Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] Fine-tuning: verbindingsikoontje

En toen stuitte ik opeens op Kisdndock - dat lijkt er aardig op. Hete start niet al te snel op, maar het is wel een verbindingsikoontje in het Systeemvak van KDE. Soms moet je dichter bij huis zoeken, want dit zat altijd al in mijn menu! Niet zo schattig als twee schermpjes, maar wel helder!. Groen is: KPN verdient niks, geel is KPN gaat verdienen, rood is: KPN is aan het verdienen. Mochten jullier niks meer van mij horen over dit onderwerp, dan bevaly Kisdndock mij wel (genoeg). Dank voor het meedenken, zoals altijd!

Anoniem
PeBo
4 antwoorden
 • Jawel! Met veel hulp - dat wel - van (onder veel meer) dit forum heb ik veel zaken in GNU/Linux-land nu (min of meer, maar eigenlijk vooral min) onder de knie: printer, scrollmuis en zelfs een draadloze ISDN verbinding. Zo langzamerhand kunnen we die boel eens echt gaan vergelijken met Windows XP!

  In elk geval ben ik nu aan het finetunen. Eerste probleem:
  is er een ikoontje (of zijn er meer ikoontjes) dat je aan je KDE-paneel kan toevoegen en daar laat zien of er een verbinding openstaat en zo ja, of die op dat moment verkeer "heeft". (In Windows dus de twee computerschermpjes die al dan niet felgroen zijn.) Da's toch handiger dan de hele tijd je hardware in de gaten houden?

  In Red Hat Control Network vond ik de knop monitor en dat komt een eind in de richting, maar dat schermpje krijg ik niet in het KDE-paneel. (Ik vond ergens - ik laat de link maar achterwege - screenshots van zoiets, maar veel wijzer werd ik daar niet van.)
 • Zoek mbv onderstaande links op ISDN (+ evt. panel monitor enz.):
  http://sourceforge.net/search/
  http://freshmeat.net/
  http://apps.kde.com/
  http://www.linuxapps.com/
  http://www.linux.org/apps/index.html
 • knetload is dan een hele leuke die nsteld zich in je systemtree en kun je ook nogeens opgeven welk divece er bekeken moet worden.

  Ook kon je kppp volgens mij vertellen om een icoon te laten zien zodra er een verbinding was maar dat weet ik nietmeer (bel al telang niet meer.)

  Volgens mij doet het dialin proggie voor isdn dat ook
 • KPPP heeft idd een icoontje dat dat doet voor in de system tray, maar je moet wel even in het paneel de system tray inschakelen (rechts klikken op paneel -> add -> applet -> system tray) als die nog niet ingeschakeld was anders zie je het niet :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.