Vraag & Antwoord

OS Linux

Wine?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb veel oude MS-DOS spellen die ik onder Linux (Mandrake) wil spelen. Als ik 'wine –dosver 6.22 naamvanspel' intyp dan krijg ik een klein, leeg venstertje in beeld die niks doet. Wat gaat er verkeerd?
 • Ik heb geen ervaring met wijn, maar is DOSEMU niet geschikter voor dat werk? Ik heb het ooit eens gebruikt (programma's draaien vanaf een originele dospartitie) en dat werkte prima (o.a. DUNE (helaas zonder geluid), WP5.1 etc)
 • Ja inderdaad, gebruik hiervoor de specifieke dos-emulators. Die zijn er genoeg en redelijk uitontwikkeld. Er zit er altijd wel eentje bij je distro's , gewoon ff je packages controleren op dosemu.

  Heb je dat commando overigens gebruikt in KDE bij uitvoeren? Zo ja tik het ff in in Konsole, krijg je meteen de output te zien als het mis gaat, die wine debug venstertjes zeggen nooit zoveel. En heb je al bij de dll opties gekeken? Je kunt sommige laden en anderen juist niet of je moet meer opties meegeven. Raadpleeg hiervoor de WINE documentatie of probeer de WINE application database, hier zijn vaak specifieke instellingen te vinden.

  GreetZzz
 • Als ik het in de konsole doe, komen er idd veel foutmeldingen waar ik niks van snap en aan die documentatie heb ik ook niet zo veel, en dan staat er ook nog dat ik zelf iets in een bestandje moet veranderen. Ik zal dus nog maar even zoeken naar een dos emu misschien dat het werkt, maar als het niet werkt, kan ik dan gewoon een nieuwe partitie maken en daar DOS opzetten?
 • Ja dat kan, via fdisk. Deze kun je dan als Partition ID een FAT32 meegeven. Maak deze partitie dan gelijk bootable, dan kun je in de toekomst via je Linux bootmanager(Lilo b.v.) meteen ook naar je dospartitie booten.

  Greetzzz
 • Wil je fdisk gebruiken, dan moet je wel ruimte hebben op je schijf.Fdisk is (helaas) geen Partion Magic. Als je een erg grote swap-partite hebt, zou je die iets kunnen inkorten.
 • Goed, dan ga ik dat wel proberen. Als het niet werkt dan zeg ik t wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.