Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse 8.0

13 antwoorden
  • Heb eindelijk Suse 8.0 op mijn doos gekregen en heb zeer gemengde gevoelens. Op het eerste gezicht zonder meer imponerend, maar zodra je met drivers en updates aan de gang gaat begint dat zeer spoedig plaats te maken voor grenzeloze radeloosheid. Wat ik ook neerlaadt, en wat ik ook in die konsole mieter, ik krijg altijd de kreet: "file not found" Problemen: Nvidia (Geforce 2MX) en sound (AC97)Na het downladen van de Nvidia drivers, volgens instrukties de kommando's gegeven, reaktie: File not found. Laatste poging met Alsa: kommando: rpm -Uhv alsa.rpm Resultaat idem dito. Het automatisch updaten van het systeem levert de kreet op dat een eerdere update van het systeem mislukt is ebn of ik aub in het logfile wil kijken. Daar staan dan alle files in die ik neergeladen heb (kernel en glx en ook met de kreet file not found of iets dergelijks) Alle hulp, suggesties, morele steun van harte wellkom. Wat doe ik in godsnaam fout???
  • hoi lennartll, die drivers voor je videokaart worden in suse 8.0 al ondersteunt,wat moet je daar mee?? voor update.s kan je beter yast2 gebruiken, dat is kakken zonder douwen? btw ik vind suse een van de beste distro,s van dit moment. en letop he het is geen slackware waar je alles in de console kan doen, gebruik yast2 en alles gaat [bijna] vanzelf. groet berry.
  • Voor de AC97, daarvoor is een kernel module beschikbaar, ff in je /lib/modules rondneuzen, daarna invoegen met insmod <modulenaam>. GreetZzz
  • [quote:7650b9e604] kommando: rpm -Uhv alsa.rpm Resultaat idem dito. [/quote:7650b9e604] Ik denk dat de foutmelding van rpm terecht is. Probeer het volgende eens: rpm -Uhv ./alsa.rpm (in de directory waar dit bestand staat). Waarschijnlijk krijg je een zooi andere foutmeldingen, maar dat is de tol die je moet betalen door niet yast2 te willen gebruiken. Mijn advies is dan ook: gebruik yast2 voor de configuratie. Daar is het voor bedoeld. Groet, Philip
  • Bedankt voor de reakties allemaal! De reden waarom ik aan het knoeien gegaan ben is dat mijn scherm niet herkend werd. Als ik daar enige verandering in aanbracht (met yast2 of sax2) liep alles vast en werd het donker. Bij een reboot kreeg ik dan een zwart scherm. Na een keer of wat rebooten kreeg ik dan weer, aarzelend, een scherm, sax2 gebruiken, alles accepteren zoals het voorgeschoteld werd en dan deed ie het weer. Nadeel: 1080x1280 (of zoiets) dus alles piepklein. Ik vond een artikel in de database (monitor not recognized) en wat over nvidia en wat over free86. Dus dat spul heb ik neergeladen en ben aan het installeren gegaan. Volgens de instrukties van nvidia moet een en ander buiten xwindows gebeuren, maar ik weet niet hoe. Al het updaten dat ik tot nu toe gedaan heb, heb ik met YOU gedaan en met Kpackage, dus tamelijk automatisch. Alleen, er schijnt iets foutgegaan te zijn reden waarom ik handmatig aan het knoeien gegaan ben. Maar dat handmatige lukt dus nog minder. Enfin, ik ga vanavond nog een paar pogingen wagen. Ben open voor alle ideeën, suggesties tips, want ik snap er de ballen van! Maar ik blijf doorgaan, want ik vond Suse GE-WEL-DIG! (vooral als ik het straks een beetje begrijp denk ik).
  • P.S. Mijn geluidskaart heb ik weer aan de praat gekregen middels ALSA, maar zodra ik reboot is het geluid weer vertrokken en moet ik weer een alsaconf doen.
  • Als je de modules voor je ac97 soundcard ff vermeld in /etc/init.d/boot.local /sbin/modprobe modulesnaamvoorjesoundcard save reboor
  • Barry, bedankt voor het advies, ik heb (nog) geen ervaring met Slackware, en ik houd het voorlopig zeker op Suse. W.Roosenburg, bedankt voor de tip, ik heb die /lib gevonden maar dan? insmod? hoe? waar? PhilipG: bedankt voor de tip, ik heb een konsole geopend en er het volgende ingepleurd: rpm -Uhv /home/leokor/desktop/alsa.rpm De reaktie daarop is: no such file or directory. Bedankt ook voor de link naar je site: komt zéér goed van pas! VenimK: bedankt voor de tip. Ik heb een konsole geopend, daaringeschreven: /sbin/modprobe ac97 reaktie: geen. Is dat goed of slecht?
  • [quote:ec195b825a="LennartII"] PhilipG: bedankt voor de tip, ik heb een konsole geopend en er het volgende ingepleurd: rpm -Uhv /home/leokor/desktop/alsa.rpm De reaktie daarop is: no such file or directory. Bedankt ook voor de link naar je site: komt zéér goed van pas![/quote:ec195b825a]Linux is hoofdlettergevoelig, zorg dus dat je het pad echt goed typt: /home/leokor/Desktop/alsa.rpm (als hij echt daar staat en zo heet :-) ) [quote:ec195b825a]VenimK: bedankt voor de tip. Ik heb een konsole geopend, daaringeschreven: /sbin/modprobe ac97 reaktie: geen. Is dat goed of slecht?[/quote:ec195b825a] dat moet goed zijn! succes!
  • Ps Mijn grafiekkaart doet dus ook moeilijk. Deed een 3d diagnostic en daar kwam uit dat ik in de xfree86/config nv moest vervangen door nvidia en glx moest toevoegen bij modules. Netjes gedaan, gespaard, omgestart en jawel hoor, ik zat weer in het donker! Nu heb ik daar inmiddels iets op gevonden: Ctrl+Delete+F2 en dan krijg je ook een zwart scherm, alleen het hoort zo. Dan kun je inloggen, sax2 runnen, startx en jawel, "back in business". Alleen, niks opgeschoten want de Xfreeconfig instellingen zijn weer als vanouds. Ideeën, tips, suggesties, alles van harte welkom.(Schrik er vooral niet voor terug om "uit te wijden". Ik ben wat langzaam van Linux-begrip.
  • correctie: ctrl+alt+F2
  • Wbsoft: Bedankt. Er is hoop....
  • Wbsoft: Inderdaad, hoofdlettergevoelig. Hij slikte en...de mededeling: is already installed. Maar enfin, gedeeltelijk succes is ook succes. Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.