Vraag & Antwoord

OS Linux

Apache, MySQL en PHP installeren/updaten en compilen

Anoniem
woutur
3 antwoorden
 • Dit wordt een taaie dobber maar ik wil graag op mijn server bovenstaande apps updaten en installeren c.q. compileren. Ik draai Red Hat 7.2 met een 2.4.17 kernel. Er komt een website op de server die redelijk wat bezoekers gaat trekken dus vast ook wel wat gespuis. Vandaar dat ik dus de allerlaatste versies geinstalleerd wil hebben. Onder dat motto heb ik Apache 2.0.40 (tegen mijn oude 1.3.22-2), php 4.2.2 ( tegen 4.0.6-7) en MySQL 3.23.51-1 (tegen 3.23.41-1) gedownload.
  Nu moet ik dat installeren maar wat een hel! Met de installatie van de distro werden al deze dingen auto geinstalleerd met alle flags op redelijk normaal enzo. Maar nu zie ik door de bomen het bos niet meer. Hier mijn probs:
  1) Hoe deinstalleer ik de vorige versies? Het behouden van de conf file van apache heeft geloof ik geen zin sinds dit een nieuwe versie is. Maar moet ik mijn php.ini behouden? Of maakt dat niet uit?
  2) Hoe installeer ik de nieuwere versies op de juiste manier (ik weet hoe ik een rpm moet installeren en hoe ik een prog compileer) met de juiste flags aan en alles zodat wat nu werkt zodirekt ook werkt en dat alle modules aanwezig zijn?

  Het antwoord van vraag 1 zal wel richting rpm -e zijn maar verwijder ik dan ook belangrijke dingen zoals bv. zo'n fijne php conf file?
  Via een gelukje ben ik erachter met welke configure commands php gecompiled is
  [code:1:0edbc1bea8]./configure' 'i386-redhat-linux' '–prefix=/usr' '–exec-prefix=/usr' '–bindir=/usr/bin' '–sbindir=/usr/sbin' '–sysconfdir=/etc' '–datadir=/usr/share' '–includedir=/usr/include' '–libdir=/usr/lib' '–libexecdir=/usr/libexec' '–localstatedir=/var' '–sharedstatedir=/usr/com' '–mandir=/usr/share/man' '–infodir=/usr/share/info' '–prefix=/usr' '–with-config-file-path=/etc' '–disable-debug' '–enable-pic' '–disable-rpath' '–enable-inline-optimization' '–with-apxs=/usr/sbin/apxs' '–with-bz2' '–with-curl' '–with-db3' '–with-dom' '–with-exec-dir=/usr/bin' '–with-gd' '–with-gdbm' '–with-gettext' '–with-jpeg-dir=/usr' '–with-mm' '–with-openssl' '–with-png' '–with-regex=system' '–with-ttf' '–with-zlib' '–with-layout=GNU' '–enable-debugger' '–enable-ftp' '–enable-magic-quotes' '–enable-safe-mode' '–enable-sockets' '–enable-sysvsem' '–enable-sysvshm' '–enable-track-vars' '–enable-yp' '–enable-wddx' '–without-mysql' '–without-unixODBC' '–without-oracle' '–without-oci8' '–with-pspell' '–with-xml' [/code:1:0edbc1bea8]

  Zo te zien staat er –without-mysql terwijl er verderop op mijn php test pagina staat dat mysql op enabled staat…
  MySQL heb ik nog niet gebruikt dus daar zal het me een worst wezen wat ik weggooi..
  En met Apache wordt het lastig. Nou ja… hebben jullie andere adviezen dan LDNH (RTFM)?


  p.s. Poei… wat een post ;)
 • Om te beginnen…:lol:

  Verwijderen van de package gaat als volgt:

  [code:1:57d3e86fcc]
  rpm -e package (package staat voor betreffende programma)
  [/code:1:57d3e86fcc]

  Heb je de nieuwe versies als rpm of als source gedownload?
 • Ik heb Webmin gebruikt en alle te upgraden packages gedownload en dan via Webmin de packes geinstalleerd en gekozen voor de optie:upgrade packages.
  Als je php installeerd en daarna Mysql zal ie je PHP flags aanpassen..dat is het mooie van RPM en RedHat :)

  M.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.