Vraag & Antwoord

OS Linux

Chello en mail

Anoniem
bartjan
10 antwoorden
 • Hallo, wij krijgen binnenkort Chello. Wie weet op welke manier je dan verbonden wordt, krijg je gewoon een IP adres op je ethernetkaart of moet je pppoe gebruiken?

  2de vraag: Kan je gewoon postfix draaien o.i.d. en de uitgaande mail direct naar de bestemming sturen (dus zonder de relay(smtp)host van de provider)?

  En nou ik toch bezig ben: heeft Chello IMAP service?

  thnx,
  Wilbert
 • Ik weet niet of dit je vraag beantwoord, maar bij chello krijg je iedere keer dat je aanmeldt een nieuw ip-adres.

  Daarnaast chello heeft geen imap-service.

  Dat met die postfix draaien, durf ik geen antwoord op te geven, ik verstuur mijn mail via de smtp.
 • misschien staat het wel online bij chello? :wink:
  http://info.nld.chello.nl/products_faq.php
 • Ik heb ook Chello, mail verzenden via Postfix gaat prima. Zonder hulp van Chello. IMAP is niet beschikbaar.

  Ik weet niet in welke regio je zit, maar hier in Hilversum maken ze gebruik van DHCP, ze garanderen niet dat je altijd hetzelfde ip hebt, maar bij mij is dat al 4 jaar het geval. (dat is dus WEL hetzelfde ip heb)
 • [quote:b0447636f3="knopper"]Ik heb ook Chello, mail verzenden via Postfix gaat prima. Zonder hulp van Chello. IMAP is niet beschikbaar.

  Ik weet niet in welke regio je zit, maar hier in Hilversum maken ze gebruik van DHCP, ze garanderen niet dat je altijd hetzelfde ip hebt, maar bij mij is dat al 4 jaar het geval. (dat is dus WEL hetzelfde ip heb)[/quote:b0447636f3]

  Ik zit in Rotjeknor en heb ook altijd dezelfde IP via DCHP. Behalve toen ik een nieuwe netwerkkaart kocht, maar dat is niet zo gek.
  Maar het kan ook zijn dat je je moet indentificeren via je MAC adres, hier indetificeer je je met je modem
 • [quote:f2cdf4d065="katrien"]misschien staat het wel online bij chello? :wink:
  http://info.nld.chello.nl/products_faq.php[/quote:f2cdf4d065]
  kijk ook eens op:
  http://www.chelloo.com/
  voor en door chello-gebruikers. Staat veel nuttige info op. Officieel ondersteunt chello Linux niet. Als je er dan in geslaagd bent contact te krijgen met de helpdesk, krijg je dus geen Linux ondersteuning. De chelloo site biedt soulaas.
 • Ik zit ook in de achterhoek, met chello-Zevenaar. Daar heb ik een vast ip-adres gekregen. Dus dat schijnt npogal te verschillen.
 • Voor wie graag een vast IP wil, maar telkens een nieuwe krijgt toegewezen, op www.no-ip.com kun je een vast IP-adres krijgen.
  Dit IP-adres wordt dan gelinkt met je huidige IP. Een daemon houdt bij of deze verandert, zo ja, dan wordt dit doorgegeven aan No-IP, zodat die hun instelling bijwerken


  Max
 • ikke hebbe ook chello… al 2 jaar hetzelfde IP nummer..
  postfix gaat geweldig… en omdat chello zijn imap niet heeft.. heb ik hem wel.. :P
 • Hier in Zwijndrecht verandert je IP wel en wel op het moment dat je modem zonder spanning heeft gezeten :D Dus min of meer heb je een vast IP tot de volgende stroomstoring of vakantie.
  Sendmail gaf overigens wel problemen omdat je een geldige chello name moet opgeven. Helaas kan ik niet meer met ssh bij de server van mijn tante (helemaal dicht getimmert) anders kon ik wel ff een stuk uit de conf hier neerzetten. )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.