Vraag & Antwoord

OS Linux

Slackware 8.1 vraag

Anoniem
maximilaan
4 antwoorden
 • Heb hem gedownload en geinstaleerd. Tot nu toe krijg ik de meeste zaken prima aan de praat. Ik heb drie zaken die ik niet zo makkelijk weet op te sporen in de documentatie.
  1. Hoe krijg ik KDM of GDM automatisch opgestard na het aanzetten van de PC? 2. Hoe krijg ik in Gnome de nederlandse taal? Dit lukt nl. niet via GDM. 3. Hoe krijg ik dat de PC zelf uitschakeld na het systeem te stoppen?
  Bedankt alvast! :P
 • [quote:f4cf8e6f38="JackH"]Heb hem gedownload en geinstaleerd. Tot nu toe krijg ik de meeste zaken prima aan de praat. Ik heb drie zaken die ik niet zo makkelijk weet op te sporen in de documentatie.
  1. Hoe krijg ik KDM of GDM automatisch opgestard na het aanzetten van de PC?
  [/quote:f4cf8e6f38]

  Doe een "whereis kdm" of "whereis gdm" en de volledige pan naar kdm of gdm kun je gewoon in /etc/rc.d/rc.local zetten, dan wordt ie automatisch opgestart.

  [quote:f4cf8e6f38]
  3. Hoe krijg ik dat de PC zelf uitschakeld na het systeem te stoppen?[/quote:f4cf8e6f38]

  Wordt apm al geladen in /etc/rc.d/rc.modules ? Zonee even de regel "/sbin/modprobe apm" toevoegen, daarna maakt halt er geloof ik automatisch gebruik van (hier tenminste wel).
 • :lol: Dat werkt! :oops: APM, stom dat wist ik eigelijk al! Thanks !
 • De "standaard" methode om automatisch xdm/gdm/kdm te starten, is door in het bestandje /etc/inittab de default runlevel naar 4 te veranderen (dus in de regel id:3:initdefault: moet je 3 door 4 vervangen)
  Om te bepalen welke van de 3 nu juist gebruikt wordt, moet je /etc/rc.d/rc.4 aanpassen, door de volgorde van de if's om te draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.