe releases uit gaat brengen zitten we wel goed. Anders gaan we fijn naar http://www.linuxpackages.net/

  Maar Bamboe, wat vind je van het portal idee (er is nog iemand die er al over begon op IRC) en heb je een SourceForge account?
 • Een slackware portal is een goed idee, daar heb ik eerder ook al wel aangedacht, maar nooit echt aan begonnen.
  Hetgeen mij altijd zowat tegengehouden heeft, is dat er al massa's portal sites zijn (www.nedlinux.nl, http://www.linuxpro.nl/site/, www.linux.nl, …), en dat het dus moeilijk zal zijn om een echte meerwaarde te bieden tov de massa's sites die er nu al zijn.
  Nuja, als we echt slackware-speficiek gaan werken valt er misschien wel iets mooi van te maken.

  Ik heb geen sourceforge account, ik weet trouwens niet of sourceforge wel zo'n goeie keuze is om de site op te hosten… ik heb sourceforge nooit als snel ervaren, maar misschien kan ik wel zien dat we'm kunnen hosten op een servertje op m'n univ.
 • [quote:a48ec195e0="Bamboe"]Een slackware portal is een goed idee, daar heb ik eerder ook al wel aangedacht, maar nooit echt aan begonnen.
  Hetgeen mij altijd zowat tegengehouden heeft, is dat er al massa's portal sites zijn (www.nedlinux.nl, http://www.linuxpro.nl/site/, www.linux.nl, …), en dat het dus moeilijk zal zijn om een echte meerwaarde te bieden tov de massa's sites die er nu al zijn.
  Nuja, als we echt slackware-speficiek gaan werken valt er misschien wel iets mooi van te maken.
  [/quote:a48ec195e0]

  Sorry, portal is een wat ongelukkig gekozen naam. Ik bedoelde vooral een informatiesite (iets als nl.linux.org, maar dan op Slackware gericht), in eerste instantie in het Nederlands, maar als er genoeg animo is een multi-lingual project natuurlijk niet ondenkbaar. Slackware heeft deze dagen vooral documentatie en promotie nodig. Bovendien kunnen mensen die andere distro's gebruiken vaak de documentatie goed gebruiken, kijk bijv. naar de Slackware essentials.

  [quote:a48ec195e0]
  Ik heb geen sourceforge account, ik weet trouwens niet of sourceforge wel zo'n goeie keuze is om de site op te hosten… ik heb sourceforge nooit als snel ervaren, maar misschien kan ik wel zien dat we'm kunnen hosten op een servertje op m'n univ.[/quote:a48ec195e0]

  Oh, daarmee bedoelde ik vooral de vertaling van het boek ;), daarvoor is sourceforge ideaal (CVS enzo). De gegenereerde HTML's kun je natuurlijk altijd op de Slackware informatiesite zetten.
 • Ah, ic

  nuja, we zien wel na m'n examens, kheb morgen weer een moeilijk vak, moet er dringend eens invliegen :)
 • Danieldk: een tijdje geleden las ik ergens dat je juist Debian weer had herondekt. Ben je daar weer van afgestapt? Of probeer je gewoon alles?
 • [quote:75439bc0a0="ancum"]Danieldk: een tijdje geleden las ik ergens dat je juist Debian weer had herondekt. Ben je daar weer van afgestapt? Of probeer je gewoon alles?[/quote:75439bc0a0]

  Heee, ik heb een 40GB hardeschijf ;). Er staat nu dus een hele zooi op (zelfs SuSE 8.0). Ik probeer alles en ben soms wat impulsief ;) (hoewel dat minder erg wordt naarmate de tijd vordert). Het punt is dat ik m'n computer ook voor dagelijkse werkzaamheden gebruik, zoals de studie, dan is het wat lastig om al je data over y distro's verspreid te hebben, dus voor het dagelijkse werk gebruik ik Slack. Maar er zijn zeker een aantal andere andere distro's die ik erg leuk vind (o.a. Debian, maar ook andere OSes als de BSDs).
 • Gezonde nieuwsgierigheid heet dat Danieldk :wink:
 • [quote:f99eca7977="danieldk"][quote:f99eca7977="ancum"]Danieldk: een tijdje geleden las ik ergens dat je juist Debian weer had herondekt. Ben je daar weer van afgestapt? Of probeer je gewoon alles?[/quote:f99eca7977]

  Heee, ik heb een 40GB hardeschijf ;). Er staat nu dus een hele zooi op (zelfs SuSE 8.0). Ik probeer alles en ben soms wat impulsief ;) (hoewel dat minder erg wordt naarmate de tijd vordert). Het punt is dat ik m'n computer ook voor dagelijkse werkzaamheden gebruik, zoals de studie, dan is het wat lastig om al je data over y distro's verspreid te hebben, dus voor het dagelijkse werk gebruik ik Slack. Maar er zijn zeker een aantal andere andere distro's die ik erg leuk vind (o.a. Debian, maar ook andere OSes als de BSDs).[/quote:f99eca7977]

  FUN!

  moet ik ook nog eens gaan doen.

  maar: ik HAAT rebooten… doet me aan het besturingssysteem waarvan we de naam niet noemen tijdperk denken
 • Goeie morgen Mithrandir . ;)
 • [quote:a307da9aef="danieldk"]Goeie morgen Mithrandir . ;)[/quote:a307da9aef]

  ook goedemorgen daniel ;)
 • kwil niet heel vervelend zijn maar moet op de slackbeginselen de versie die uitkwam op 19 juni 2002 niet versie 8.1 zijn? :wink:

  M.
 • [quote:51ae11409d="MVE"]kwil niet heel vervelend zijn maar moet op de slackbeginselen de versie die uitkwam op 19 juni 2002 niet versie 8.1 zijn? :wink:
  M.[/quote:51ae11409d]

  Aaargh, sorry, je hebt helemaal gelijk. Wel geinig, Patick had op de Slackware site gezet bij 8.1 "this is the first major release in 2001". Maar ik ga het verbeteren… Dank!
 • me vriendin vertaald nederland naar engels maar kan het dus ook goed andersom :D
  Heb je er misschien wat aan dat iemand je helpt met vertalen?

  M.
 • [quote:7866434d19="MVE"]me vriendin vertaald nederland naar engels maar kan het dus ook goed andersom :D
  Heb je er misschien wat aan dat iemand je helpt met vertalen?

  M.[/quote:7866434d19]

  Bamboe gaat ook helpen… Hulp heb ik dus al, er mogen nog wel 1 of 2 personen helpen. Maar bij voorkeur met veel ervaring met Slackware omdat bepaalde stukken grondig herschreven moeten worden omdat de "Slackware essentials" al wat verouderd is en op sommige plekken erg vaag en slecht geschreven.
 • Ik heb geen veel ervaring..wel ervaring met 8.0..
  ZIe maar als je hulp nodig hebt…

  M.
 • [quote:d9f98dc83d="MVE"]Ik heb geen veel ervaring..wel ervaring met 8.0..
  ZIe maar als je hulp nodig hebt…

  M.[/quote:d9f98dc83d]

  Als je wilt helpen, you are welcome. Ervaring met 8.x is ook het belangrijkst….
 • Mail me maar @ mve#myself-inc.com (# = @)
  Dan kan ik kijken wat ik voor je/slackware kan betekenen

  M.
 • Dankzij de toffe mensen van NedLinux zit de Slackware portal/infosite er al aan te komen. De serverruimte is er al, nu nog het domein regelen. Ik houdt jullie op de hoogte!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.