Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSE 8.0] Hoe te installeren via FTP

Anoniem
Anthony
21 antwoorden
 • Ik wil dus SuSE 8.0 installeren via FTP. Ik heb al een LINUXSWAP (517 Mb) en EXT2 partitie.

  Eerst heb ik de boot, rescue en modules diskettes gedownload.

  (Er zat ook een BOOT.ISO bij van 16 Mb, deze heb ik op een CD gebrand en hiervan kan hij ook booten, dus (lijkt me) geen diskettes nodig?)

  Vervolgens gewoon geboot van de CD, gaat allemaal goed en kom in LinuxRC waar ik modules kan laden. Ik heb een Realtek RTL8029(AS) PCI Ethernet Adapter, maar deze staat niet in de lijst met modules (wel de Realtek RTL8129/8139 overigens).

  Iemand nog tips (behalve de CD's kopen 8) ) ??


  En dan nog een vraag: Als je modules laadt komt er ook een prompt waar je parameters moet invullen, wat moet je hier dan invullen??
 • een nieuwe netwerkkaart is altijd nog goedkoper :P

  je zou voor deze kaart de ne2k-pci drivers moeten kunnen gebruiken.

  de realtech 8029 is namelijk een ne2000 kloon
 • Hoi Johan,

  Je dient of de diskettes of de bootable CD te gebruiken, niet allebei. Op de CD heb je alle mogelijke modules en zooi wat je ooit nodig zou kunnen hebben om linux goed te kunnen booten (dus met alle hardware ondersteuning e.d). Wat betreft je netwerkkaart: volg de tip van Mithrandir op en selecteer de NE2k-pci driver. Als je netwerk goed werkt, kan je het IP-adres van een server die SuSE-8.0 mirrored opgeven en aan de installatie beginnen.

  Een handigere optie is om wellicht eerst SuSe 8.0 helemaal te downloaden op de harde schijf en dan de installatie uit te voeren. Voordeel daarvan is dat alles al op de harde schijf staat en de installatie dus relatief snel zal verlopen. Eerst alle benodigde pakketten downloaden voordat je kan gaan installeren duurt uren (en dan moet het ook nog allemaal goed gaan).

  Succes,

  Philip
 • Dankjewel! Ik heb intussen Linux er al op staan (CD 1), met de NE2K-PCI driver… blijf het vreemd vinden maarja als het maar werkt.

  Johan
 • Hoi Johan,

  Is het je gelukt om SuSE te downen en te installeren?
  Zou je even willen vertellen waar je dat weg hebt, en hoe je dat gedaan hebt? Ik wil dit namelijk ook graag doen. Hoeft niet perse 8.0 te zijn, ben ook tevreden met 7.2 of 7.3.

  Grtz.
 • Natuurlijk! Ik raad 8.0 je aan, dan heb je meteen de nieuwste. Het downloaden duurde bij mij een uur met kabel (@Home). Met een inbelmodem kom je niet ver…

  Maak eerst een partitie voor [b:1332b4e413]Linux[/b:1332b4e413] (ext2) en een [b:1332b4e413]LINUXSWAP[/b:1332b4e413] (2 x zo groot als je RAM).

  Eerst download je [b:1332b4e413]BOOT.ISO[/b:1332b4e413] van [b:1332b4e413]ftp://ftp.suse.com/pub/suse/i386/8.0/disks/boot.iso[/b:1332b4e413] . Deze op een CD branden. Vervolgens opnieuw starten met de CD erin, het kan zijn dat de CD niet boot (er gebeurt dus niets bijzonders). In dat geval moet je ff in het BIOS de bootvolgorde opgeven ([b:1332b4e413]FDA[/b:1332b4e413] (diskette) [b:1332b4e413]-> CD-ROM -> HDA[/b:1332b4e413] (harde-schijf, Windows)).

  Als je dan geboot hebt wordt de kernel geladen (duurt ff), dan komt er een blauw schermpje (Linuxrc). Om hem te downloaden moet je de netwerkkaart module van je netwerkkaart laden. Dit kan je doen onder Options en dan Load modules (of zoiets, vind je wel). (Als je de Realtek RTL8029 hebt (zoals ik) moet je de module [b:1332b4e413]NE2k-PCI[/b:1332b4e413] gebruiken.) Als het goed is wordt de module goed geladen.

  Dan doe je Start Installation/Update. Kies als bron [b:1332b4e413]Network[/b:1332b4e413] (dus niet harde-schijf of CD). Als het goed is krijg je geen melding dat de netwerkkaart module niet geladen of gevonden is (zo ja, dan is er iets mis gegaan in bovenstaande alinea). Laat de internet-instellingen automatisch configureren (als dit niet werkt handmatig doen). Na wat dialoogjes krijg je een dialoogvenster waar je het IP-adres van de FTP-server in moet typen. Dit is: [b:1332b4e413]134.76.11.100[/b:1332b4e413]. In het volgende dialoogvenster (FTP-root) typ je in: [b:1332b4e413]/pub/linux/suse/ftp.suse.com/suse/i386/8.0[/b:1332b4e413] . Als het goed is gaat hij nu downloaden. Dit kan een uur duren (met breedband en hangt af van welke dingen je geïnstalleerd wilt hebben).

  Het kan zijn dat ik nu dingen vergeten heb hierin, maar daar kom je wel doorheen denk ik, met een beetje "handigheid" moet het lukken!

  Ik raad je aan dit ff te printen. Veel succes,

  Johan

  P.S.: Als je vragen hebt kan je ze gewoon hier stellen.
 • Mooi stukje voor de faq. Alleen is onze mod blijkbaar op vakantie, moeten we even onthouden :-? .
 • Idd onthouden want in die week dat ik in dit subforum zit is het al 3 keer gevraagd :)
 • Johan,

  Bedankt voor je reactie. Het is me helaas niet gelukt.
  Ik heb ook kabelinternet via @home, en heb de Silicom USB Ethernet adapter. Helaas kan ik deze niet selecteren, en de aanwezige opties blijken geen van alle te werken. Het strandt op de verbinding opzetten met de ftp-server.
  Ben al zo'n 3,5 uur bezig geweest, maar geef het nu op.

  Nogmaals bedankt en een groet.
 • Oh da's jammer… Misschien weet iemand voor je netwerkkaart een driver, vraag maar even in het forum.

  Krijg je de melding: Geen netwerkmodule geladen! ? Dan kan er idd geen verbinding gemaakt worden met de FTP-server.

  Het moet kunnen, ook met jouw netwerkkaart! Succes,

  Johan
 • Ik ben nu ook aan het proberen suse via ftp te installeren :) Ik heb een paar vragen: Hoe kan ik (in windoze) erachter komen welke netwerkkaart ik heb? Want als ik NE2k-PCI selecteer als netwerkkaart dan vraagt hij: "geef de parameters op voor ne2k-pci" Lijkt me foute boel! Wie kan mij helpen? Alvast bedankt! :)
 • Dan heb je waarschijnlijk de sitecom Ne2000 deze heeft full Linux support dus dat is absoluut geen prob.
 • Nee, volgens mij heb ik een andere… wie kan mij zeggen hoe ik dat kan zien? Anders mot ik hem maar ff uit mijn pc halen vrees ik :( En wat moet ik bij die parameters invullen en wat is dat? :-?
 • [quote:4cccf1a9c5="kajutsa"]Ik ben nu ook aan het proberen suse via ftp te installeren :) Ik heb een paar vragen: Hoe kan ik (in windoze) erachter komen welke netwerkkaart ik heb? Want als ik NE2k-PCI selecteer als netwerkkaart dan vraagt hij: "geef de parameters op voor ne2k-pci" Lijkt me foute boel! Wie kan mij helpen? Alvast bedankt! :)[/quote:4cccf1a9c5]

  start>uitvoeren>ifconfig

  Bij mij staat hier de juiste chipset. Als je kijkt in de systeemmap wordt je niet altijd iets wijzer.
 • [quote:318db813d7="water"]start>uitvoeren>ifconfig[/quote:318db813d7]

  werkt niet :( (draai winXP home edit)

  [quote:318db813d7="water"]Bij mij staat hier de juiste chipset. Als je kijkt in de systeemmap wordt je niet altijd iets wijzer.[/quote:318db813d7]

  Moet ik dat maar proberen… hoe kom ik daar?
 • En ik heb win 98 :(

  Optie 1) beetje klikken, zit ergens onder start>instellingen>config denk ik
  Optie 2) windows-afdeling van dit forum
  Optie 3) kast openen en netwerkkaart eruit trekken (meest zekere!)
 • thanx… ik ga ff naar het windoze forum en anders trek ik 'em er ff uit! Maar wie kan nou ff vertellen wat die parameters zijn oid? :)
 • Als de prompt parameters komt is er iets mis…

  Kijk bij Configuratiescherm -> Systeem -> Hardware -> Apparaatbeheer. Je netwerkkaart staat onder Netwerkadapters.

  Het lijstje met netwerkkaartmodules in Linuxrc zijn niet altijd de namen van de netwerkkaart! Ik heb een Realtek RTL8029 netwerkkaart, terwijl ik de Ne2k-PCI module moet gebruiken! De RTL8029 is een kloon van de Ne2k-PCI (zie boven).
 • Ik heb precies dezelfde! Dus ik neem ook maar Ne2k-PCI, maar wat moet ik nou bij parameters invullen? Ik snap er niets van :)
 • Uhmm volgens mij heb ik geen parameters in hoeven te vullen.

  Wat gebeurt er als je gewoon op ENTER drukt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.