Vraag & Antwoord

OS Linux

brander en CDrom

Anoniem
flyby
2 antwoorden
 • Ik begin wanhopig te worden: sinds kort linux gebruiker, alles leuk en werkte dacht ik totdat ik de brander wou uitproberen (als root). Dit lukt niet want hij kan de cd recorder niet mounten. Vanaf de desktop kan ik de inhoud van de brander ook niet openen, evenals de CDrom! Terwijl ik met de CD rom wel muziek kan afespelen. Ik krijg de foutmelding dat de bestandstypenaam onbekend was oid. Na.a.v een andere tpoic heb ik allerlei dingen uitgeprobeerd met linken en scsi emulaties maar niets helpt. Nu krijg ik andere foutmeldingen. Voor de
  [quote:1618170bab]Kon het bestandssysteem niet aankoppelen.
  De foutmelding luidde voor de cdrom:
  mount: /dev/cdrom: unknown device[/quote:1618170bab]
  En voor de CD-Recorder
  [quote:1618170bab]Kon het bestandssysteem niet aankoppelen.
  De foutmelding luidde:
  mount: Geen medium gevonden[/quote:1618170bab]
  Krijg je als je niet precies weet wat je doetals newbie :cry:
  Weet iemand een oplossing?
 • Wat wil je precies doen?

  Wil je een cd-r of cd-rw mounten?

  Muziek-cd´s kun je niet mounten, omdat er geen bestandssysteem op staat. Is geen probleem, de applicaties die de informatie van muziek cd´s nodig hebben kunnen hiervoor de audio-cdschijf rechtstreeks aanspreken (althans als ze recht hebben de device te openen )

  Voor het schrijven naar cd-r cd´s moet je scsi-emulatie activeren. Dit doe je door bij lilo of grub een bepaald commando mee te geven tijdens het opstarten van linux (dit commando kun je vastleggen in een configu-bestand, zodat je het niet telkens hoeft in te tikken )

  Lege cd-rw´s kun je volgens mij niet mounten, maar ook deze kun je zonder meer branden met het beschikbare brandprogramma.

  Welke commando´s etc. je nodig hebt wil iemand anders vast wel even melden ;)

  Succes, Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.