Vraag & Antwoord

OS Linux

eigen netwerk raamwerk

Anoniem
phaas
24 antwoorden
 • Wat precies is er niet duidelijk?
 • Hoi allemaal,

  Ik ga binnenkort beginnen aan een eigennetwerk systeem. Het moet er ongeveer zo uit komen te zien:
  Het heet Plan (p - LAN ) het hoofdvenster wordt een Qt-MDI scherm waar de verschillende programma's in draaien. (Simpele dingen als een chatbox, logwindow maar later misschien ook dingen als remotecontrol)
  De programma's moeten onderling verbonden zijn, ik dacht aan iets als 'plan-backend' gebruikmakend van pipes en misschien zelfs wel multi-treadthed. Als netwerk-lib ga ik een eigen maken, genaamd net-engine. En serverside komt de zgn. Plan-server te draaien.
  Het zit nu nog in de ontwerp-fase, en ik kan wel wat tips/ideeen gebruiken. Oja, en hoe moet ik het precies aanpakken met met dingen als deamons in shared library's (niet dat ik niet weet hoe ik ze moet maken) het moet nl. zo modulair mogelijk zijn. Ik denk dat ik igg geen gebruik ga maken van kde's DCOP-server.
  Ik heb al een grafische weergave van het zooitje gemaakt in kontour:
  http://phpc1.cjb.net/~barry/planmodula.kon
  http://phpc1.cjb.net/~barry/planmodula.xpm
  Misschien kan iemand mij helpen die te verbeteren.
  EN natuurlijk zoek ik nog mensen die willen meehelpen aan mijn project ;)
  Ter informatie:
  Het wordt (zoals het er nu uitziet) voor het netwerk/serversize 'plain' linux/c++
  De grafische schill wordt native Qt plus voor de afwerking Kde.

  Barry
 • Klinkt interessant. Kun je misschien iets uitgebreider vertellen wat voor een systeem het precies moet worden, ik volg je nog niet helemaal.
 • Oke, dat wat ik boven heb beschreven is natuurlijk intern. Ik doel een beetje op een algemeen netwerk framework. Het bestaat eigenlijk uit drie delen:
  1. High-end gebruikers applicaties (ik werk graag met Qt, maar Gtk kan natuurlijk ook)
  2. Een soort tussen laag die het mogelijk maakt dat de applicaties met elkaar communiceren plus een zeer complete netwerk-library met dingen als socket verbindingen server en client, templates voor verschillende server programma als http.
  3. De uiteindelijke server, deze verzorgt de communicatie tussen de verschillende 'lagen 2'
  en dit alles volledig OO ;)

  Ik wil de eigenlijk de applicaties volgens een eigen soort protocol laten communiceren, zowel intern, maar vooral over het netwerk/internet

  Over specifieke applicaties heb ik nog niet nagedacht, maar misschien begin ik met iets simpels als een chatbox. Zoals ik al zei, het project is nog in de 'planning' state, dus er kan nog van alles veranderen.

  Bedankt voor je interesse!
  Barry.
 • Ziet er vrij uitgebreid uit. Heb zelf al redelijke ervaringen met mijn eigen servertjes geschreven onder C met Unix system calls uiteraard.

  Tip: kies ook ff een modelleermethode ofzo, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Ik weet niet hoe de socket-interface van QT eruit ziet, of je ook alles met de hand moet doen(API calls) of dat ze er een algemene library voor geschreven hebben. Verdiep je daar eerst in en als je overtuigd ben ga dan eerst een OO conceptueel model maken(met UML ofzo).

  Succ6


  GreetZzz
 • Als er iemand interesse in heeft om mee te doen, laat me dat dan ff weten…. Het is nl. nogal veel voor in mijn eentje ;)

  Dit heb je (waarschijnlijk) nodig:
  Kde 3.x met qt 3.0.3 of hoger, KDevelop 2.1.x of hoger
 • No one?
 • Mij is de noodzaak van het systeem nog niet zo duidelijk.
 • Als ik het goed begrijp (bij jou eerste post, tweede ben ik de draad kwijtgeraakt :roll:) is de bedoeling een soort workgroup suite te maken waarmee je via een netwerk/internet kunt chatten en op andere manieren kunt samenwerken. Maar er zijn al tientallen chatprogramma's, etc. etc.

  Zelf had ik eerst een heel ander plan (heeft wel met netwerken te maken, zeg maar als je het wilt horen).
 • Natuurlijk wil ik het horen ;) en Btw, het is niet alleen een suite, maar ook het hele framework eromheen, complete netwerk-lib enzo…
 • Ik zit er al een tijdje over te denken om een meta-FTP server te maken. Voor de clients is het gewoon een ftp site, maar in werkelijkheid is het een meta-ftp die verschillende FTP servers combineert. Dit heeft meerdere voordelen:

  - Je 1 grote meta-FTP server maken met de inhoud van meerdere FTP servers.
  - Je kunt 1 FTP server metaserver maken van meerdere FTP servers. Als er identieke bestanden op staan checkt de meta-FTP server vanaf welke server het bestand het snelst is en download het daarvandaan.
  - Je kunt een FTP serverpool "load-balancen". Als bijvoorbeeld de nieuwste Slackwareversie uitkomt is ftp.slackware.com helemaal overbelast. Het is handiger om dan de hoofdserver een meta-FTP te maken die de belasting verdeeld over de mirrors.
 • Klinkt goed, maar wel moeilijk ;)
 • Misschien kunnen we onze projecten wel combineren tot een groot geheel, gebruikmakend van dezelfde netwerk-lib?
 • [quote:793b0601be="phaas"]Misschien kunnen we onze projecten wel combineren tot een groot geheel, gebruikmakend van dezelfde netwerk-lib?[/quote:793b0601be]

  Beiden gebruiken een abstractielaag voor de representatie van protocollen, dus ik denk dat er wel raakvlakken zijn. Ik heb zeker zin om mee te denken. Of het tot echt coden komt weet ik niet, want ik heb het erg druk met de Slackware projecten.
 • Oke, waar kan ik je prive contacten?? email enzo, of heb je MSN (kmerlin etc) ??
 • Misschien als nog andere mensen willen meedenken kun je een mailinglist maken. Misschien moet je nog op het NedLinux forum proberen ( http://www.nedlinux.nl/phpBB2 ).
 • Ik zal ff kijken. Btw, weet jij waar je een mailinglist aan kunt maken???
 • [quote:c59a03e111="phaas"]Ik zal ff kijken. Btw, weet jij waar je een mailinglist aan kunt maken???[/quote:c59a03e111]

  http://groups.yahoo.com
  http://www.topica.com
 • En SourceForge
 • Dan moet je eerst een project starten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.