Vraag & Antwoord

OS Linux

Alternatieve windowmanager voor KDE

Anoniem
water
20 antwoorden
 • Ik heb vandaag een beetje zitten spelen met KDE in een andere windowmanager. Die windowmanager was twm, dus dat zag er nog niet echt uit. Overigens wel leuk: ik had eerst twm gestart en toen KDE, vervolgens krijg een melding in heel mooi nederlands dat er waarschijnlijk een andere windowmanager actief was en dat KDE zonder windowmanager wordt gestart, kortom geweldig :D !

  Maar waar het om gaat: wat is een mooi, leuk of zinnig alternatief voor de standaard windowmanager van KDE? Het schijnt dat enlightment erg mooi is, maar zwaar om te draaien. Dat lijkt me niet zo geschikt voor m'n Pentium III. Maar blackbox, sawmill/fish, of anderen?
 • Window Maker is zeer geschikt voor gebruik met KDE.
  Zorg er wel voor dat deze tijdens de compilatie kde-compliant gemaakt is, anders is de integratie niet perfect.
  Je kunt kwin vervangen door window maker door het script ´startkde´ aan te passen (staat in $KDEDIR/bin) Ergens onderin vind je een regel bestemt voor de ksmserver.
  Vervang de kwin door het startcommando van window maker.

  Succes, Max
 • Enlightenment is niet zo zwaar hoor! Dat wordt vaak gedacht, maar ik heb het zelfs een tijdje heel verdienstelijk draaiend gehad op een Pentium 75.

  Maar ik weet niet of E helemaal netwm (en dus KDE en GNOME2) compliant is.

  Ik ben trouwens een grote Blackbox fan, en het is leuk om te zien dat kwin nu ook enkele handig foefjes heeft die Blackbox ook al heel lang heeft (Maar ja, Brad Hughes werkt nu ook bij Trolltech en ook aan KDE :-) ). Ik vind kwin echt een heel fraaie wm.
 • Enlightenment en blackbox zijn ook kde-compliant, alhoewel die wel alszodanig gecompileerd dienen te zijn ;)

  Max
 • Is kijken of dat vanzelf goed gaat met Gentoo

  Trouwens wel prettig druk hier, gisteravond nog geweest, nu +/- 25 threads met nieuwe berichten. Het gaat goed met Linux in Nederland! :D
 • Klopt, ik zie de laatste tijd ook vrij veel nieuwe gebruikers. Vroeger waren het alleen bekende namen, dus het gaat zeker de goede kant op. Met Lindows, Lycoris, e.d. kan het aantal Linux gebruikers (relatief) explosief gaan groeien de komende maanden/jaren. Ik vraag me alleen af of we dan als community een groot genoeg draagvlak voor support hebben, vooral omdat de oude gegadigden zich waarschijnlijk niet in Lindows e.d. (+ bijbehordende config tools) gaan verdiepen. Maar ach, het zijn leuke tijden… Het is ook te verwachten dat steeds meer grote bedrijven als IBM, Dell, e.d. meer gaan investeren in de desktop naast alleen de serverkant van Linux.
 • Grap met Lindows is dat we daarover geen vragen mogen stellen :o

  Max
 • [quote:67b01e1932="maximilaan"]Grap met Lindows is dat we daarover geen vragen mogen stellen :o

  Max[/quote:67b01e1932]

  Hmmmz, klopt, dat begint al aardig op .NET te lijken ;). Maar is dat niet alleen voor de beta fase?
 • Yep, is idd voor de preview van Lindows.
  Gekke is dat deze door Walmart als pre-install wordt verkocht.
  Lindows is hier laconiek onder, die zegt gewoon dat de walmart-versie niet beta is, omdat de hardware bij hen bekend is, en dat de verpakte versie, die meerdere hardwareconfiguraties ondersteunt, nog wel beta is.
  Wallmart installeert tegenwoordig overigens (ook) Mandrake. De Windows-ondersteuning viel nmlk nogal tegen..


  Max
 • van wat ik heb gehoord krijgt nog geen enkele windows gebruiker (lees "niet de slimste gebruiker") lindows aan de praat.
  die gasten kunnen net zo goed mandrake installeren dan.
 • Hmm, ik hoor andere berichten.
  Verder is het een voorgeinstalleerd systeem, het is dus al aan de praat ;)

  Max
 • Het is hier erg druk op het Linux forum.
  Het is 1 van de meest actieve subfora op C!T. Dat komt ook omdat de vaste bezoekers hier er helemaal voor gaan en het ook leuk vinden andere te helpen.
  Althans die indruk krijg ik. Ik kom veel op moederborden maar daar is het veel dooier en echte ouwe rotten komen er eigenlijk maar weinig nu BA het druk heeft. Alleen egslim komt nog regelmatig langs en ik natuurlijk. (maar ook ik ga morgen op vakantie)
  Ik vind iig de mensen die hier komen erg aardig en ook erg proffesioneel. Ik heb nog geen 1 probleem gehad waar ik niet samen met jullie ben uitgekomen. Er werd snel gereageerd en ook heel uitgebreid gereageerd. Dat is denk ik overigens ook erg belangrijk voor een beginnend Linuxer: dat hij het gevoel heeft dat er mensen zijn die hem helpen met al zijn Linux problemen en dat spoort mensen ook aan de problemen echt op te willen lossen en Linux te blijven gebruiken.
 • [quote:6b133e75f3="KayJay"]van wat ik heb gehoord krijgt nog geen enkele windows gebruiker (lees "niet de slimste gebruiker") lindows aan de praat.
  die gasten kunnen net zo goed mandrake installeren dan.[/quote:6b133e75f3]

  tsjaa: er zijn ook zoveel mensen die Windows niet kunnen installeren.
 • [ er kwam nu een grijnzend lachje bij mij boven ]

  :lol: :lol: :lol:
 • Even een snelle en luie vraag, blackbox staat erop, maar er wordt gevraagd om een display. Hoe en wat moet ik daarvoor invullen
 • $echo $DISPLAY
  :0.0
  ^
  |— Dat dus ;)
 • Oja, en nog wat: Lindows zuigt, het is beschamend…. kijk ook eens op GoT voor de gein, daar zie je niet anders dan flames over Lindows
 • Ik snap het nog even niet helemaal. Ik tik in console in: [code:1:02f7a6f755]blackbox -display ??????????????[/code:1:02f7a6f755]

  Wat vul ik in op de plaats van de vraagtekens, en welke opties heb ik hiermee. Of hoort dit in een config-filetje dat ik vergeten ben te updaten? :-?
 • blackbox -display=0.0
  ofzo….
 • [quote:1b67051eb1="Marcel de Reus"]Het is hier erg druk op het Linux forum.
  Het is 1 van de meest actieve subfora op C!T. Dat komt ook omdat de vaste bezoekers hier er helemaal voor gaan en het ook leuk vinden andere te helpen.
  Althans die indruk krijg ik. Ik kom veel op moederborden maar daar is het veel dooier en echte ouwe rotten komen er eigenlijk maar weinig nu BA het druk heeft. Alleen egslim komt nog regelmatig langs en ik natuurlijk. (maar ook ik ga morgen op vakantie)
  Ik vind iig de mensen die hier komen erg aardig en ook erg proffesioneel. Ik heb nog geen 1 probleem gehad waar ik niet samen met jullie ben uitgekomen. Er werd snel gereageerd en ook heel uitgebreid gereageerd. Dat is denk ik overigens ook erg belangrijk voor een beginnend Linuxer: dat hij het gevoel heeft dat er mensen zijn die hem helpen met al zijn Linux problemen en dat spoort mensen ook aan de problemen echt op te willen lossen en Linux te blijven gebruiken.[/quote:1b67051eb1]

  En nu lopen er een paar rond als PAUW :D met een bos veren in hun r??d ;)

  Zo kan het wel weer he :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.