Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] Modprobe in startup script?

None
2 antwoorden
 • Om mijn draadloze ISDN verbinding aan de praat te krijgen moet ik nu elke GNU/Linux sessie (in de Konsole) de volgende opdrachten uitvoeren:
  modprobe isdn
  modprobe usb_gigaset

  Het volgende scriptje maakt dat iets makkelijker:

  #!/bin/bash
  su - -c "modprobe isdn; modprobe usb_gigaset"

  maar het blijft dan nog veel gedoe.

  Een en ander heeft te maken met het beta-karakter van de desbetreffende software en/of drivers(?) Nu vind ik modprobe een lastiger puzzel: derhalve twee vraagjes.

  1) Is het verstandig als ik die twee commando's in een startup scriptje gooi? (Dat moet als root, maar het lijkt veiliger om dat alleen in mijn de startup als "gewone" gebruiker te doen … je weet maar nooit.)

  2) Als dat verstandig is: in welk scriptje dan wel?
 • 1) Om de lezers van dit forum niet uit hun slaap te houden: ik heb het - na wat zoeken en enige twijfel - opgelost door aan /etc
  c.d
  c.local toe te voegen:

  /sbin/modprobe isdn
  /sbin/modprobe usb_gigaset

  2) En dat werkt, maar vraag mij niet waarom! (Wellicht dat een van u mij dit nog eens zou kunnen uitleggen.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.