Vraag & Antwoord

OS Linux

Debian NON-US houdt in ?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,

  Wat is nou het grote verschil met NON-US debian en US debian ?

  Heeft de NON-US minder beveiliging, zoals met SuSE dat je op de duitse servers beveiliging moet downloaden omdat de US (land of the free) het verboden heeft. Of heeft de NON-US wel PGP maar is het nog steeds verboden om PGP te exporteren naar buiten de us ?

  ?
 • Ik vermoed dat Debian Non-US de restrictie van de VS omzeilt, en daardoor toch een goed beveiligde Distro kan aanbieden. Vergelijkbaar met SuSE en Mandrake, die ook de encryptie-programma's via buitenlandse servers aanbieden.

  Maar staat hier niets over op de site van Debian?

  Max
 • Van http://www.debian.org/CD/faq/#nonus :
  [quote:058f4f090c]
  Wat is het verschil tussen de standaard binary-1 en de binary-1_NONUS CD?

  Er zijn twee varianten van de binary-1 CD, een met en een zonder software uit de "non-US"-categorie. De Non-US programmatuur mag niet worden opgeslagen op servers in de Verenigde Staten – voorheen was de reden hiervoor dat deze programmatuur code voor sterke encryptie bevatte, tegenwoordig is de reden dat deze programma's algoritmes gebruiken die in de VS gedekt zijn door patenten.

  Voor eigen gebruik moet iedereen eigenlijk de non-US versie downloaden; de "niet-non-US" varient is alleen nuttig voor mirror en verkopers die zich in de VS bevinden. De andere CD's bevatten geen VS-gevoelige programma's; bovendien werken ze perfect met elk van beide varianten van de binary-1 CD.

  Een vergelijkbaar verhaal geldt voor de source-1 en de source-1_NONUS varianten.[/quote:058f4f090c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.