Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] isdnctrl dial ippp0

Anoniem
PeBo
3 antwoorden
 • Ik kan met Kisdndock of met Network Device Control gewoon verbinding maken (en verbreken) via ippp0 (een ISDN device o.i.d.). Om de een of andere reden krijg ik echter, wanneer ik probeer te verbinden met het commando:

  isdnctrl dial ippp0

  als resultaat:

  No such device.

  Dat's lastig want ik zat nu juist te kijken of ik de verbinding wellicht met scriptjes kon openen en sluiten. Iemand een idee?

  Overigens speelt het probleem [b:95c216c07e]niet[/b:95c216c07e] meer [b:95c216c07e]nadat[/b:95c216c07e] ik de eerste keer verbinding heb gemaakt met bijv. Kisdndock. Daarna werken de belangrijkste isdnctrl commando's (bijv. isdnctrl hangup ippp0) zoals het moet! Moet je ippp0 soms op de een of andere wijze activeren, voordat je met isdnctrl kan werken?
 • Er zijn inderdaad een aantal instellingen die gedaan moeten worden voordat isdn werkt. Zo moet eerst het interface gedefinieerd worden (handmatig of door script) en de ipppd moet worden gestart, daarna kan er een isdnctrl worden gedaan.

  Je kan kijken of er bij jou bij het booten een isdn script wordt gerund, die de juiste waarden voor je verbinding vastlegt (zoals je EAZ-number, connection timeout, number to dial, etc). Gebeurt dit niet, dan is de kans aanwezig dat dit script door Kisdndock of anderen wordt gerund. Dat zou dan verklaren waarom je daarvoor nog geen isdnctrl dial commando kan geven.

  Hetzelfde verhaal geldt dus voor de ippp deamon (ipppd), deze moet eerst draaien voordat je uit kan bellen.
 • Ik ben er nog steeds niet uit. Nadat ik met Kisdndock een keer verbinding het gemaakt, draait ipppd - volgens ps -ax - inderdaad op de achtergrond, maar het is mij nog niet gelukt om te achterhalen welk commando Isdndock nu precies aan ipppd - wellicht via isdnctrl, weet ik veel - meegeeft. (Nog knullig: maar een gedeelte van de opties lijkt niet meer op het scherm te kunnen worden afgebeeld)

  Enfin, ik modder nog even verder, en kom wellicht met een nieuw topic, maar hopelijk met het verlossende woord in een laatste reactie.

  Toch, bedankt voor de reactie!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.