Vraag & Antwoord

OS Linux

[Mandrake] Installatie

Anoniem
RvP
73 antwoorden
  • Ik loop dit 1 voor 1 na. Nog even wat hulp met alsaconfig. Dit commando in de shell intypen "doet niks" Ik ben root, moet er geen pad bij?
  • [quote:d141de202e="RvP"]Ik loop dit 1 voor 1 na. Nog even wat hulp met alsaconfig. Dit commando in de shell intypen "doet niks" Ik ben root, moet er geen pad bij?[/quote:d141de202e]
    Hm, dat advies over alsaconf was eigenlijk voor SuSE bedoelt.
    Wellicht kun je ook nog wat met de info op deze website http://home.wanadoo.nl/whatdoya/sblive/index4.html
    Maar let op, ik heb de info op deze website niet getest of gecontroleerd op juistheid. :wink:
  • [quote:1c9fd631be="jolo"]RvP, dit is een deel van mijn
  • [quote:9741fa890e="RvP"]
    +-0f.0 Creative Labs SB Live! EMU10000
    +-0f.1 Creative Labs SB Live!

    - de firewire poort
    Als ik het geluid aan de praat heb zoom ik daar wel op in, maar ik wil dan wel een muziekje op de achtegrond vanuit mijn pc.[/quote:9741fa890e]
    Hm, die
  • Dat sndconfig ga ik proberen.
    cat /proc/interrupts zal ik nog eens doen
  • :D Trial and error, want ik vind het toeval dat het me (deels) gelukt is.

    Artscontrol>View brach me bij Soundmixer SigmaTelSTAC9708 "invalid"
    op de achterliggende tab staat SIgmaTelSTAC9708/11 alles op groen, behalve 1 van de drie geodriehoekjes. 1 ervan is donkerder groen.
    Muisklik op donkergroen en het wordt lichtgroen en iedereen bij mij thuis wakker, want de speakers geven een oordovend lawaai.
    Bij opstarten KDE aRts disabled en ik kan mp3'tjes draaien. geluid XMMS is redelijk, KDE Mediaplayer is belabberd. Maar ja, een kniesoor die daar (thans althans) op let.
    Waarom heb ik aRts nu juist niet nodig, het zit in de weg bij "legacy" players.
    Ik heb hier wel eens iets over gelezen in dit forum dus ik herkende veel toen het geluid er eenmaal was.

    CD-muziekje zit er voorlopig nog niet in. Bij andere Topic 'beveliging (=gevolgen) beschreef ik al het probleem met mijn floppy te benaderen, maar nu heb ik dit ook met mijn audio cd-rom en daarna kan ik ook geen data cd meer benaderen. Dat raadsel probeer ik daar op te lossen.

    cat geeft bij mij nu ook iets. Ik startte cat /proc/interrupts op vanuit bash rootuser. Dat moest vanaf root itself anders werkt pad ook niet. Dom natuurlijk. Ik stuur nog de gegevens hiervan, want ik kon het niet opslaan op… flop, dus ik moet opslaan in txt en dan via … Win98 deze tekst benaderen.

    Hamvraag wat betret de SBLive! is nu voor mij, is alles nu zoals het hoort?
    Modules geladen, IRQ's etc.
  • Tja, bij mij staat op KDE Sound Mixer Kmix Creative SBLive – Emu10k1 :D

    Dat probleem met die muziek CD is dat zoiets als dit?

    [code:1:e1fde9024e]CD-ROM read or access error (or no audio disk in drive) Please make sure you have access to: /dev/cdrom[/code:1:e1fde9024e]Dit heb ik hier (ook) met Mandrake 8.2, althans nu ik net een data CD-rom heb bekeken en daarna een muziek CD, blijkt het ineens weer te werken. (Ik heb niets veranderd!)

    Deze PC heeft zelfs 2 floppy’s een gewone standaard floppy en een SuperDisk de LS120 (IDE)
    Tot deze LS120 heb ik gewoon toegang. De standaard diskette werkt hier ook niet goed met Mandrake. Als ik er op klik zie ik wel wat er op staat, maar de groene led blijft branden totdat ik Konqueror afsluit. Niettemin de geluidskaart werk echter wel goed met Mandrake.

    En wat jouw ham vraag betreft. Als het geluid ongeveer zo klinkt als onder Win98 dan zal het wel in orde zijn.

    Als het goed is veroorzaakt de aRts server geen problemen met Xmms, want deze heeft een Xmms-arts die er voor zorgt, dat deze goed werkt met KDE 2.2 :wink:
  • Wat bedoel je met
    "Tja, bij mij staat op KDE Sound Mixer Kmix Creative SBLive ? Emu10k1"

    Als ik Harddrake probeer, herkent deze wel de SBLive! maar 8 bits sample spelen geeft geen effect (geluid) OOk zie ik geen waarden onderaan de lijst met geluidskaarten.
    XMMS zou het dus moeten doen als ik aRts bij het opstarten heb ingeschakeld? Tot nu toe deed ie dat niet. Toitdat ik aRts uitschakelde. Nog eens proberen.
    Dat van die floppy en audio-CD. Ik stel voor dat we dit bij het andere topic bespreken (Beveliging +gevolgen). Inderdaad krijg ik ook zo'n foutmelding.
    mnt/cdrom is soms (net als de floppy) een locked directory.
  • [quote:f8d48ca712="RvP"]Wat bedoel je met
    "Tja, bij mij staat op KDE Sound Mixer Kmix Creative SBLive ? Emu10k1"
    [/quote:f8d48ca712]Dat
  • [root@AMD_Athlon root]# cat /proc/interrupts
    CPU0
    0: 14076 XT-PIC timer
    1: 167 XT-PIC keyboard
    2: 0 XT-PIC cascade
    5: 0 XT-PIC EMU10K1
    8: 1 XT-PIC rtc
    9: 0 XT-PIC usb-uhci, usb-uhci, usb-uhci
    10: 32 XT-PIC eth0
    11: 0 XT-PIC usb-uhci
    12: 2875 XT-PIC PS/2 Mouse
    14: 10159 XT-PIC ide0
    15: 147 XT-PIC ide1
    NMI: 0
    ERR: 0

    emu10k1 komt is er dus wel.

    Over die K media player, waar staat dan SB emu10k1 etc?

    (even uit mijn hoofd) Soundconf geeft een redhat tooltje waarmee ik mijn soundkaart kan detecteren? Daar staat SBlive!emu10k1, maar testen van 8-bits geluid = stil, Handmatig kaart detecterenen nog steeds stil.
    Hij is er wel (PCI-informatie) hij doet het niet, anders dan via XMMS en K mediaplayer, maar het voelt niet lekker aan. telkens als ik opstart hoopmik dat ie het weer doet. Apropos, dit is onder KDE. Onder Gnome krijg ik geen geluid met xmms. Voor mij niet zo belangrijk, ik hou me wel bij KDE maar zoonlief werkt onder zijn user liever met … Gnome.
  • Hm, je cat /proc/interrupts lijkt me wel in orde! :)

    Op de Kmixer zelf, maar nu is er iets gewijzigd. Kmix heeft nu twee tabs.
    Één met Sigmatel STAC9708/11 en één met Creative SBLive – Emu10k1 (om de één of andere reden is deze tab invalid geworden.)
    En sndconfig werkt niet meer. Het afspelen van een muziek cd werkt nog wel. (alleen front speakers)
    Ondanks boven genoemd probleem werkt Xmms hier ook onder Gnome (getest met wav bestand) (zowel front- en rear speakers.)

    Maar dat probleem bij jouw is iets minder duidelijk. :o

    Wellicht kun nogmaals melden wat er van het geluid wel en wat niet (meer) werkt
    Is die Xmms-aRts bij jouw nu wel of niet geïnstalleerd?
    Onder KDE geluid en onder Gnome niet?
    En WindowsMaker of Enligtenment?
    En dat riedeltje dat je hoort bij het starten van KDE?
    Of werkt alleen je cd-speler onder Gnome?
    :wink:
  • Ik zal een matrix maken. Volgens mij moest ik aRts uitzetten o geluid te krijgen (iets dat ik ook al eens elders in het forum las)

    Mijn problemen ietsie groter, ik merk dat je zelf ook nogal wat (ver)nieuwe(nde) rariteiten heb. Iets deed het wel, maar nu niet meer. Tsjonge.
    Nou ja, na DOS, win311, win95 en 98 krijgennwe dit heus ook nog wel onder de knie.

    Is die kwalitiet van Kmediaspeler altijd van mindere kwaliteit dan xmms?

    Ik heb trouwens het beveiligingsniveau verlaagd van hoog(st ) naar laag (er was een nog lagere, maar die heb ik niet gekozen)
    Diskette staat op auto(ge)mount. Aanklikken en ja hoor zandloper van Konquerer en … na een tijdje weer die foutboodschap.
    Data cd's gaan prima, Audio cd probeer ik nog ennzet ik in de matrix.
  • [quote:82555c7ab1="RvP"]Ik zal een matrix maken. Volgens mij moest ik aRts uitzetten o geluid te krijgen (iets dat ik ook al eens elders in het forum las).[/quote:82555c7ab1]
    [jolo@localhost jolo]$ rpm -q -a | grep xmms
    xmms-kjofol-skins-1.2.0-5mdk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.