Vraag & Antwoord

OS Linux

suse 8.0 en usb alcatelmodem voor internet

Anoniem
degged
12 antwoorden
 • Ik heb het even snel gelezen allemaal, maar wat voor ip-adres heb je van je provider, statisch of dynamisch? Misschien bedoel je dit met dat er nog iets gestart moet worden.
 • ik heb een dynamisch adres. het is via xs4all het basic adsl abbonnement maar wat ik ook probeer. ik krijg het niet werkend.
 • ik heb dus op de site van suse gekeken en daar staat een hele mooie howto om dit usb modem van alcatel aan de praat te krijgen. ik dus alles netjes gedaan alleen nu vraag ik mij na al deze handelingen af hoe ik in vredesnaam verbinding kan krijgen. het lukt mij op geen enkele manier terwijl ik alles volgens de howto heb gedaan. weet iemand hoe ik dan verbinding moet maken met het internet??

  alvast bedankt ik hoop dat iemand het weet want ik ben nu toch wel een beetje ten einde raad
 • pfew :oops:

  begin eens met te kijken in /var/log of er een logfile voor je modem is
  zoniet kijk dan eens vanuit een console met
  tail -f /var/log/messages
  wat er allemaal gebeurd
  verder kun je eens kijken of je kunt pingen naar je modem en evt ook er doorheen (naar inet)
  anders kun je eens checken of er in /etc/init.d een proggie staat wat op je modem slaat
  bijv. iets als /etc/init.d/adsl ??

  als je dan inklop
  rcadsl start
  zou hij het moeten doen
  rccommando = /etc/init.d/commando
 • ik voel mij ineens gelijk een supern00b. om heel eerlijk te zijn begrijp ik je reactie niet helemaal. hoe kan ik pingen naar de modem?

  ik ga zo wel even alles bekijken en dat adsl start proberen. moet ik dit in een console doen of moet dat ook n og in een bepaalde map?

  wel bedankt voor de reply
 • voor dat adsl start moet je eerst kijken of er zoiets bestaat
  ik noemde dit in de /etc/init.d directorie maar hier staan alleen services die je tijdens booten kunt opstarten.

  doe anders in een console even man adsl oid of kijk even of YAST2 ook een help heeft voor je adsl want daar zal toch zeker wel staan hoe je het moet starten.

  wbt. pingen:
  ook je modem heeft een IP (meestal 10.0.0.138 of 10.0.0.150)
  kijk eerst eens even of hij in je usb devices wel voorkomt
  en of de lichtjes enige reactie geven.
 • heb net gekeken en er stond helaas niets van adsl start. ik heb al bij de usb devices gekeken en daar staat de modem ook helemaal goed in. de lampjesw branden ook op de juiste manier. ik kan alleen niets starten. in dat log bestand kan ik helemaal niets over adsl of zoiets. en met dat commando krijg ik een melding dat het commando niet klopte. het lijkt wel alsof ik ergens een startfunctie moet vinden om verbinding te kunnen halen.

  snap alleen niet dat suse het niet duidelijk maakt op hun site.

  weer bedankt trouwens. mocht je nog iets weten dan hoor ik het graag. kan ik weer gaan kijken.
 • ik weet niet hoe zo'n USB modem werkt maar op een ethernet modem zit achterop een lichtje wat aangeeft of je verbinding met het netwerk/pc er wel is
  heeft dit modem dat ook ??

  Verder lijkt he tme zan dat je het bij je USB divices moet zien
 • op mijn modem branden de lampjes die aangeven dat het modem werkt. hij staat ook in de hardware lijst. ik kan hem alleen niet laten verbinden. hij wordt dus wel helemaal goed herkend
 • [quote:ca72859ebe="degged"]op mijn modem branden de lampjes die aangeven dat het modem werkt. hij staat ook in de hardware lijst. ik kan hem alleen niet laten verbinden. hij wordt dus wel helemaal goed herkend[/quote:ca72859ebe]

  ok dus alleen het inbellen
  moet dit niet met diald ??

  Ik kan dat stuk bij SuSE niet vinden dus moet eea. ff hebben van logisch na denken en uitsluiten.
  Maar wat ik wel vond in YAST2 over adsl was dat het gewoon als inbellen met een modem gaat
 • ik heb alles in yast2 zitten bekijken en daar heb je een speciale adsl configuratie. dat heb ik gedaan, maar dat werkt niet. als ik het via een modem probeer woredt deze niet gevonden. kan het misschien bij netwerk devices zitten of zo??

  anders tips zijn natuurlijk welkom. ik wil het graag aan de praat krijgen
 • Hoi,
  Heb je in de module "DSL configuratie" van YaST 2 de optie "Ethernetkaart of VPI/VCI" ingevult? Voor de USB Speedtouch moet je het VPI/VCI nummer invullen. Als je windows hebt geinstalleerd kun je daar de instelling vinden met dat icoontje naast je klok onderin het scherm (ik weet de naam niet). Mijn VPI/VCI nummer is 8.48. Toen ik dit had ingevult deed mijn modem het. Verbinding maken doe je met het icoontje van het stekkertje rechts onderin het KDE-paneel. Je kunt dit programma ook vinden in het KDE-menu/Internet/Controlling/Kinternet.
  Hopelijk heb je nier wat aan. Ik ben geen expert dus als dit je niet verder helpt… sorry.

  Willy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.