Vraag & Antwoord

OS Linux

afdrukken via kde lukt niet.

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Door de vele positieve berichten ben ik overgestapt op debian woody. Het systeem draait redelijk maar wat ik niet voor mekaar krijg is adrukken via kde, beter gezegd kword, mail, enz.

  Ik heb lprng, apsfilter en gohstscript geinstalleerd. Het afdrukken van een test pagina in apsfilter doet mijn hp895c perfect in kleur. In het printermanagement van kde staat keurig de naam van de printer, maar afdrukken lukt voor geen meter. Is er iemand die hier een oplossing voor heeft en duidelijk kan uitleggen wat ik moet doen?

  Willey
 • Heb je in KDE wel ingesteld dat je lprng gebruikt? KDE heeft verder geen weet van apsfilter geloof ik.
 • kun je wel afdrukken vanuit niet kde-programma's?

  kijk even op http://printing.kde.org voor informatie over kdeprint.
  Als het goed is maakt kdeprint ook gebruik van het appsfilter

  Max
 • Heb je in KDE wel ingesteld dat je lprng gebruikt? KDE heeft verder geen weet van apsfilter geloof ik.

  Nee dat niet.

  Ik zal eerlijk zijn (zoveel verstand heb ik er ook niet van) ik heb met veel pijn en moeite een Test afdruk kunnen maken in apsfilterconfig. Ik zag toen dat bij de print manager onder print systeem currently used generic unix lpd, mijn printer stond die ik met aps had aangemaakt. Het lampje van de printer knippert wel maar er gebeurt niets. Onder print system cuurently used - lpr staat de printer ook maar dan al hp895c|hpijs/DJ8xxxr=600x600 enz. Als ik deze neem krijg ik allemaal foutmeldingen
 • Maak vanuit een applicatie eens een afdruk naar bestand.
  Noem deze print.ps
  voer dan dit commando uit:
  [code:1:3fff6a2ef0]lpr /pad/naar/print.ps[/code:1:3fff6a2ef0]
  Waarbij je /pad/naar vervangt door het bestandspad naar print.ps
  Als dit werkt klopt je instellling in KDE niet, werkt dit ook niet, dan is er iets aan de hand met je printerconfiguratie.

  Max
 • Nee de printer gaat wel printen, maar geeft iets als PS-Adobe-1.0 %%BoundingBox.

  Ik heb onderhand 180 FAQ's doorgenomen maar vrees dat het niet gaat lukken voor deze hp onder debian.
 • De uitvoer die je beschrijft is zgn raw data, voor zover ik weet alleen geschikt voor vrij dure postscript-printers.
  Er is dus iets fout in je printerfilterinstellingen. Ondersteunt Debian niet het CUPS-afdruksysteem?

  Max
 • Ja met apt-get kan ik cups installeren. via mijn browser kom ik dan ik een
  scherm waar ik een printer kan toevoegen. Ik kan hier niet kiezen uit een
  lijst met printers. Ik kan me niet voorstellen dat er niemand is die een hp printer heeft zoals b.v. de 710, 720 en deze niet aan de praat heeft gekregen. Indien er iemand is zou ik graag weten hoe hij dat gedaan heeft, met een voorbeeld van zijn instellingen.

  Bijvoorbaat dank
 • Ik heb HP710C geinstallerd onder RH 7.3 en dit werkt redelijk.
  Van het uitprinten van foto's moet je niet al te veel verwachten :cry:
  Kijk maar even bij mijn (Kopskops) vraag over Cups op dit forum!!!

  Suc6!! 8)
 • HP biedt overigens op haar website printerdrivers aan voor vrijwel alle printermodellen. Daar al gekeken?

  Max
 • Ik heb vorige week een Epson Stylus Photo 810 gekocht, maar deze wordt door Linux maar tot 720dpi (van de 2880) ondersteund.
  Ik was van plan als ik LFS ga installeren in mijn vakantie Windows helemaal te lozen, maar nu blijk ik het toch weer nodig te hebben :evil:
 • Goeie les: eerst kijken of de hardware goed door Linux wordt ondersteund, en dan pas kopen :)

  Mijn lexmark drukt zowel onder Windows als Linux op 1200x2400 pdi af :D

  Max
 • [quote:17ebcac69d="Marcel de Reus"]Ik was van plan als ik LFS ga installeren in mijn vakantie Windows helemaal te lozen, maar nu blijk ik het toch weer nodig te hebben[/quote:17ebcac69d] Wat is daar mis mee? In de topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=70081 op Za Sep 14, 2002 8:46 pm
  had ik tenslotte gemeld dat op mijn harddisk Windows en Linux gebroederlijk naast elkaar staan. Zowel Windows als Linux hebben bepaalde voor en nadelen en kunnen elkaar goed aanvullen. Een perfect besturingsysteem bestaat dus niet. :)
 • Ik heb apsfilter maar opgegeven en ben verder gegaan met cups. Ook hier weer het zelfde probleem de test pagina in cups is fantastisch, maar in printing manager kan ik hem niet instellen want de printer staat er niet. bij het print systeem kan ik ook niet voor cups kiezen. Iemand enig idee?
 • [quote:49d1f352d3="Willey"]Ik heb apsfilter maar opgegeven en ben verder gegaan met cups. Ook hier weer het zelfde probleem de test pagina in cups is fantastisch, maar in printing manager kan ik hem niet instellen want de printer staat er niet. bij het print systeem kan ik ook niet voor cups kiezen. Iemand enig idee?[/quote:49d1f352d3] Hm, wat staat er bij jouw dan in Print manager? En als je in Kword klikt op Print, wat staat er dan bij printer name? En bij Print system currently used? Generic UNIX LPD print system (default)? :)
 • Het is gelukt de printer werkt uitstekend (beter dan verwacht). Met apt-get install heb ik kdelibs3-cups geinstalleerd en nu kan ik cups kiezen als afdruksysteem.

  Bedankt voor alle reacties
 • Grappig hoor, ik heb dagen liggen prutsen met cups, dat mijn kprinter dialoog liet vastlopen, en gebruik nu (weer) apsfilter. Print perfect!
 • [quote:561f5fd0cf="wbsoft"]Grappig hoor, ik heb dagen liggen prutsen met cups, dat mijn kprinter dialoog liet vastlopen, en gebruik nu (weer) apsfilter. Print perfect![/quote:561f5fd0cf]

  LOL,
  Ik gebruik sinds SuSE 7.3 dus standaard CUPS (vond de instel mogelijkheden via dialoogvenster wel aardig) en na de upgrade naar 8.0 kon ik ineens niet meer vanuit Kedit en Staroffice printen (alles naar /dev/null ??? ) nu de nieuwste (1.1.15) versie erop gegooid en alles werkt weer als vanouds en netjes met mijn HP970cxi, Bleek dus dat SuSE niet alle commando's van CUPS installeerd oftewel lp, lpr lpstat enz. waren er helemaal niet :( lekker slordig van SuSE dus :cry:

  Maar apsfilter gebruik ik dus al een poosje nietmeer juist omdat de interface van cups een uitkomst is :D
 • [quote:12a21efd11="wstolk"]Ik gebruik sinds SuSE 7.3 dus standaard CUPS (vond de instel mogelijkheden via dialoogvenster wel aardig) en na de upgrade naar 8.0 kon ik ineens niet meer vanuit Kedit en Staroffice printen (alles naar /dev/null ??? ) nu de nieuwste (1.1.15) versie erop gegooid en alles werkt weer als vanouds en netjes met mijn HP970cxi, Bleek dus dat SuSE niet alle commando's van CUPS installeerd oftewel lp, lpr lpstat enz. waren er helemaal niet :( lekker slordig van SuSE dus :cry: [/quote:12a21efd11]
  Ik heb nu ook Cups in SuSE 8.0 (lprng, filters en lpdfilter moest wegens conflikt met cups worden verwijderd)
  De test pagina is ok, maar Kedit, Staroffice en Openoffice printen niet.
  wstolk, waar heb je die Cups 1.1.15 vandaan? rpm of source? Op rpmfind is wel Cups 1.1.16 voor Mandrake.
  SuSE 8.0 heeft inderdaad een paar steken laten vallen. In SuSE 7.3 was er nog GPM in init 3. In SuSE 8.0 dus niet. :o
 • Nou om je eerlijk te zeggen was ik gisteren wat over-enthousiast want vanmorgen wilde ik met SO printen en er gebeurde dsu helemaal niets :(

  maar herinstalleren van cups en het aanmaken van de printers zorgde er dus voor dat eea.nu wel goed liep.
  Kan zijn omdat ik lprng en aanverwante handmatig verwijderd heb cups opnieuw van cd geinstalleerd en tussendoor ook de cups 1.1.15 (source op cups.org) geinstalleerd maar nu waren wel alle koppelingen aanwezig en werkend en kreeg ik in SO netjes een lijstje als ik de generic printer wilde verbinden.

  Oftewel ff aardig aan het klooien geweest en ik weet niet echt wat de doorslag gegeven heeft maar het werkt iig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.