Vraag & Antwoord

OS Linux

Internet browser onder linux

Anoniem
maximilaan
10 antwoorden
 • Hoi,

  ben al een tijdje aan het stoeien met de instellingen op mijn konqueror en netscape browser. Ik krijg het echter niet via de normale preferences voor elkaar om de display van internet pagina's fatsoenlijk te krijgen. Volgens mij moet het iets te maken met plugins of ondersteuning van frames. Ik kan echter nergens vinden hoe je zoiets moet instellen. Ik heb wel java en javascript ge-enabled maar ook dit bied geen fraaier beeld.

  Leuk voorbeeld is dit forum. Dat zie ik in een egaal donkaerblauwe kleur met zwarte letters. Dus geen mooi witte blokjes en lichtblauwe achtergronden, etc.

  Ik weet niet of misschien er "betere" browsers te verkrijgen zijn, ik las namenlijk nogal wat negatieve dingen over de konqueror browser en zijn/haar nauwe verbindingen met de KDE desktop.

  Iemand wat goeie tips voor mij?
 • Nou, dat zou wel es gewoon aan settings kunnen liggen.
  Gebruik zelf veel konqueror, en krijg daar toch mooie pagina 's op te zien.
 • Ik gebruik opera of netscape/mozilla maar opera ziet er wel leuk uit.
 • Ik gebruik Mozilla 1.0 of de Konqueror van KDE3.0 en beide geven het uitstekend weer!

  Netscape 4.x heeft misschien meer moeite, of oudere Konquerors ?

  Succes!
 • [quote:649edaf42b="wbsoft"]Ik gebruik Mozilla 1.0 of de Konqueror van KDE3.0 en beide geven het uitstekend weer! [/quote:649edaf42b] Ik gebruik meestal Konqueror van KDE3.0 en nu Mozilla. :wink:
  Hm, nu komt die smilie er dus wel achter. Met Konqueror gebeurde er niets toen ik op een smilie klikte. De letters lijken bij de zelfde desktop (1024x768) kleiner dan met Microsoft Internet Explorer. :roll:
 • Konqueror toont idd nog niet alle sites even goed, doordat het niet alle standaarden ondersteunt en de javascript-ondersteuning nog incompleet is.
  Voor dit forum betekent dat dat het aanklikken van de smileys niet werkt, en dat de achtergrond van de berichten in het voorbeeldframe te donker is, overigens ligt dat puur aan dit forum, klachten hierover gaarne in feedaback.
 • Andere goede browsers zijn Galeon (gebaseerd op Gecko van Mozilla), en Opera

  Max
 • [quote:b033951aeb="maximilaan"]Andere goede browsers zijn Galeon (gebaseerd op Gecko van Mozilla), en Opera [/quote:b033951aeb] Hm, ok dan test ik nu Galeleon. De browser ziet er indedaad goed uit. De letters zien er leesbaar uit, ja zelfs die van het Computertotaal Forum. :wink:
  Max, goed advies. Ik heb Galeleon nog niet gebruikt omdat deze niet zo opvalt. :)
 • Ik denk dat ik die ook maar eens ga proberen. Heb nu met de konqueror browser wel de goede kleuren enzo alleen is de blauwe balk aan dezijkant van dit forum bij mij zo groot dat het ruim de helft van mijn beeldscherm beslaat :o . Blijft dan weinig over voor de tekst (en daar draait het toch om!).

  Ben benieuwd, ga het misschien vanavond proberen (als de temperatuur het toestaat).
 • [quote:4bdef245db="janjansen"]Ik denk dat ik die ook maar eens ga proberen. Heb nu met de konqueror browser wel de goede kleuren enzo alleen is de blauwe balk aan dezijkant van dit forum bij mij zo groot dat het ruim de helft van mijn beeldscherm beslaat :o . Blijft dan weinig over voor de tekst (en daar draait het toch om!).

  Ben benieuwd, ga het misschien vanavond proberen (als de temperatuur het toestaat).[/quote:4bdef245db] En bekijk je dan het Computertotaal Forum op http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/index.php :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.