Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 8.0: recording (SB AWE 64) werkt niet!

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb al een hele tijd een probleem waar ik maar niet uit kan komen, terwijl het waarschijnlijk een kleinigheid is, maar goed. Sinds SuSE 8.0 worden de alsa 0.9x-drivers gebruikt voor de geluidsondersteuning. Playback werkt bij mij nog wel (zeker met KDE 3.03), maar het opnemen via de geluidskaart werkt beslist niet! Het enige wat ik kan opnemen is stilte. Tot mijn grote ergernis kan ik het niet voor elkaar krijgen om met de ALSA 0.9x drivers opnames te maken via mijn SB AWE 64 geluidskaart, waardoor ik noodgedwongen gebruik moet maken van de (ondertussen verouderde) 0.5.x-drivers. Hebben meer mensen dit probleem of hebben sommige gebruikers een oplossing gevonden voor dit probleem? Een hint of tip is erg welkom! Merk trouwens op dat ik de standaard OSS-emulatie ter beschikking heb (standaard door SuSE geinstalleerd volgens mij), maar ook deze blijkt niet goed te werken! HELP!!!

  Groet,

  Philip
 • 1. Modules staan goed ingesteld?
  2. probeer eerst eens in "alsamixer" je microfoon open te zetten.

  Verder zou ik ook even niets weten.
 • :-)

  Natuurlijk klopt dat allemaal! Sterker nog: ik kan wel geluid horen, dus het lijkt mij dat de juiste modules zijn ingeladen. Via de mixer mijn kanalen openzetten is uiteraard een van de vereisten; heb ik ook gedaan! Ik hoor het programma dat ik opneem wel, maar er is gewoon NIETS opgenomen (wav-formaat). Ook heb ik de laatste versies van de ALSA-drivers geinstalleerd (rc3). Nog meer tips?

  Groet,

  Philip
 • Heb net even snel wat proberen op te zoeken, nu schijnt het zo te zijn dat als je "low-latency" in je kernel hebt meegecompileerd dit fouten kan opleveren m.b.t. opnemen.

  Ik zal nog even verder zoeken.
 • Hetzelfde geldt trouwens voor "preemtible".

  Probeer een beetje te spelen met deze opties, sommigen hebben er baat bij als ze low-latency en preemtible uit hebben terwijl anderen het gewenste effect bereiken als deze opties juist aanstaan.

  Anders dus dan wat ik in de post hierboven vertelde… :wink:

  Succes!
 • Hmmm,

  Bedankt voor de tip, maar je moet dus een speciaal gepatchte kernel hebben met low-latency (niet aanwezig in de standaard kernels!). En dan nog vraag ik mij af of mijn probleem is opgelost. Ik gebruik geen xwindows tijdens real-time recording, dus ik neem op in een console met een programma als arecord. Bovendien, met de oude ALSA-drivers werkte het wel, dus waarom met de nieuwe niet? Last nut not least: het is niet zo dat er onderbrekingen zijn of zo; er is gewoon helemaal niets! Het lijkt mij sterk dat dit latency-gerelateerd is. Ik zoek het meer in de richting van een bug ofzo in de oss-emulatie van ALSA in combinatie met mijn SB AWE 64. Maar bedankt voor de tip! Het was leuk om dat latency verhaal eens te lezen…

  Groet,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.