Vraag & Antwoord

OS Linux

local user login - Linux RedHat

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • Mensen,

  Ik ben vandaag voor het eerst een beetje aan het "spelen" met Linux. Ik heb RedHat 7.3 gedownload en geinstalleerd. Dit gaat helemaal O.k. tot het moment dat er na het opnieuw opstarten word gevraagd naar "local user login" ik heb hier al van alles ingevuld, ook de door mij gemaakte user tijdens de installatie maar niets werkt. Kunnen jullie mij vertellen wat ik hier moet invullen.
 • Dit soort grappen heb ik meegemaakt met Redhat 7.2 :-? . Soms werkte het helemaal niet, soms na verloop van tijd niet meer. Als je nog als root kunt inloggen in KDE of Gnome, dan zit er ergens in de menustructuur een grafisch progje voor het aanmaken van users.

  Maar het blijft vreemt. :-?
 • [quote:ffc78df741="robindeurloo"]Mensen,

  Ik ben vandaag voor het eerst een beetje aan het "spelen" met Linux. Ik heb RedHat 7.3 gedownload en geinstalleerd. Dit gaat helemaal O.k. tot het moment dat er na het opnieuw opstarten word gevraagd naar "local user login" ik heb hier al van alles ingevuld, ook de door mij gemaakte user tijdens de installatie maar niets werkt. Kunnen jullie mij vertellen wat ik hier moet invullen.[/quote:ffc78df741]

  Je kunt dus ook geen gebruik maken van het root account.

  Zoals water al zegt, dit is idd een probleem van Red Hat. Toen ik 3 jaar geleden begonnen ben met RH 5.1 had ik ook van dit soort rare problemen. Ik vulde dan mijn root password in maar niets werkte. Ik had een user aangemaakt maar daar kwam ik ook het systeem niet mee in. Toen ik de boel opnieuw geinstalleerd had werkte het wel. Ik begrijp ook nu nog niet hoe dat komt.
 • Jaren geleden heb ik ook wel zo iets gehad. Ik weet niet meer met welke distro dat was, maar nog wel dat tijdens het installeren de Caps Locks 'per ongelijk' ingedrukt was, zodat de letters van het wachtwoord hoofdletters werden. :roll:
 • RedHat kan ook leuke dingen achter de num-lock hangen..zoals alternatieve tekens die op bepaalde staan te activeren.
  ik kloot al heel lang met RedHat maar dit heb ik bij nog geen enkele versie gehad..
  let ook op de capslock inderdaad
 • ik heb even geprobeert in te loggen als ROOT en dit lukt wel. Maar zoals ik al eerder zij heb ik nog nooit wat gedaan met linux en weet dus niet wat ik dan verder moet doen. Kan iemand me vanaf hier helpen.
 • als je in kunt loggen met root probeer dan ff een nieuwe user aan te maken met [code:1:0555f697ed]adduser[/code:1:0555f697ed]

  Kijk of je daarmee dan kunt inloggen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.