Vraag & Antwoord

OS Linux

telnet

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb suse 8 op mijn kantoorcomputer (en op m'n laptop), maar af entoe moet ik toch weer windows draaien op de laptop, om autocad te grbuiken ofzo. Beide computers zitten op een intern netwerk. Ik wil dan toch graag de kantootcomputer kunnen raadplegen. Dat zou moeten kunnen via telnet. Ik gebruik daarvoor tera term pro, en dat gaat inzoverre goed, dat ik het linux-opdrachtenvenster te zien krijg op m'n laptop.

  Maar als ik programma's probeer te starten lukt dat niet.

  Kde niet, maar ik zou bijv. graag Kmail raadplegen, want mijn mails komen daar binnen. Maar dat doet ie ook niet. Is dat gewoon, en kun je dus eigenlijk niet veel via telnet, of is er een handige tip voor.
 • Via Telnet kan je normaal gesproken alleen maar op de tekstconsole komen.

  Je kan daar bijvoorbeeld programma's voor installeren zoals Pine (emailprog.) enz dat werkt best o.k.

  Grafische programma's zoals X en KDE en KDE programma's kunnen niet, tenzij je op de Windows machine waarvandaan je telnet een X server installeert. Er zijn ook mogelijheden zoals VNC maar daar heb ik helemaal geen kaas van gegeten.
 • [quote:6e21236f80="wbsoft"]Grafische programma's zoals X en KDE en KDE programma's kunnen niet, tenzij je op de Windows machine waarvandaan je telnet een X server installeert. [/quote:6e21236f80] Ik weet het niet uit eigen ervaring, maar het moet mogelijk zijn om cygwin met XFree86 te draaien op Windows. Of het snel is, weet ik niet, maar gratis in ieder geval wel. ;) Verder zijn er vast ook commerciele X-servers voor Windows, zoek eens in Google, zou ik zeggen.
 • als ik me niet sterk vergis is cygwin een komplete replacement voor de gui

  een alternatief weet ik zo gauw niet.

  zal eens gaan informeren hier en daar…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.