Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 8.0] Geen geluid?

Anoniem
None
82 antwoorden
  • Mijn muis werkt prima bij Tuxkart.
    De pakket keuze is als volgt:
    gewoon gedetailleerd gekozen en alles aangevinkt.
    Vervolgens naderhand alle games geinstaleerd + opera en netscape.
    Bij mij had ik vandaag opeens een paar seconde geluid bij Tuxkart dus ik denk dat het een conflict is met een op de achtergrond lopende deamon :(
  • Hmm, ik heb in Productiviteit/Multimedia/Geluid/spelers alles geselecteerd. Toen ik Xmms startte en een mp3 startte verscheen de zelfde melding die jij had:
    [code:1:e8716d1350]
    1. Je de juiste uitvoer plugin heb geselecteerd
    2. Geen ander progamma de geluidskaart blokkeert
    3. Je geluidskaart correct ingesteld is
    [/code:1:e8716d1350]
    Alléén bij mij verscheen deze foutmelding soms wel, soms niet.
    Dus ik kan je niet vertellen welk speler, plug-in of deamon bij jouw boven genoemde foutmelding veroorzaakt. Dat zul je zelf moeten uitproberen. :wink:
  • Ok maar ik kan dat productiviteit niet vinden :(
    Waar staat dat ergens?
  • [quote:f7de2ed4e3="Marcel de Reus"]Ok maar ik kan dat productiviteit niet vinden :(
    Waar staat dat ergens?[/quote:f7de2ed4e3]Systeem > Yast2 > Software > Software installeren en verwijderen > Pakket selectie.
    Als je een wheel muis hebt kun je hier beginnen omlaag te scrollen.
    Een pakket verwijder je door een pakket waar een i voor staat 2 maal te dubbelklikken.
    Er staat dan een d voor dat pakket.
    Een voorbeeld van de pakketten die je kunt verwijderen:
    [code:1:f7de2ed4e3]alsa player
    squelch
    xmms-gnome
    xmms-kde
    xmms-plugins
    [/code:1:f7de2ed4e3]En klik vervolgens op OK.

    Xmms heeft de extra plug-ins niet nodig en blijft/zal goed werken.
    Het is een kwestie van uitproberen.
    Marcel Succes :wink:
  • Dus ik moet gewoon de andere spelers eruit flikkeren en kijken waarneer XMMS werkt?
  • [quote:63bf6e5592="Marcel de Reus"]Dus ik moet gewoon de andere spelers eruit flikkeren en kijken waarneer XMMS werkt?[/quote:63bf6e5592] Ja, daar komt het wel op neer. Eigenlijk had Yast2 je ervoor moeten waarschuwen dat sommige pakketten (dus ook mp3 spelers) libraries nodig hebben die niet goed met elkaar samenwerken. Wat dus ook kan gebeuren in Windows 9x, maar dan met dll's. :o
  • OK ik zal het es proberen, maar dan blijft het vreemd dat Sjoerd het niet heeft :-?
    Aangezien hij ook alle Soundshit heeft geïnstalleerd.
    Ik denk BTW dat ik zaterdag een Audigy ga kopen, werkt deze wel zonder meer onder SuSE 8.0?
    Wat ik uit de info heb kunnen opmaken iig wel.
  • [quote:c6a8ff3b23="Marcel de Reus"]Ik denk BTW dat ik zaterdag een Audigy ga kopen, werkt deze wel zonder meer onder SuSE 8.0?
    Wat ik uit de info heb kunnen opmaken iig wel.[/quote:c6a8ff3b23] Uit welke info heb je kunnen opmaken dat een Audigy onder Linux werkt?
    Volgens deze info is de ondersteuning voor Audigy er nog niet.
    http://developer.creative.com/scripts/DC_D&H_Games-Downloads.asp?opt=5 :-?
    Volgens info op ftp://opensource.creative.com/pub/doc/live_faq.html
    kun je de Audigy wel aan de praat krijgen, maar dan moet je wel aan de slag met gedownlloade source code, de ondersteuning is dan beperkt. Dat lijkt me meer iets voor een gevorderde Linux gebruiker. :roll:
  • Pfopei, een verwarrende thread inmiddels

    Vraagje, kijrg je nu helemaal geen geluid, of alleen niet bij xmms of andere bepaalde programma's?

    Als je suse gebruikt (althans dat is zo bij suse 7.3), dan heb je zo'n groen inlogscherm, waarbij je bovenin kunt kiezen uit de verschillende os-en (linux, windows, linux safe settings, mem-test en evt andere installaties etc..) en heb je onderin de tekst
    Boot: Linux

    gevolgd door een knipperende cursor.
    Achter die cursor typ je gewoon een 3 of init 3 om in runlevel 3 op te starten.

    Wil dat echt niet, ga dan vanuit kde naar een tty via de toetsencombinatie
    CTRL+ALT+F2
    login als root en typ
    init 3
    Nu zit je in de tekstmodus van Linux.
    typ 'exit' en login als gebruiker.

    Start nu X met dit commando:
    [code:1:a920b032a5]startx twm[/code:1:a920b032a5]

    Nu wordt dus het even eenvoudige als spartaanse TWM gestart (duur minder dan 1 seconde :P )
    klik met een muisknop om het startmenu te doen verschijnen en kies XTerminal uit de lijst.
    open vanuit deze terminal xmms, of een ander ongewillig programma, en kijk of het geluid het nu wel doet.


    Succes, Max
  • //jolo
    ik dacht dat ik het ergens in de manual of in YAST gelezen had, maar ik zie idd de drivers niet staan bij het toevoegen van een geluidskaart :(
    Misschien moet ik dan toch maar ff tot in augustus wachten en hopen dat hij dan wel ondersteund wordt :(

    //maximiliaan
    harstikke bedankt, ik ga het gelijk proberen.
    Om de thread weer even op te helderen.
    Ik heb geluid, alleen niet in Xmms en in spellen. Ik heb overigens nu ook geen geluid meer met Noatun en de embedded auidospeler :(
  • Dan werkt Xmms wel!! :D
    Dus toch een conflict, maar tussen wat? :-?
  • Je hebt een conflict met aRts, dat kan niet anders.
    noatun en de standaard cd-speler werken via aRts, en xmms niet.

    Hoe je dat conflict oplost?
    Eigenlijk geen idee, als het goed is kun je aRts verzoeken om tijdelijk op te hoepelen als een legacy-applicatie het geluid wil aanspreken.
    Je vindt aRts in het configuratiecentrum onder de kop "Geluidsserver". Lees de documentatie ervan even om te kijken welke instelling je moet wijzigen

    Max
  • Maar ook Noatun doet het niet meer :(
    En aRtS uitzetten helpt niet.
    Dat had ik al eens geprobeerd door het PI van aRtS te killen.
  • Het werkt nu idd na het uitzetten van aRtS :)
    Dus ik zit dit bericht nu onder het genot van wat punkrock te typen :P
    Het geluid is nog niet echt geweldig maar ik ben allang tevreden.
    Iedereen bedankt voor hte meedenken en als ik onverwachts toch nog tegen een probleem aanloop dan meld ik me wel weer :)
    Nogmaals hartelijk bedankt en jolo en maximilaan in het speciaal.
  • Het blijft vreemd want bij Sjoerd werkt het wel gewoon met aRtS aan en hij heeft ook gewoon SuSE 8.0
    Ik vind het overigens best zo. Alleen doet nog steeds mijn geluid in Tuxkart het niet :( Ook niet in andere games overigens.
  • [quote:d0f7c84276="maximilaan"]Je hebt een conflict met aRts, dat kan niet anders.
    noatun en de standaard cd-speler werken via aRts, en xmms niet.
    [/quote:d0f7c84276] Wellicht werkt onder SuSE 8.0 KDE3 Xmms niet (goed) met/via aRts.
    Mandrake 8.2 daarentegen heeft Xmms-aRts
    [quote:d0f7c84276] Xmms-aRts is an output plugin to allow Xmms playback through the KDE2 soundserver aRts. [/quote:d0f7c84276] Voor SuSE 8.0 is er ook een Xmms-aRts voor KDE2
    http://www.suse.de/en/products/suse_linux/i386/packages_personal/xmms-kde.html
    Dus als Xmms met een plugin kon werken met KDE2, welke verandering in KDE3 zou dit dan ineens onmogelijk maken? :roll:

    Onder SuSE 8.0 werkt op mijn PC Xmms (zonder Xmms-aRts plugin) nog wel als de aRts soundserver tijdens starten van KDE3, gestart wordt. :wink:
  • [quote:99e43ab174="Marcel de Reus"]Het blijft vreemd want bij Sjoerd werkt het wel gewoon met aRtS aan en hij heeft ook gewoon SuSE 8.0
    Ik vind het overigens best zo. Alleen doet nog steeds mijn geluid in Tuxkart het niet :( Ook niet in andere games overigens.[/quote:99e43ab174]
    Bedoel je dat je zelfs géén geluid in spellen hebt, terwijl je Xmms niet gebruikt. Want als Xmms al gestart is houd deze de geluidskaart al bezet, en dan hebben de spellen ook bij mij géén geluid meer. (getest) :wink:
  • Ja ik heb geen geluid ook als er niets anders gestart is :(
  • Begin me zo lagzamerhand toch af tevragen hoe jij je bios dan hebt ingestald en wat er allemaal aanstaat mbt. tot het onboard geluid.

    Ik heb een liveplayer1024 en die werkt (mixer geeft niet alle instellingen weer maar dat terzijde ze zijn er wel) ook als ik aRts heb aanstaan en terwijl xmms draaid werkt al mijn andere geluid ook (dus spellen maar ook systeem notificatie's en zo hoort het ook te zijn.

    Xmms mag niet het device volledig opeisen zie je

    Heb je weleens geprobeerd om die kaart in een ander pci slot te steken (kan soms overhoop liggen met irq's )
  • Het is een onboard kaart ;)
    Nix raars in het BIOS ingesteld, op het gebied van hardware, BIOS, tweaken ed weet ik wel waar ik mee bezig ben :) Het is puur Linux dat nog nieuw is voor me.
    Er is dus idd iets raars aan de hand :-?
    Xmms werkt nu dus wel, Noatun niet en spellen ed ook niet. Ik heb sinds een nieue install trouwens ook geen geluid met de embedded en Noatun ook niet als aRtS wel aan staat :(

    Ik wil overigens een nieuwe geluidskaart kopen met mooie boxen ed, ik had dus de Creative Audigy op het oog maar deze schijnt nog niet goed te werken onder Linux en aangezien ik eigenlijk sinds de aanschaf van linux vorige week woensdag nog geen Windows gezien heb zoek ik toch een goede geluidskaart die ook onder Linux draait :P
    Heeft iemand ervaringen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.