Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 8.0

Anoniem
MVE
4 antwoorden
 • Ik heb op de Linuxbak nu SuSE 7.3 draaien. Onlangs heb ik 8.0 downgeload en mijn vraag is: kun je die gewoon eroverheen installeren, als Win98 over Win95? Of moet 7.3 er eerst af?

  Pieter
 • [quote:61c210f385="OAP"]Ik heb op de Linuxbak nu SuSE 7.3 draaien. Onlangs heb ik 8.0 downgeload en mijn vraag is: kun je die gewoon eroverheen installeren, als Win98 over Win95? Of moet 7.3 er eerst af?

  Pieter[/quote:61c210f385]
  Je kan je 7.3 upgraden naar een 8.0 versie..maar je kan ook opnieuw installeren.
  Dan heb je meteen de nieuwste packages..met YOU kan je je packages up2date houden.

  M.
 • Hmmm,

  Vreemd antwoord van MVE. Alsof bij een upgrade niet alle pakketten worden vervangen / vernieuwd indien een nieuwere versie beschikbaar is op de CD / ftp-server.

  Ikzelf heb ook de upgrade van 7.3 naar 8.0 uitgevoerd en bij mij is dat redelijk vlekkeloos verlopen. Wel had ik enkele kleine probleempjes die ik met de hand moest oplossen, maar dat hou je met een upgrade altijd: de meeste problemen zijn veroorzaakt omdat ik zelf in de SuSE-structuur loop te rommelen.

  Bedenk wel dat YaST1 onder SuSE 8.0 niet meer bestaat. Dat vind ik nog steeds erg irritant: alles moet nu over YaST2 lopen; prima voor beginners, maar ontoereikend voor de wat gevorderde gebruiker. Vooral als YaST2 niet datgene doet wat jij wilt…

  En inderdaad, met de online updates kan je ook SuSE 7.3 up to date houden, zeker wat veiligheidspatches betreft. Kortom: als je een middagje de tijd heb, voer dan de upgrade naar SuSE 8.0 uit. Anders wacht je nog even.

  Succes,

  Philip
 • Tja die YAST2 hè idd irri, maar als je een goed werkende 7.3 hebt dan is er weinig reden om over testappen tenzij je wat nieuwere software eil hebben.

  Zelf heb ik na lang twijfelen ook de upgrade gedaan en moet eerlijk zeggen dat ik best een beetje spijt heb.
  Ondanks dat 8.0 alles wel even wat netter wegzet in /etc/susconfig enzo. kan ik verder nauwelijks voordelen ontdekken.
  Dus ik zou zeggen hou gewoon je 7.3 up to date en ga bij SuSE 9.0 nog eens kijken :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.