Vraag & Antwoord

OS Linux

Goede bootdisk Slackware 8.1

Anoniem
Douwe
12 antwoorden
 • Wat is nu echt een beetje bootdisk? Ik heb het gevoel dat ik via de ftp site van Slackware echt het bos in wordt gestuurd. Ik wil Slackware gaan installeren alleen pakte mijn pc de cdrom niet in een keer. Dus vandaar het floppie.

  Iemand een tip?

  D.
 • Je bedoelt dat de CD-ROM niet boot? Daar hebben sommige BIOSen een probleem mee omdat het geen floppy emulatie gebruikt, maar ISOLinux. De oplossing is meestal eenvoudig, ga naar http://btmgr.sourceforge.net/ en download daar de binary voor de Smart Bootmanager. Neem vervolgens een lege flop en voer uit "./sbminst -d /dev/fd0", boot vervolgens van deze flop en je zult zien dat het ook vanaf CD-ROM kan booten. Kies de CD-ROM drive met de Slackware CD en toets enter. De meeste mensen kunnen op deze manier de CD wel booten.
 • Ik heb het geprobeerd maar het werkt niet naar mijn idee. Ik heb SBMINST.EXE op flop gezet. > Dos modus > ./sbminst -d/dev/fd0 geeft bij mij een lijst met codes.

  Tips?

  D.
 • Ja, "./smbinst -d /dev/fd0" werkt alleen onder Linux. Slashes zijn zowiezo omgekeerd in DOS, bovendien bestaat in DOS /dev/fd0 natuurlijk niet, ik geloof dat je een nummer op moet geven achter -d, maar lees daarvoor even de handleiding van Smart Bootmanager.
 • OK, maar ik dacht dat die bootmanager zijn eigen kernel had en dat het dus moest werken. Even kijken welk nummer mijn cd-rom zou kunnen hebben

  Greetz,
  D.
 • Ik heb het anders gedaan. Ik heb met Rawrite bare.i geinstalleerd op een floppy. Nu word de Slackware bootdisk geladen. Alleen hoe mount ik mijn cd-rom? Met mount [i:f525e06bbe]root=/dev/hdb1[/i:f525e06bbe] komt me pc even later met de mededeling dat ik nog een rootdisk moet hebben.

  D.
 • Nee, dat gaat niet zo werken. De CD-ROM is geen normale Linux filesystem, maar die staat in de isolinux/initrd.img image. Die bootmanager is als het ware wel een kernel (als je het zo wilt noemen), maar je moet het nummer van de A: drive hebben. Een andere oplossing voor jouw probleem is http://www.userlocal.com/dosslack/ dat is een bootdisk die je ook gewoon met rawrite kunt schrijven en die wel de CD-ROM kan booten…
 • Ja, da's leuk. Ik kan dosslack niet comprimeren. Winrar, Winzip. Hij pakt niets.

  Tips?
  D.
 • Mensen,
  ik zit met de handen in het haar. Ik heb een bootdisk gemaakt en 5 rootdisks werkt wel, alleen is het zeer onhandig. Ik ben niet te spreken over die methode.

  Iemand met tips?

  D.
 • Dilbert, de methode met Smart Bootmanager werkt bijna altijd feilloos, waarom kijk je niet gewoon even op de website hoe je het op een floppy installeert?
 • [quote:9f9a56cfa7="Dilbert"]Mensen,
  Ik heb een bootdisk gemaakt en 5 rootdisks werkt wel, alleen is het zeer onhandig. [/quote:9f9a56cfa7]

  Da's wel waar, maar het is wel de methode die door Slackware wordt aangeraden. Patrick V. heeft aangegeven dat hij er ook niet zo gelukkig mee is, maar dat het allemaal te groot werd voor een 1 rootdisk.
 • Heeft iemand misschien dosslack.img ?????? Want de zipfile op de site kan ik niet comprimeren.

  D.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.