Vraag & Antwoord

OS Linux

[KDE] Linux staat zowat stil bij Bestanden zoeken

Anoniem
PeBo
6 antwoorden
 • Als ik met Bestanden zoeken (in het "launchmenu", zeg maar: de K) of Bestand zoeken (in Konqueror) aan de slag ga, staat Linux zo'n beetje stil. Iets anders doen, gaat dan heel wat minder snel dan gewoonlijk. (Het komt zelfs wel voor dat het zoeken vastloopt!)

  Lijkt mij niet normaal, toch? Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
 • Normaal of niet, ik heb het zelfde probleem. :-? Mogelijk zit het in het feit dat door het draaien van de schijf je swap-partitie minder bereikbaar is, waardoor de gehele systeemprestatie naar beneden gaan.
 • Die zoekactie zou met een lagere prioriteit moeten draaien. Volgens mij kan je dat instellen als je een nieuw icoontje of .desktop file aanmaakt.
 • Je kunt een proces heel makkelijk een "nice" signaal sturen, waarmee je de prioriteit kunt veranderen (het nice gehalte)
 • Dank voor het meedenken …
  [quote:095a2f11bc]Die zoekactie zou met een lagere prioriteit moeten draaien. Volgens mij kan je dat instellen als je een nieuw icoontje of .desktop file aanmaakt.[/quote:095a2f11bc]
  En hoe moet dat dan precies?
  [quote:095a2f11bc]Je kunt een proces heel makkelijk een "nice" signaal sturen, waarmee je de prioriteit kunt veranderen (het nice gehalte)[/quote:095a2f11bc]
  Ik heb even in de man/infopage van nice gesnuffeld, maar werd dar weinig wijze van. Een nadere tip?
 • Nice is inderdaad wat je hebben moet (het betekent 'leuk' zijn voor andere gebruikers, vandaar)

  KDE's Find Files heet "kfind"

  open maar eens een commandoprompt (Konsole) en typ daar:

  nice kfind

  en je zult zien dat het zoeken heel wat minder zwaar gaat.

  Je kunt evt. in de Menu Editor, in het menu item "FInd Files" het commando voor kfind aanpassen door er 'nice' voor te zetten. Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.