Vraag & Antwoord

OS Linux

[Redhat 7.3] TV kaart probleempje

Anoniem
Andre
9 antwoorden
 • Hoi,

  Gisteren een Hauppage WinTV/TT/FM kaart gekocht en geinstalleerd. Redhat 7.3 herkende de kaart perfect tijdens het opstarten en binnen een half uur had ik de eerste tv beelden via m'n pc. Echter sommige tv zenders vertonen wat ruis (ik heb via de + of - de kanalen zo goed mogelijk gezet maar dit is niet helemaal gelukt). De kabeltv kabel is wat aan de lange kant (zo'n 25 meter) en ik heb al een versterker ertussen gezet. Ook als ik een tv op dezelfde kabel aansluit vertonen sommige kanalen ruis.
  Mijn vraag is: is er software om deze 'ruis' eruit te filteren. Ik wil nl de pc als videorecorder dienst laten doen.
  Ik gebruik xawtv, is er misschien een beter programma hiervoor?
  Ook ben ik opzoek naar software welke het mogelijk maakt de opgenomen tv beelden te 'editen'. Wie heeft hier ervaring mee?
 • Ik denk dat je beter even de aansluiting van het omhulsel van je kabel kunt checken. Dit schermt namelijk de tv-signalen door de kabel af van tv-signalen via de ether. Dit moet overal zo goed mogelijk om de kabel zitten en op elkaar aasluiten bij stekkers e.d.

  Verder helpt het misschien ook wel om je compu te aarden.
 • [quote:c369831227="Andre"] en ik heb al een versterker ertussen gezet. Ook als ik een tv op dezelfde kabel aansluit vertonen sommige kanalen ruis.[/quote:c369831227]

  Dit heeft wel niks met computers te maken, maar .. Ik weet uit eigen ervaring dat versterkers niet zaligmakend zijn. Ooit woonde ik bij een hospita waar ik kabel-TV via zo'n versterker had. Als zij de TV uit hadden staan, was het OK, maar als ie aanwas, dan kreeg ik last van ruis op veel zenders.
 • Die versterkers versterken alles wat binnen komt. Als er dus voor de versterker een extern signaal op de kabel terecht komt, dat ruis veroorzaakt, heb je kans dat de ruis ook versterkt wordt.
 • Ik heb al geprobeerd zonder versterker te kijken maar dan heb ik helemaal veel ruis, ook is een ander type versterker al geprobeerd. Het signaal wat ik nu heb is echt het max voor de lengte denk ik. Vandaar dat ik de oplossing in een software hoek aan het zoeken ben.
  Om de kabel te vervangen kost me te veel breekwerk aangezien de huidige kabel in het plafond verwerkt zit :-(
 • 25 meter kabel is kort. Het probleem ligt ook niet in je kabel maar, zoals al eerder is aangegeven, in de koppelstukken. Gebruik goede connectors en zorg dat de afscherming van de connector goed aan de kabel zit. Een versterker heeft op deze korte afstand geen positief effect. Mijn kabel is 40 meter lang (zigzagt door het huis heen), er zitten 2 splitters in en 5 gebruikers op de kabel. Op alle punten optimaal signaal, ook als alle aangesloten apparatuur aanstaat. Door gebruik van "echte" splitters (van Hirschmann) ipv de hobbyhoek van eoa bouwmarkt krijg je een goed resultaat.

  Greetz, dJezzer
 • [quote:934042c720="djezzer"]. Door gebruik van "echte" splitters (van Hirschmann) ipv de hobbyhoek van eoa bouwmarkt krijg je een goed resultaat.

  Greetz, dJezzer[/quote:934042c720]

  Waar zijn deze splitters dan te verkrijgen (liefst omgeving Rotterdam) en wat zijn de kosten?
 • Correct of Conrad moet zo iets wel hebben. Kosten, geen flauw idee.
 • Hm, da's een goeie vraag. Een vrindje heeft ze eens voor me aangeschaft via een groothandel. Dat was (omgerekend) circa EUR 22 voor de splitter en nog eens EUR 10 voor de radio/tv wandcontactdoos. Zou in de "betere" elektronicaspeciaalzaak wel eens 2x zo duur kunnen zijn.
  Kijk eens op internet? Google?
  Succes, Greetz,

  dJezzer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.