Vraag & Antwoord

OS Linux

LFS vraag?

Anoniem
Marcel de Reus
6 antwoorden
 • Ik ben van plan om een keer een LFS installatie uit te proberen. Mijn vraag is : Stel dat mij dit lukt is het dan mogelijk om deze zelfgemaakte distributie op een cd te copieren? Volgens mij is wordt het uiteindelijk een best wel grote distributie. Weet iemand ongeveer hoe groot LFS+X(BLFS) wordt. Wat zijn de grote problemen die ik kan verwachten bij een LFS installatie? 8)
 • Dat kan, je kan bijvoorbeeld een tarball maken met daarin /bin /dev /sbin /usr /boot /etc /lib /opt /var. Die pak je in naar een file in /tmp. en die brand je op CD.

  Later kun je die tarball dan zo weer uitpakken, even lege /proc /tmp /home en /mnt dirs aanmaken, een home-partitie mounten op /home en klaar ben je.

  Het grootste probleem met LFS is: goed lezen :-) gebruik een tekst browser zoals links of lynx om daarin het lfs boek te lezen, en plak de commando's over in de shell waarin je werkt. Let op dat je steeds in de goede directory staat (van het uitgepakte package dat je gaat installeren)

  Verder zul je af en toe wat moeten prutsen, maar kijk voor tips maar in mijn Install.log (zie sig)
 • Ik ben nu hte LFS boek aan het lezen en ben van plan het rond nieuw jaar te gaan draaien.
  Ik houdt gewoon mijn laptop met daarop het boek ernaast en volg gewoon letterlijk wat er staat.
  De installatie is niet echt moeilijk voor zover ik heb gezien. Alleen alles configureren daarna zal wel wat werk zijn :P
 • Als ik deze LFS dan op cd heb gebrand kan ik hem dan ook op andere computers installeren. En hoef ik dan alleen X opnieuw te configureren? Weet iemand hoe groot (MB) hij wordt?
 • Een basis Linux + X past iig op één cd. Ik dacht dat X iets van 200 MB is (gecompileerd).
 • [quote:ae03417580="Kopskops"]Als ik deze LFS dan op cd heb gebrand kan ik hem dan ook op andere computers installeren. En hoef ik dan alleen X opnieuw te configureren? Weet iemand hoe groot (MB) hij wordt?[/quote:ae03417580]


  mmm, dat is een wat lastiger verhaal.

  je zult dan - schijnbaar - moeten gaan cross-compilen (zie oa http://hints.linuxfromscratch.org/hints/crosscompiling-x86.txt)

  succes ermee ;)

  btw: wacht nog even met LFS, binnenkort (twee weken ongeveer) zou versie 4 klaar moeten zijn, met gcc 3.2.0 enzo :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.