Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake 8.1 verwijderen van de schijf

Anoniem
Dilbert
11 antwoorden
 • Ik heb al geruime tijd Mandrake 8.1 in gebruik, maar ik wilde weer eens wat gaan knoeien en zo kwam ik erop deze distro te willen verwijderen van mijn harde schijf om daarna, mogelijk, elk ander OS te installeren.
  Mijn eerste gedachte was een opstartdiskette van Windows 98 te gebruiken om de schijf simpelweg te formateren. Dit gaat helaas niet omdat mijn schijf geen logische schijf is, dûh! > had ik moeten weten.
  Maar hoe kan ik zoiets dan wel voor elkaar krijgen? Ik weet niet of je via Mandrake een diskette kan maken die je harde schijf kan formateren.
  Iemand suggesties?

  Greetz,
  D.
 • Gebruik delpart op de bootdisk daarmee kun je NTFS en ook linux partities verwijderen.

  http://www.coxpc.com/delpart.zip

  Het komt vaak voor dat je met fdisk een linux partitie niet kunt verwijderen, maar met delpart wel.
 • Ja, leuk. Maar hoe gaat dit in zijn werking? Als ik in dos delpart.exe gebruik achter mijn a:/ dan vind mijn pc de diskette fout en doet dus niets.

  Help,
  D.
 • Ik gebruik wel (een shareware-versie van) aefdfisk, kun je alle soorten partities mee verwijderen, wat je maar wil.

  Zie www.aefdisk.com.
 • Ranish Partition Manager is naar mijn smaak nog steeds de beste partitionmanager voor DOS (samen met DFSEE): http://www.ranish.com/part/
 • idd als trouw fan van PQ-magic liep ik dus laatst tegen het reiserfs en ext3 probleem van PM aan en helaas hij doet er helemaal niets mee. Ook verwijderen gaat dus helaas niet en dan zegt Ranisch simpel dat hij dit type niet ondersteund maar hjij kan hem wel weghalen :D.

  Dus voortaan ga ik toch maar over op Ranisch, en dan maar wachten welke partitie manager als eerste Reiser en ext3 gaat ondersteunen ;)
 • [quote:a321f21b2c="wstolk"]idd als trouw fan van PQ-magic liep ik dus laatst tegen het reiserfs en ext3 probleem van PM aan en helaas hij doet er helemaal niets mee. Ook verwijderen gaat dus helaas niet en dan zegt Ranisch simpel dat hij dit type niet ondersteund maar hjij kan hem wel weghalen :D. [/quote:a321f21b2c]Hoe bedoel je dat Partitie Magic ext3 en ReiserFS niet kan verwijderen? :roll:
  Ik heb Partitie Magic 7.0 (Build 303) 4-12-2001
  ReiserFS wordt weergegeven als ext2 maar dan in het geel.
  Als ik met de rechter muisknop klik op die ReiserFS partitie, dan is zowel Delete als info beschikbaar. De rest is dan lichtgrijs. Waarschijnlijk is het beter voor Linux in combinatie met Partitie Magic gebruik te maken van ext2. :wink:
 • Je kunt doen alsof je Mandrake opnieuw installeert. De mandrake partitie en (eventueel) de swap partitie kun je tot 1 partitie maken, deze formatteren (Linux Ext2 etc, maar ookm fat 16, fat 32) Deze laatste heb je voor Windows nodig. na het formatteren breek je de installatie af.
  Opstartdiskette win98 en fdisk /mbr en voila Linux is van je schijf.

  Ik heb dit al meermalen gedaan. Werkt trouwens ook zo met Suse (7.0)
  Niets houdt ons dus nog tegen om Linux eens uit te proberen! :wink:
 • Is waar, wilde ik ook proberen maar ik heb de cd's niet meer. :(

  Greetz,
  D.
 • LULo (excusez le mot, maar het heeft wat weg van LILO)

  Mandrake zit vaak bij tijdschriften , dus je hebt zo weer een CD.
  Het is de goedkoopste manier en je hebt nog wat te lezen ook.
  DVD-rom DOSgg bevat ook Mandrake 8.1
 • Ik neem aan dat Dilbert http://www.kooplinux.nl en http://www.munnikes.nl/cd/ kent, veel groter aanbod dan tijdschriften. Bovendien erg goedkoop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.