Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

X start niet

Anoniem
water
29 antwoorden
  • Yo

    Net RedHat 7.3 geinstalleerd alles ok, boot kom in de text modus wat ik niet heb ingesteld. als ik Start X doe flikkert m'n scherm en kom ik weer terug. Als ik bij setup X configuratie doet herkent ie m'n kaart + scherm en als ik um wil testen geeft ie de fout dat er iets is misgegaan. Geheugen staat ook goed.

    Systeem:
    PIII 600
    394 MB Ram
    Nvidia TNT 2 / 2 ultra 32mb (onboard Intel kaart maar die is disabeld)

    Wie helpt?
  • Wat is precies de foutmelding bij "startx"? Start eventueel "startx &> log", bekijk daarna met less, more, mc, of wat dan ook log en post hier de eventuele foutmeldingen die je tegenkomt.
  • wat voor foutmelding geeft X?

    probeer:

    startx &> error.log

    en lees dan error.log, en kijk ook in /var/log/XFree86.[b:2db58aa765]n[/b:2db58aa765].log waarbij [b:2db58aa765]n[/b:2db58aa765] meestal 0 is.
  • Misschien is het een idee om de NVIDIA drivers te downloaden bij http://www.nvidia.com/view.asp?PAGE=linux . Hier staan ook RPM's bij en in de README die erbij geleverd wordt staat uitgelegd hoe je ze moet installeren. ( wat overigens heel simpel is )

    plors
  • Thnx voor de reacties zal ze snel uitproberen. Verdere reacties zijn welkom.

    BTW zou KDE niet beter zijn dan GNOME en hoe kenk KDE erbij zetten
  • of kde beter is dan gnome is meer een kwestie van je eigen ervaring.
    Het heeft in ieder geval niets van doen met je probleem
    (mocht je dat wel denken, doe dan dit eens:
    startx twm
    hiermee start je een erg kale windowmanager op, zonder Gnome oid. )

    Verder ondersteunt RedHat in principe alleen Gnome. KDE wordt wel meegeleverd, maar is verder niet aan RedHat aangepast of door RH verder ingericht. Dat komt vooral tot uitdrukking als je applicaties wilt gebruiken die niet tot KDE behoren en het instellen van je systeem.

    KDE kun je installeren vanaf je cd-rom´s met behulp van de pakketbeheerder van RedHat (heeft die er een?)

    Geen pakketbeheerder? Zoek dan handmatig op je cd-roms naar de kde-pakketten.

    Welke moet je hebben?
    qt (mogelijk al aanwezig)
    kdelibs
    kdebase

    is het minimum voor KDE
    Verder heb je modules als
    kdenetwork (internet!!)
    kdegames (spelletjes!!)
    kdeutils (hulpprogramma´s)
    kde-i18n-nl (Nederlandse taalmodule!!)
    En nog veel meer modules.
    Lees ook even de informatie hierover op www.kde.nl

    Hoe installeer je dat?
    Vanuit GnoRPM, volg de aanwijzingen in de gui
    Vanaf de prompt
    rpm -i pakketnaam

    Let op, installeer kde in de boven aangegeven volgorde.
    Als de installatie wordt afgebroken ivm onopgeloste afhankelijkheden/unresolved dependencies, zoek dan de bibliotheken die ze dus missen op op je cd-rom´s

    KDE kun je na het installeren opstarten via
    startx kde
    of kiezen in het grafische loginmenu

    Max
  • KDE wordt geinstalleerd op een normale "Valhalla" installatatie. tenminste als je kiest voor: Laptop, Workstation of custom
    voor server install wordt X volgens mij helemaal niet geinstalleerd.
    dus: geen reden om KDE te installeren. kd3 moet er gewoon op staan.

    maar als het je niet zoveel uitmaakt, zou ik gaan voor gnome als het gaat om een RH distro. Gnome is de standaard indeed van RH. Redhat heeft ook veel "kabouters" in dienst en geen enkel kde individu.
  • KDE staat er idd waarschijnlijk gewoon op. Het probleem is een foute driver voor de vidoekaart, waardoor X eruit knalt en dus ook KDE niet gestart wordt. Als X werkt, dan wordt KDE ook gewoon gestart tijdens het booten.
  • [quote:c886c6405c]Redhat heeft ook veel "kabouters" in dienst en geen enkel kde individu.[/quote:c886c6405c]
    Niet helemaal waar, ze hebben er welgeteld eentje (bero) :P


    Max
  • Ok heb de log bekeken alleen kweenie hoe ik nou kan zorgen dat ik die file ook in Windows kan openen zodat ik um hier kan laten zien. In iedergeval zegt ie op het eind No screens Found terwijl bij X Configuratie hij duidelijk m'n monitor ziet en weet ook wat voor een het is
  • Je moet even het bestand naar de Windows-partitie overhevelen.

    Doe je als volgt:

    [code:1:6946accba5]mount /mnt/windows[/code:1:6946accba5]

    (uitgaande dat deze map bestaat, en dat daar de windows-partitie zich onder bevindt.)

    [code:1:6946accba5]cp /pad/naar/bestandsnaam /mnt/windows[/code:1:6946accba5]

    Omdat het om Unix-tekst gaat kun je het bestand het best openen in een tekstverwerker, ipv kladblok.


    Max
  • mnt/windows is er niet maar wel floppy dus heb ut maar op een floppy gezet. Tis een beetje een warboel in die file.

    http://symplegades.tripod.com/XFree86.0.log

    Dis um
  • [quote:4fbd197815="maximilaan"][quote:4fbd197815]Redhat heeft ook veel "kabouters" in dienst en geen enkel kde individu.[/quote:4fbd197815]
    Niet helemaal waar, ze hebben er welgeteld eentje (bero) :P


    Max[/quote:4fbd197815]

    aha haha vandaar dat konqueror 1x per week minder crasht :)
  • Startx twm werkt btw ook niet
  • [quote:921c60dbbb="THe FLy ZoNe"] Net RedHat 7.3 geinstalleerd alles ok, boot kom in de text modus wat ik niet heb ingesteld. als ik Start X doe flikkert m'n scherm en kom ik weer terug. Als ik bij setup X configuratie doet herkent ie m'n kaart + scherm en als ik um wil testen geeft ie de fout dat er iets is misgegaan. Geheugen staat ook goed.
    Nvidia TNT 2 / 2 ultra 32mb (onboard Intel kaart maar die is disabeld)
    [/quote:921c60dbbb]
    Om mee te beginnen zou die TNT2 ultra zonder extra driver te installeren moeten werken.
    Ik heb hier ook zo’n videokaart een Viper V770 ultra met uiteraard een TNT2 ultra chipset.

    Wat jouw Xfree86.0.log file betreft, ik heb er 3 regels uitgehaald. :roll:

    (II) Primary Device is: PCI 01:04:0
    (–) Assigning device section with no busID to primary device
    (EE) No devices detected.

    Dit zijn de zelfde 3 regels, maar dan van mijn TNT2 ultra videokaart.

    (II) Primary Device is: PCI 0
  • Euh hoe ken ik die zien dan? ben erg onbekent met linux
  • [quote:bc2622fed7="THe FLy ZoNe"]Euh hoe ken ik die zien dan? ben erg onbekent met linux[/quote:bc2622fed7]Dat is eenvoudig. Start een console en type als root
  • Waarom werkt dit mij bij niet :( ?
  • Bij Xconfiguratie heb ik niets meer ingesteld dan de resolutie.. de rest heb ik op default gehouden
  • [quote:397a9af788="THe FLy ZoNe"]Bij Xconfiguratie heb ik niets meer ingesteld dan de resolutie.. de rest heb ik op default gehouden[/quote:397a9af788]En natuurlijk de grote van de RAM van je videokaart.
    Maar begrijp je inmiddels wat ik bedoel met mijn post van Di Aug 13, 2002 10:08 pm :wink:

    Water, waar heb jij het nu weer over? :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.