Vraag & Antwoord

OS Linux

CrossOver Office 1.2.0

Anoniem
None
32 antwoorden
 • [quote:635e79f578="maximilaan"]maw houd het vooral eenvoudig :P[/quote:635e79f578]Jij weet toch ook dat docenten domweg "geilen" op complexe documenten (en vaak is de inhoud dan ineens niet belangrijk meer…)? ;)
 • En ik moet er toch ook maar aan geloven. Na jaren Microsoft software ontweken te hebben moet ik nu toch Office bij de hand hebben om opstellen voor de studie in te leveren en met andere studenten bestanden uit te wisselen. OpenOffice voldoet niet omdat ie ingewikkeldere bestanden wel eens door de gehaktmolen haalt. Bovendien ben ik erg nieuwsgierig wat er allemaal onder CrossOver draait. Ik heb o.a. wat simpele drumcomputer software die ik ook wel wil draaien.

  Dus maar besloten om CrossOver download versie te kopen. Ik hou jullie op de hoogte van mijn ervaringen! Ik ben benieuwd wat ik nu krijg ;) downloadcode voor de Codeweavers site?

  Nee, ik ben niet mijn Linux fanatisme verloren, heb er ook 2 Slackware 4.0 setjes bij besteld, perfect voor m'n router en kost maar 5 euro :D.
 • lmao :P

  je had ook als rtf kunnen exporteren toch? ;)

  /me is benieuwd ;)
  /me weet zeker dat X-over office er bij mij niet opkomt…

  (latex rules!)
 • [quote:e6ec892044="Mithrandir"]/me weet zeker dat X-over office er bij mij niet opkomt…

  (latex rules!)[/quote:e6ec892044]Wacht maar tot je erachter komt dat heel de wereld MS Office gebruikt en al je medestudenten dus ook. Dan kan je niet anders…

  /me is zeer benieuwd, ik zit ook te twijfelen om dat programma aan te schaffen…
 • [quote:0d0e37e569="Mithrandir"]lmao :P
  je had ook als rtf kunnen exporteren toch? ;)
  [/quote:0d0e37e569]

  Beetje lastig he? Powerpoint presentaties in RTF ;). Voor textbestanden is RTF alleen praktisch voor een simpele text met wat opmaak, niet voor gecompiceerdere documenten.

  Zoals, Bill Gates al zei, je merkt pas de behoefte als je studeerd en iedereen Word gebruikt. Dan is het behoorlijk zweten als je voor twaalf uur 's avonds een opdracht in moet leveren via e-mail en je uit eerdere ervaringen weet dat inleveren in een ander formaat of met StarOffice gecreeerde DOC bestanden het soms niet goed doen.

  Ik vind het een goede investering als CrossOver goed werkt. Ik heb liever gewoon Office als dat nodig is dan de purist uit te hangen met alle complicaties van dien. Bovendien is een studentenlicentie van Office (nog wel) erg goedkoop.
 • Nog even, en Danielk gebruikt full time Windows op de desktop :P

  Max
 • OpenOffice kan [u:26ef27b161]alle[/u:26ef27b161] msoffice formats aan, lezen, bewerken, opslaan. En dat zal ook zo blijven :lol:

  er is zelfs een nederlandse versie. De moeite waard om te proberen zou ik zo zeggen.
  Ik ben er zelf in ieder geval erg tevreden mee. Vooral omdat ik nu ook direct .pdf files kan maken (zonder eerst een .gs file te hoeven maken).

  groeten,

  Barbara
 • [quote:05569dbb65="baboe"]OpenOffice kan [u:05569dbb65]alle[/u:05569dbb65] msoffice formats aan, lezen, bewerken, opslaan.[/quote:05569dbb65]Lezen wel, maar correct lezen met complexe tabellen etc niet… En dat is toch echt een groot gemis :(
 • maw houd het vooral eenvoudig :P

  Max
 • [quote:b26aa2291e="baboe"]OpenOffice kan [u:b26aa2291e]alle[/u:b26aa2291e] msoffice formats aan, lezen, bewerken, opslaan. En dat zal ook zo blijven :lol:
  [/quote:b26aa2291e]

  Je bedoelt OpenOffice kan perfect MS Office formats vernielen. Lezen gaat niet goed en schrijven gaat vaak de mist in. Om thuis even meet te werken en voor eenvoudigere documenten is het leuk, maar voor het serieuze werk vooralsnog waardeloos. Mijn vader werkt in de plantenfysiologie en krijgt manuscripten van mensen over de hele wereld, we hebben al meerdere malen geprobeerd om op StarOffice/OpenOffice over te schakelen en elke keer loopt op een teleurstelling uit. Als je iets van een aantal pagina's hebt met tabellen e.d. gaat het gewoon fout en dat kan ik me niet permiteren.

  Maximilaan: Windows draai ik al op de desktop via VMWare en Amiga werkt ook al, dus mijn Linux install is erg cross-platform ;).
 • Het was niet de bedoeling dit een "ow je kunt beter OpenOffice gebruiken" topic te maken. Dus mensen die dat zitten te roepen mogen gerust naar een andere thread gaan, de mensen die de problematiek kennen, lees verder…

  Ik had zoals ik zei gisteravond CrossOver Office besteld. Vanochtend kreeg ik een e-mail van Crossover met info over m'n account. Maar geen download… Ik heb vanmiddag contact met Mensys opgenomen en werd gevraagd te e-mailen als ik vanavond nog niet kan downloaden. Het leek me verstandiger wat directer contact op te nemen, dus ik heb een e-mail naar CrossOver gestuurd met mijn probleem en binnen een uurtje had ik een e-mail terug dat m'n account gecorrigeerd was. Ik kon bijna niet wachten en heb de boel direct gedownloaded, het is maar 7MB, dus ook op een 28K8 modem te doen ;). De installatie is niks anders dan een paar klikken en als je KDE of Gnome gebruikt wordt CrossOver ook nog netjes in je desktop geintegreerd. Vervolgens krijg je een installatiemenu gepresenteerd, zie http://people.nl.linux.org/~danieldk/crossover-screenies/installer.jpg voor een screenshot. Ik heb eerst maar eens Microsoft Office 97 en de TrueType fonts van Microsoft geinstalleerd en dit ging werkelijk feilloos.

  Vanavond heb ik niet zo veel zin om nog eens gecompliceerde documenten te proberen dus heb ik even twee screenies gemaakt. Van (volgens mij) de twee meest populaire office applicaties. Net als de installatie start de boel feilloos, Word zelfs in 1 tot 1.5 seconde (Athlon XP 1800+). OK, hier zijn de screenies:

  http://people.nl.linux.org/~danieldk/crossover-screenies/word.jpg
  http://people.nl.linux.org/~danieldk/crossover-screenies/excel.jpg

  Ik zal zo snel mogelijk weer meer ervaringen posten als ik dieper in de functies van beide pakketten ben gekomen en misschien ook wel kijken hoe Internet Explorer draait. Noemenswaardig is overigens ook nog het support systeem, een half jaar lang krijg je support, als een deel van de ondersteunde applicaties niet werkt proberen ze je zo snel mogelijk te helpen. Na de supportperiode (6 maanden) kun je het systeem nog steeds gebruiken, maar dan hebben je vragen een lagere prioriteit. Natuurlijk kan je gedurende de supportperiode altijd de nieuwste versies downloaden. Dus kom maar op met de volgende CrossOver (ze werken o.a. aan Photoshop) ;).
 • Even een domme vraag: is het ook mogelijk om bijvoorbeeld Word of Excel los te installeren? Ik zie in dat setup menu namelijk alleen MS-Office…

  En check IE eens uit a.u.b., dat weerhoudt mij nu om echt volledig over te stappen (tja je moet toch echt testen of je sites wel lekker werken in IE ;)).
 • [quote:69b395c9d3="Bill Gates"]Even een domme vraag: is het ook mogelijk om bijvoorbeeld Word of Excel los te installeren? Ik zie in dat setup menu namelijk alleen MS-Office…

  En check IE eens uit a.u.b., dat weerhoudt mij nu om echt volledig over te stappen (tja je moet toch echt testen of je sites wel lekker werken in IE ;)).[/quote:69b395c9d3]

  Xover Office werkt gewoon de hele MS Office install af, dus ook je pakket keuze.. ik weet niet of access in de nieuwe versie al werkende is? ik heb zelf ook Xover Office maar een oudere versie. Ik gebruik het nooit, ik werk altijd op 1 van de win2k workstations :)
  ook me win98se installatie op me linux bak (win4lin) gebruik ik nauwelijks
 • [quote:9709e2c3f4="Bill Gates"]Even een domme vraag: is het ook mogelijk om bijvoorbeeld Word of Excel los te installeren? Ik zie in dat setup menu namelijk alleen MS-Office…
  [/quote:9709e2c3f4]

  Zoals KayJay al zei, gewoon in de Office setup selecteren wat je wel en niet wilt installeren.

  [quote:9709e2c3f4]
  En check IE eens uit a.u.b., dat weerhoudt mij nu om echt volledig over te stappen (tja je moet toch echt testen of je sites wel lekker werken in IE ;)).[/quote:9709e2c3f4]

  Standaard staat IE 5.5 in het menu, ik heb IE 5.0 geinstalleerd. IE start perfect, heeft in het menu wat problemen (kan bijvoorbeeld niet met muis bij About komen, wel met cursortoetsen), maar browsen gaat tot nu toe perfect, sterker nog, ik zit dit nu met IE te posten.

  Ik zal zo meteen even een IE screenie uploaden naar:

  http://nl.linux.org/~danieldk/crossover-screenies/
 • [quote:9494195b77="danieldk"]Zoals KayJay al zei, gewoon in de Office setup selecteren wat je wel en niet wilt installeren.[/quote:9494195b77]En wat als je alleen een legale Word 2000 licentie hebt? Dus echt alleen een cd met Word 2000 erop? Gaat dat niet werken?
 • Wat kost cross over tegenwoordig? Ik zag op het Gentoo forum iets van $25- dollar. Klopt dit? Zo ja, dan valt dat beste mee.
 • [quote:a4e7cd621e="water"]Wat kost cross over tegenwoordig? Ik zag op het Gentoo forum iets van $25- dollar. Klopt dit? Zo ja, dan valt dat beste mee.[/quote:a4e7cd621e]http://store.yahoo.com/codeweavers-wine/index.html

  $54,95 dus…
 • [quote:e1a5fc735a="Bill Gates"][quote:e1a5fc735a="danieldk"]Zoals KayJay al zei, gewoon in de Office setup selecteren wat je wel en niet wilt installeren.[/quote:e1a5fc735a]En wat als je alleen een legale Word 2000 licentie hebt? Dus echt alleen een cd met Word 2000 erop? Gaat dat niet werken?[/quote:e1a5fc735a]

  Ik denk het wel als het de Office installer gebruikt, maar zeker weet ik het niet. Anders moet je het even vragen op de mailinglist of sales@codeweavers.com o.i.d., ze zijn erg behulpzaam. Nog even over Internet Explorer: CodeWeavers deelt de ondersteuning van applicaties in in 3 groepen Bronze (slecht), Silver (draait goed genoeg om bruikbaar te zijn) en Goud (draait net als onder Windows). Internet Explorer zit in de Silver groep. Ik heb al een tijdje zitten browsen en het is goed bruikbaar, af en toe rendert iets niet perfect en moet je even op- en neer scrollen. In een interview werd gezegd dat CodeWeavers zich nu focused op o.a. Photoshop en het brengen van "Silver applicaties" naar goud. Daarom denk ik dat het niet zo lang meer duurt dat IE binnenkort naar goud gaat, vooral als je bedenkt dat IE in 1.00 enzo niet eens draaide (afair).
 • CrossOver plugin kost 25 dollar. CrossOver plugin maakt het mogelijk Windows browser plugins onder Mozilla/Netscape/Konqueror te gebruiken, waaronder Flash 6, QuickTime, Windows Media Player, Word Viewer, etc.
 • gisteren en vandaag veel gedaan ;)

  onder andere mijn spiksplinternieuwe Wacom Graphire 2 geinstalleerd.

  maar, en daar gaat het om… ik heb de nieuwte wine geinstalleerd
  en voor de grap eens gekeken of ik MicroSoft Office 97 ook kon installeren…

  nou… word draait in ieder geval…
  nu nog kijken of er gekke dingen gebeuren als ik gekke dingen ga doen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.