Vraag & Antwoord

OS Linux

Peer 2 peer Linux ?

Anoniem
water
4 antwoorden
 • Hee ik heb een idee!


  Peer 2 peer Linux, als je een linux setup van source maakt, dat hij dan de broncode diffs van een p2p-achtig netwerk haalt.

  Stel jij draait KDE 3.0.0 en je wilt naar 3.0.2, dat hij dan op het netwerk zoekt naar diffs van 3.0.0 naar 3.0.1 en van 3.0.1 naar 3.0.2 (graag allemaal gpg signed ofzo, dat je zeker weet dat het betrouwbare diffs zijn en blijven).

  Hij cached dan de volledige source packets + diffs op je systeem. Zodat je als je wilt upgraden zeker weet dat je nooit de volledige source tarballs hoeft te downloaden.

  Of werkt Gentoo al op deze manier?
 • Sommoge packages in Gentoo werken idd op deze manier: Je download de source van bijv. versie 0.90 en die wordt gepatched naar 0.91, 0,92, 0,93 enz. Het zijn maar erg weinig packages die dit doen, voor de meeste moet je de hele source opnieuw downloaden. Het nadeel van deze patch-manier is natuurlijk dat je al wel een complete source moet hebben gedownload. Als je bijv. MPlayer wilt downloaden en je hebt nog geen oude tarball op de harde schijf staan, kan je net zo goed in een keer de nieuwste source downloaden dan de oude + 10 patches. Er zou dus iets op moeten gevonden worden dat het package-systeem checkt of je al een gedownloade source hebt, en vervolgens de benodigde patches download. Het nadeel is wel dat je zo behalve complete sources van programma's ook gigantisch veel patches krijgt, waardoor de boel nogal onoverzichtelijk wordt. Misschien kunnen ze dit als optie toevoegen in de neiuwe Gentoo-portage versies, voor mensen met een langzame verbinding (zoals mij ;) ) zou het erg handig zijn.
 • Omdat ik toch een snelle verbinding heb, download ik liever af en toe de hele nieuwe tarball ipv updaten met patches. Het blijft naar mijn (gevoelsmatige) idee toch wat betrouwbaarder. Als je het zou willen doen met patches, mag je wel een bijzonder goed database-systeem hebben, dat alles bijhoudt en ook in staat is om zich zelf te controleren, want anders ligt na de eerste de beste crash (bv stroomuitval, de meest waarschijnlijke oorzaak bij Linux :D ) je hele systeem aan puin. Wat ik hoop met Gentoo is dat ik over vijf jaar nog steeds het zelfde systeem heb, zonder alles opnieuw te moeten installeren.
 • [quote:4f650166b9="water"]Omdat ik toch een snelle verbinding heb, download ik liever af en toe de hele nieuwe tarball ipv updaten met patches. Het blijft naar mijn (gevoelsmatige) idee toch wat betrouwbaarder. Als je het zou willen doen met patches, mag je wel een bijzonder goed database-systeem hebben, dat alles bijhoudt en ook in staat is om zich zelf te controleren, want anders ligt na de eerste de beste crash (bv stroomuitval, de meest waarschijnlijke oorzaak bij Linux :D ) je hele systeem aan puin. Wat ik hoop met Gentoo is dat ik over vijf jaar nog steeds het zelfde systeem heb, zonder alles opnieuw te moeten installeren.[/quote:4f650166b9]

  Je laat toch gewoon automatisch een backupje maken voor het patchen en die verwijder je daarna.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.