Vraag & Antwoord

OS Linux

Installatie OpenOffice

5 antwoorden
  • Hoi, Ik heb op mijn lfs systeem openoffice gecompileerd, na wat opstart problemen is het verder helemaal goed gegaan. Dus ik vol trots OO opstarten, na het doorlopen van de setup, naampje ingvuld, straatje genoemd, enz, ga ik het eens proberen en start via het menu van KDE OpenOffice.org Writer. Keurig verschijnt het opstart scherm van OpenOffice, met een zandlopertje erbij. Nadat het zandlopertje even heeft gelopen verdwijnt het opstartlogo... en komt er geen writer voor in de plaats? Weet iemand wat er hier aan de hand is?? Vast bedankt, Rutger
  • Ik heb OO niet van source gecompileerd, maar op http://lang.openoffice.org/nl/inst-instructies.html#linux vind je instructies voor installatie van de binaries. Waarschijnlijk moet je "setup" nog een keer draaien voor elke user die OO wil gaan draaien.
  • Tip: Bij dit soort problemen kun je het beste de binairie opstarten vanaf een console in X. Dan krijg je ook meteen de foutmeldingen te zien.
  • [quote:132d428d00="wbsoft"]Waarschijnlijk moet je "setup" nog een keer draaien voor elke user die OO wil gaan draaien.[/quote:132d428d00] Ik heb hem als eerste als root opgestart, omdat je het laatste gedeelte van de installatie als root moet doen. Toen dacht ik: ik start hem ook gelijk even op, omdat je bij mozilla bijvoorbeeld een segmentation fault krijgt als je hem niet eerst als root opstart. Later heb ik het nog bij een gebruiker geprobeerd, maar ook hier deed hij het niet. [quote:132d428d00="w.roosenburg"]Tip: Bij dit soort problemen kun je het beste de binairie opstarten vanaf een console in X. Dan krijg je ook meteen de foutmeldingen te zien.[/quote:132d428d00] Toen ik vanuit /opt/openoffice/program/ een ./soffice deed gaf hij een melding dat /usr/bin/test: No such file or directory. Maar hij loopt wel door. Toen heb ik dit bestand gekopieerd van een linux machine hier op het werk, waarna hij de melding dan in elk geval niet meer gaf. Verder gebeurt er gewoon niks, geen melding, noppa. Het proces blijft wel draaien, want ik krijg mijn prompt niet terug, moet hem dus stoppen met Ctrl-C.
  • Start hem dan eens op via Konsole en typ dan in een andere terminal ff in [code:1:dab7bc9f97] ps -aux [/code:1:dab7bc9f97] Kijk dan of je proces nog loopt, eigenaardigheden, zuipt hij geheugen / processortijd etc. en probeer eens verschillende signalen te sturen, of loopt hij dan compleet vast? In het geval van het laatste wordt het misschien opnieuw iets installeren.......

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.