Vraag & Antwoord

OS Linux

welk modem

Anoniem
maximilaan
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben helaas in het bezit van een winmodem.
  Nu wil ik graag een ander modem om ook met linux te internetten.
  Kabel of adsl zijn helaas niet mogelijk.
  Volgens mij moet ik nu een Rockwell modem nemen, toch ?

  Is het ook mogelijk een extern modem te gebruiken op de compoort, dit ivm met een laptop, dan hoef ik maar een modem en kan toch met beide linuxen.
  Is een extern modem ook trager op een com poort (lagere doorvoersnelheid etc.)

  Alvast bedankt,
 • HI, ik heb een E-tech PCI56AVP modem gekocht - deze was (in oudhollands geld) Fl 63,00 icl. verzendkosten. De drivers erbij vinden was even een verhaal, maar het internet prima met dat ding.

  Goed zoeken naar de goedkoopste, en rekening houden met vooruitbetalen of rembourskosten. In Groningen zit een betrouwbare leverancier.

  Suk7, Greetz, dJezzer 8)
 • [quote:918b710281="bvvelde"]Is het ook mogelijk een extern modem te gebruiken op de compoort, dit ivm met een laptop, dan hoef ik maar een modem en kan toch met beide linuxen.
  Is een extern modem ook trager op een com poort (lagere doorvoersnelheid etc.)

  Alvast bedankt,[/quote:918b710281]
  Ja, je kunt een external modem gebruiken via de com-poort (doe ik ook).

  En het is niet trager. De communicatie van je com-poort naar het modem is max 115200 Baud, terwijl je verbinding over de telefoonlijn maximaal 56kB (bij een 56k-modem) is en in de praktijk meestal wat lager (50kB).
 • neem hier ook even een kijkje wie weet :

  http://www.linmodems.org/
 • In theorie kan een intern modem marginaal sneller zijn dan een extern modem. Dit heeft te maken met het v42.bis protocol dat gebruikt wordt. Door de compressie van dit protocol (max 4:1) zou de 115200 baud van de externe compoort theoretisch een bottleneck kunnen vormen (een intern modem kan bij de 4:1 compressie 230400 baud benutten) Of je daar in de praktijk uberhaupt iets van gaat merken is maar de vraag. Het v.42 bis protocol is zwaar verouderd en alleen effectief bij bijv. pure ASCII tekst. Neem ter vergelijking het .ZIP formaat dat veel effectiever comprimeert. Het v.42 protocol kan een .zip bestand niet verder comprimeren en derhalve maakt het daarvoor niet uit of je 115200 of 230400 baud haalt door je com poort. Bedenk trowuens wel dat een extern modem - hoewel inderdaad universeel op zowel Linux als Windows draait - meestal wat duurder uitvalt dan een intern model. En je hebt natuurlijk wat meer kabel werk (adapter, com poort kabel) Verder zit er geen verschil tussen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.