Vraag & Antwoord

OS Linux

image files van SuSe, waar?

Anoniem
danieldk
14 antwoorden
 • Ik sta op het punt om een Linux newbie te gaan worden (laat ik het zo maar omschrijven :D ) En heb na een paar dagen zoeken besloten dat SuSe voor mij de juiste distributie is om mee te beginnen. Ik denk: ik loop een winkel binnen en koop het spul, dan heb ik er gelijk alles bij.

  Helaas, in ons grote dorp in de polder ben ik al diverse winkels in & uit gelopen, maar zonder met een SuSe pakketje onder mijn armen. Nu weet ik dat je het spul ook op veel plaatsen kunt downloaden, en ik heb ook al een boel gevonden, maar ik raak steeds verzeild op allerlei FTP servers waar ik door de FTP bomen het Linux bos niet meer zie.
  Ik ben dus eigenlijk sgewoon op zoek naar een image file van de installatie CD :) zodat ik de boel kan downen en op een CD kan branden. Boeken zijn er genoeg, dus die ga ik er dan wel apart bijkopen.

  Ik ga ervan uit dat ook het downloaden van een image van een installatie CD onder de Linux gedachte valt en dit dus een volledig legitieme vraag is. Mocht dit niet het geval zijn, dan mag deze tread asap dicht :)

  Mocht iemand nog tips hebben over een winkelketen waar deze CD te koop is, houd je niet in.
 • Het is een geheel legitieme vraag, alleen kies je net de verkeerde distributie uit :P
  SuSE is een van de weinigen die geen iso-image van haar distro aanbiedt.
  De iso die je op verschillende sites vindt is nmlk een live eval cd, welke alleen vanaf cd-rom te gebruiken is.
  kijk op www.linuxiso.org voor diverse linux-distros.
  Lees ook even de faq van dit forum voor meer plekken waar je Linux kunt downloaden/kopen/laten branden

  Max
 • Okidoki, hardstikke bedankt voor de tip. Ik denk dat ik dan toch maar de winkel in moet. Ik wil hem nl wel graag vanaf mijn HD draaien. Alleen zou het wel makkelijk zijn wanneer het installatieproces een beetje gebruiksvriendelijk loopt a la Windows.
  Ik weet het, niet erg Linux, maar laat ik eerst eens zorgen dat ik het ding aan de gang heb, dan kan ik beginnen met het leren van alle facetten. Per slot van rekening was het instaleren destijds ook niet het eerste wat ik over Windows heb geleerd :D
 • Ik wist niks van Linux had er alleen wel es van gehoord dat het zo stabiel was enzo. Ik kotste van Windhoos en zocht een alternatief. Liep naar de winkel en kocht SuSE 8.0 proffesional en ik heb sinds die tijd geen Windhoos meer gezien. Het is heel makkelijk te begrijpen en met het lezen van de manual als iets niet lukt of anders hier iets te vragen kom je er wel :)
  Ik heb het nu ongeveer 3 maanden draaien en begin steeds meer te leren over Linux. Ik hoop dat ik aan het eind van het jaar wijs genoeg ben om zelf Linux from Sractch te compilen. SuSE is echte een perfecte newby distro en werkt lekker: kopen dus :D
 • Bij www.mensys.nl of linuxland.nl kun je ze online bestellen. Wel vreemd dat in heel Almer nergens gees suse te krijgen is, in Dronten namelijk wel.(Voster)
  Wat installatie betreft is suse waarschijnlijk nog gemakkelijker als windhoos.

  gr
  Jan
 • Hier in Bolsward ligtie ook gewoon in de winkel :)
  Overigens wel bij de boekhandel, de computerwinkel heeft alleen Windows-software

  Max
 • Tnx voor de tips. Ik heb idd voornamelijk in computerzaken gezocht. Ik zal de beter gesorteerde boekhandel eens op gaan zoeken (zoals dat zo mooi heet :) ) Mediamarkt had het overigens wel (zeiden ze) maar samen met de verkoper 10 minuten alle rekken af lopen zoeken, maar tevergeefs. Online bestellen is idd een optie, maar ik wil hem graag asap hebben (ik en dat geduld van me)
 • Mediamarkt moet hem inderdaad hebben, en is er ook vrij goedkoop mee.
  Mocht zoeken toch niks opleveren. www.comcol.nl is snel met online-bestellingen, en te betalen via acceptgiro. Lekker makkelijk dus :P

  Max
 • Zit er niet ergens een Dynabyte in de buurt? Die zijn ook niet duur en die hebben hem ook.
 • [quote:cf2b2b95a4="maximilaan"]Mediamarkt moet hem inderdaad hebben, en is er ook vrij goedkoop mee.
  Mocht zoeken toch niks opleveren. www.comcol.nl is snel met online-bestellingen, en te betalen via acceptgiro. Lekker makkelijk dus :P
  Max[/quote:cf2b2b95a4]

  Grrr, als je de Linux community wilt ondersteunen kun je toch echt beter bij http://www.nedlinux.nl in de shop kopen hoor… ;)
 • [quote:4518c13a3e="danieldk"][quote:4518c13a3e="maximilaan"]Mediamarkt moet hem inderdaad hebben, en is er ook vrij goedkoop mee.
  Mocht zoeken toch niks opleveren. www.comcol.nl is snel met online-bestellingen, en te betalen via acceptgiro. Lekker makkelijk dus :P
  Max[/quote:4518c13a3e]

  Grrr, als je de Linux community wilt ondersteunen kun je toch echt beter bij http://www.nedlinux.nl in de shop kopen hoor… ;)[/quote:4518c13a3e]

  Ja maar dan moet ie hem online orderen en hij wil hem graag gelijk halen ;)
 • Ik denk dat Danielk op mijn link doelt ;)

  Max
 • Ik ga vanmiddag de boekwinkels langs en als ik hem dan niet kan vinden dan toch maar online.
 • Vanmiddag bij de Dynabyte in Amsterdam SuSE aangeschaft. 3 CD's, boekjes er bij en 60 dagen support. Wat wil je nog meer :wink:
  Bedankt voor alle tips.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.