Vraag & Antwoord

OS Linux

internet explorer onder linux??

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Of gratis met Wine. Het is mij al gelukt :)

  www.winehq.com

  GreetZzz
 • Met mozilla en de java plug-in werkt de girotel site goed bij mij (ook mozilla 1.0).
 • Waar ergens is die plugin te vinden? Want van die Sunsite word ik ook niet veel wijzer :(
 • Installatieintructies voor Java in Opera staan hierzo: http://www.opera.com/linux/docs/plugins/instplug.html#java
 • Hee wauw, en heb je dan een Windows partitie nodig met Windows erop of kun je gewoon de installer (IESETUP.EXE) of hoe die maar heet onder Wine starten?
 • Ik heb Opera 6.0 maar ik ga dus morgen ff aan de slag om hem werkend te krijgen.
  Ik denk dat ik ook Mozilla nog maar es ga retryen dan haal ik gelijk ff de nieuwste versie.
 • is het mogelijk om internet explorer onder linux te draaien???
 • het schijnt te kunnen met de nieuwste versie CrossOver Office, kun je bij http://linux.mensys.nl of http://www.linuxland.nl wel bestellen.
 • [quote:1cb1d7fd9c="wbsoft"]Hee wauw, en heb je dan een Windows partitie nodig met Windows erop of kun je gewoon de installer (IESETUP.EXE) of hoe die maar heet onder Wine starten?[/quote:1cb1d7fd9c]

  ik heb geprobeerd om met een oudere Xover Office de IESETUP.exe te draaien en hij installeerde het ook echt.. maar begon bij het runnen gelijk te zijken dat hij dll's niet kan vinden. naar die dll's gezocht en het bleek om standaard windows dll's te gaan. toen had ik ondertussen geen zin meer.
 • [quote:b9fc1860ce="w.roosenburg"]Of gratis met Wine. Het is mij al gelukt :)

  www.winehq.com

  GreetZzz[/quote:b9fc1860ce]

  met wine heb ik al geprobeerd, maar dat is nogal onstabiel
 • Ik heb VMWare Express gekocht, dit is een speciale versie van VMWare die alleen op Linux draait en alleen Windows 95 en 98 draait. Maar dat scheelt ook een stuk in de prijs, voor VMWare Express heb ik maar 69Euro betaald. Omdat je dan gewoon Windows in een virtuele machine draait werken gewoon alle applicaties, inclusief Internet Explorer. VMWare 3.0 schijnt ook vrij goed te zijn en is gratis te downloaden met een key zodat ie 30 dagen te testen is. Daarna moet je een registratiekey voor onbeperkt gebruik hebben, mocht het bevallen.

  Win4Lin is trouwens ook nog een optie.
 • Hoi,

  Ik heb ook geprobeerd om de internet exploder onder linux aan de praat te krijgen onder wine. De successen zijn wisselend: onder winnt /windows 2000 lukt het niet; onder win98 wel. Het is een vereiste dat je een dual boot systeem hebt met windows 95 / 98 / ME en dat je dus in windows internetexplorer 5 (of 6 kan ook!) installeert. Met de nieuwste wine versie onder SuSE 8.0 kan i.e. draaien, mits je de winesetup helemaal opnieuw uitvoert. In het configuratiebestand ~/.wine/config worden namelijk wat dll-overrides gedefinieerd die specifiek bedoeld zijn om i.e. te laten draaien onder wine! Vergeet niet om daarna het script wine_set_default_reg te draaien! En ja, het werkt, maar de stabiliteit is inderdaad om niet over naar huis te schrijven. Mijn website laadt in ieder geval wel probleemloos :) O ja, met name java onder windows geeft problemen! Dat is de reden waarom veel websites onder netscape+wine niet worden weergegeven: zogauw er javascript of java bij komt kijken, bevriest netscape simpelweg.

  Al met al heb ik er wat gemengde gevoelens over: het kan, maar niet van harte. Je moet toch wel erg wanhopig zijn om op deze manier te willen surfen. Ik denk dat de nieuwe versie van crossover office beter is. Als je een windows 2000 office CD hebt, wordt deze met crossover office probleemloos onder linux geinstalleerd! Je hebt GARANTIE dat de office applicaties goed werken. Die garantie heb je overigens niet voor i.e. 5, die ook op de office CD staat en meegeinstalleerd wordt. Al blijkt de applicatie redelijk te draaien. O ja, je moet wel in de buidel tasten voor crossoffice: $ 59,95 dacht ik zo uit mijn hoofd. Crossover office is te vinden op de website van codeweavers.com. Op deze website is trouwens ook een crossover plugin te downloaden waarmee je windows plugins onder linux webbrowsers kunt gebruiken (Galeon, Konqueror, Netscape 4 e.d.)! Deze crossover plugin is 30 dagen gratis te proberen en ondersteunt o.a. een MS Word plugin om dit soort documenten in de browser te kunnen lezen, naast de nieuwste shockwave, realplayer, quicktime enzovoorts. Ik ben onder de indruk (vandaar dat ik het noem; ik heb niets met codeweavers te maken voor alle duidelijkheid).

  Als mensen crossover office hebben uitgeprobeerd ben ik wel nieuwsgierig naar de ervaringen! Wie o wie?

  Groet,

  Philip
 • Het nadeel van CrossOver office blijft IMHO dat het eigenlijk een aangepaste versie van Wine is, waardoor:

  - Altijd maar een deel van de Windows applicaties zal draaien (hoewel je met office en ie natuurlijk wel hele belangrijke apps te pakken hebt).
  - Er blijven vaak eigenaardigheden, delen van programma's die niet werken enzo. Bijv. onder IE5 is het niet mogelijk om lokale bestanden te openen, PNG plaatjes worden niet ondersteund, etc., bij office werken hyperlinks niet goed, office assistant thrashed de boel, enz. Bovendien heb ik in reviews gelezen dat de beelopbouw vaak fouten vertoond enz.

  Ik denk dat virtual machines toch de beste oplossing zijn. Alles behalve 3D games en andere apps met specifieke hardwareeisen draait in principe.
 • Mm ik houdt er niet zo van om Windows dingen onder Linux te draaien (behalve enkele games) want Linux heeft bijna altijd wel een degelijke vervanger.
  Opera bevalt mij prima maar hij heeft wat mankementjes oa dat hij sommige uitklapmenu's niet pakt en geen goede flash plugin heeft.
  Daarom lijkt mij die Crossover plugin heel aardig. Zou je daar ook Micro$choft VM mee kunnen draaien? Aangezien ik nu alleen nog Windows heb voor girotel en ABM Amro :(
 • Het enige waar ik IE nu idd nog voor nodig heb is voor Rabo Telebankieren. Het is me nog niet gelukt om die aan de praat te krijgen onder Mozilla. Dus als iemand wat dat betreft nog tips heeft (of een andere browser), dan hou ik me aanbevolen.

  Ik heb geen zin om € 60,- uit te geven aan een crossover plugin alleen voor Telebankieren. Voor de rest gebruik ik gewoon de standaard linux programma's in plaats van de Windows alternatieven :D
 • ik had zelf IE ook draaien, maar niet stabiel. Idd een moeilijke configuratie met dll overrides gingen er aan vooraf en een bestaande Windows partite. Probleem is dat IE zwaar geintegreerd in Windows zit en het een heleboel dll's deelt.

  Die heb je dus allemaal nodig en de emulatie daarvoor is nog niet stabiel. Ook zonder windows-partitie mag je die dll's geloof ik niet zomaar copieren(die zijn auteursrechtelijk beschermd) dus VMWare bied op dit moment de beste oplossing volgens mij.
 • Is de girotel website te vergelijken met raboweb?
  Ik heb java van sun namelijk als een goed werkende plugin geplaatst. Wardoor ik girotel kan gebruiken. Dit werkt zeer goed. :D
  Ik werk met mozilla 1.0 en als je de juiste plugins kopieert of linkt naar de mozilla/plugin map dan werken ze. Daaronder valt ook Flash.

  Opera kan, als je in de netscape 4.x map laat zoeken, ook overweg met flash en java.
  De netscape 6.x plugin, van met name java willen niet altijd werken. Maar misschien was dit alleen bij opera 6.0 en is dit over met 6.02.
 • Hmm bedankt, maar ik moet toch mijn zoektactiek maar eens gaan aanpassen want ik heb meer dan 30 minuten op die opera en Sunsite gezocht en dit dus niet gevonden :(
 • Ik hoor overigens niemand over Win4Lin.
  Hiermee kun je Windows onder Linux draaien, en dus ook internetten met IE :)
  Er is een nieuwe versie in aantocht, waarbij de applicaties in een eigen venster draaien, ipv in een gezamelijk venster van de windows-desktop.
  Voor win4lin heb je wel windows nodig, die je lokaal als user installeert.
  Voordeel van win4lin boven bijv. vmware is dat de apps eerder sneller dan trager draaien, nadeel is dat je geen volwaardige Windows-OS hebt, en voor zover ik weet ActiveX niet werkt.

  Max
 • [quote:692eedd745="maximilaan"]en voor zover ik weet ActiveX niet werkt.[/quote:692eedd745]Da's jammer, dan kan je geen WindowsUpdate doen :( :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.