Vraag & Antwoord

OS Linux

RH 7.3 met KDE3 en EXT3 niet erg snel

Anoniem
RobertV
26 antwoorden
 • Wat voor systeem heb je?
  op mijn AMD 1,4 ghz met 1287 MB ram, start Konqueror binnen 2-3 sec op, da's ongeveer even lang als de eerste start van IE onder Windows (3-4 sec) en iets langzamer dan de tweede start van IE (1-2 sec). Nieuwe konqueorvensters starten binnen 1 seconde.

  Alles gemeten op SuSE 7.3

  Max
 • Ik draait RH7.3 op een PII350 met 256Mb RAM. Geen speer, ik weet ut. Maar voor een Linuxbak waarop je niet overdrijft, moet het toch ruim voldoen.


  Maar ik heb een aantal ideeen… Gnome eens kijken, hdparm bekijken, ext3 testen door een schrijftest. Thanxs.
 • updatedb is waarschijnlijk een cronjob.
  Deze wordt gebruit om de database van het programma 'locate' bij te werken. Bij SuSe wordt deze job elke dag om 24:15h uitgevoerd.

  Je kunt updatedb uitschakelen mbv cron (je weet vast wel hoe ;) )
  Of je kunt de job op een ander tijdstip laten uitvoeren..

  Max
 • Thanx…. nooit aan gedacht….
 • Mijn RH 7.3 is ook erg langzaam, met KDE en GNOME. Ik kan tuxracer nauwelijks spelen.
  Aan mijn PC ligt het toch echt niet: P4 1.7, 512MB,Geforce2 MX400 64mb, 60 GB
 • [quote:e526930471="water"]KDE staat er bij mij sneller op dan win 98 se en XP komt er alleen al niet op omdat mijn pc dan helemaal niet meer vooruit te branden is. En hoe kan dit? De boel zelf compileren voor mijn eigen specifieke pc. Het is al eerder gezegd, zeker met de wat oudere pc's maakt het enorm veel uit. (ik heb een P3-550)

  (helaas verklaart dit niet het verschil tussen RH 7.1 en RH 7.3 :( )[/quote:e526930471]

  Idd dat maakt erg veel uit begin ik zo onderhand te vrezen :(
  Maar gelukkig kan ik als het goed is aan LFS 4.0 gaan werken :)
  Bij mij loopt eenmaal opgestart het wel even snel, want dat verschil merj je toch niet met mijn 2000+, maar het opstarten van KDE, Linux zelf, Konqueror, Kmail, Mozilla en OpenOffice duurt verschrikkelijk lang ivm Windhoos.
 • Tot voor kort gebruikte ik steeds RH7.1 met KDE2 en EXT2. Ging als een speer. Tenminste nadat ik met hdparm dma op on had gezet en 32-bits io.

  Nu RH7.3 met KDE3 en ext3. Wat is hier de grootste vertrager? Ext3?

  Is dat te optimaliseren? Is er iets uit te schakelen waardoor het zomaar ext2 wordt anders?
 • Ik denk dat KDE de vertrager is, ik vind het nu ook niet supersnel in vergelijking met bijvoorbeeld Windhoos XP :(
  Installeer anders GNOME ff (die is toch de standaart DE van RH?) en kijk of hij dan wel weer sneller loopt. Zo ja? Dan is het dus duidelijk de schuld van KDE.
  (nog beter installeer KDE2 en test het ;) )
 • KDE staat er bij mij sneller op dan win 98 se en XP komt er alleen al niet op omdat mijn pc dan helemaal niet meer vooruit te branden is. En hoe kan dit? De boel zelf compileren voor mijn eigen specifieke pc. Het is al eerder gezegd, zeker met de wat oudere pc's maakt het enorm veel uit. (ik heb een P3-550)

  (helaas verklaart dit niet het verschil tussen RH 7.1 en RH 7.3 :( )
 • kde3 zou sneller moeten zijn dan kde2, dus ik denk dat ofwel hpdarm niet goed is, ofwel kde3 niet bepaald optimaal is gecompileerd, of dat ext3 idd de boosdoender is.

  Probeer eens een schijfintensieve handeling uit vanaf de prompt, of vanuit de windowmanager twm, en ga na of dat langzamer gaat dan je gewend bent van je vorige systeem..


  Max
 • Max bracht me op een idee met zijn cron. Crond draait bij mij niet… maar anacron wel… en die haalt alle cron-acties netjes in…

  Toen ik die uitzette was alles opgelost… updatedb draait niet meer…
 • [quote:cc4977d475="maximilaan"]Wat voor systeem heb je?
  op mijn AMD 1,4 ghz met 1287 MB ram, start Konqueror binnen 2-3 sec op, da's ongeveer even lang als de eerste start van IE onder Windows (3-4 sec) en iets langzamer dan de tweede start van IE (1-2 sec). Nieuwe konqueorvensters starten binnen 1 seconde.

  Alles gemeten op SuSE 7.3

  Max[/quote:cc4977d475]

  SuSE 8.0
  KDE 3.0

  Voor mijn PC zie mijn sig, dit is ff kort:
  AMD 2000+
  Epox 8K3A+
  512MB PC2700 Samsung
  Leadtek GF4 ti4400 128mb
  Zelfbouw natuurlijk :)

  Tijden:
  Konqueror 2 sec
  Kmail 1 sec
  Mozilla 2 sec
  OpenOffice 13 sec :o

  Probleem is meer dat het opstarten nogal lang duurt (ik zal het eens meten) en dat als KDE eenmaal klaar is. Ik gelijk Mozilla, Kmail, AMSN en XMMS tegelijk opengooi en dan duurt het bijna 10 seconde :o
 • SuSE 8.0 heb ik niet, ik heb suse 7.3
  Ik laat de pc doorstarten naar de kde desktop zonder login.
  Het opstarten van kde duurt redelijk lang, voordat het opstartscherm getoond wordt ben je al gauw 8 sec. verder.
  Maar als ik KDe anaf KDM opstart, dan is de desktop binnen 10 sec gereed :O. Een stukkie sneller dus.
  Ik vermoed dat er een flessehals in mijn suse zit bij het opstarten van de pc.

  Wat betreft het in 1 x starten van applicaties, Mozilla start bij mij nogal traag op, misschien de oorzaak waarom het opstarten van je applicaties dan 10 sec duurt??

  Max
 • [quote:91f086b9ec="MrLeeJohn"]Ik draait RH7.3 op een PII350 met 256Mb RAM. Geen speer, ik weet ut. Maar voor een Linuxbak waarop je niet overdrijft, moet het toch ruim voldoen.
  Maar ik heb een aantal ideeen… Gnome eens kijken, hdparm bekijken, ext3 testen door een schrijftest. Thanxs.[/quote:91f086b9ec]

  Yep, moet meer dan voldoende zijn. Maar RH en KDE zijn geen vrienden, dus verwacht niet dat RH zijn best doet om deze desktop soepel te laten draaien op haar systeem (alhoewel Remco in C!T hier goed over te spreken was..)
  Bero, de enige KDE-ontwikkelaar bij RH, heeft om die reden afgelopen week ontslag genomen….

  Zoals eerder gezegd kun je op RH 8.0 niet meer standaard KDE installeren, alleen als optioneel pakket..


  Max
 • Gelukkig boot bij Linux vele malen sneller dan Win2K :D

  Hdpam moet ik nogsteeds eens proberen maar eigelijk ben ik wle tevreden en hoeft het niet nog sneller ;)

  kde3 is op dit systeem wel sneller dan KDE2 zeker met opstarten van de eigen applicatie's. Eigenlijk sluit ik trouwens bij het uitloggen nooit mijn applicaties af zodat ze al direct na inloggen gestart worden (over lui gesproken :D ) dus loopt dat lekker door nadat KDE opgestart is.

  Maar als kde3 bij jouw trager is dan zou ik zeker eens kijken wat nu het grote verschil is in je installatie in vergelijking met eerst. ( ik verdenk ext3 ervan wat je eigenlijk toch nie tnodig hebt mits je regelmatig de resetknop gebruik [wat dat betrefd heeft compaq het zo gek nog niet bekeken om dat ding gewoon niet op hun machines te zette ;) )
 • Kan ik ext3 dan deactiveren of zo? Of moet ik herformatteren?
 • Volgens mij kun je gewoon in je fstab ext3 veranderen in ext2, ext3 is per slot van rekening een uitbreiding, het enige wat het doet is een journal bijhouden.

  Zelf gebruik ik XFS, vind ik echt super werken op mijn systeempje:

  Pentium 3 500@620 mhz
  256MB RAM

  Succes in ieder geval!
 • [quote:13da756404="maximilaan"]SuSE 8.0 heb ik niet, ik heb suse 7.3
  Ik laat de pc doorstarten naar de kde desktop zonder login.
  Het opstarten van kde duurt redelijk lang, voordat het opstartscherm getoond wordt ben je al gauw 8 sec. verder.
  Maar als ik KDe anaf KDM opstart, dan is de desktop binnen 10 sec gereed :O. Een stukkie sneller dus.
  Ik vermoed dat er een flessehals in mijn suse zit bij het opstarten van de pc.

  Wat betreft het in 1 x starten van applicaties, Mozilla start bij mij nogal traag op, misschien de oorzaak waarom het opstarten van je applicaties dan 10 sec duurt??

  Max[/quote:13da756404]

  zonder login??
  Hoe kies jij dan tussen root of users?
  Voor mij si het zoiezo geen optie aangezien er hier 3 mensen Linux gebruiken.
  Ik denk idd ook dat SuSE de oorzaak heeft en wil daarom ook LFS 4.0 gaan doen, maar ik begin toch de twijfelen aangezien het gemak van SuSE enorm is.
  Linux sluit BTW langzaam af zeg, niet tov WinXP want adt duurt 800 jaar, maar ik zag gister Win98 op mijn laptop in 3 sec afsluiten :o
 • Win 98 sluit idd bliksemsnel af, maar Linux daarintegen sluit netjes alle applicaties af en unmount de schijven, zodat je ook zeker wat dat wanneer je weer opstart al je data er nog op staat.

  Aangaande Suse of LFS, probeer eens een weekje Gentoo. :D
 • [quote:d493f5bb31="water"]Win 98 sluit idd bliksemsnel af, maar Linux daarintegen sluit netjes alle applicaties af en unmount de schijven, zodat je ook zeker wat dat wanneer je weer opstart al je data er nog op staat.

  Aangaande Suse of LFS, probeer eens een weekje Gentoo. :D[/quote:d493f5bb31]

  Nee, Gentoo niet. Ook Gentoo is veel werk om in te stellen en te configureren ed. Het mag dan handiger zijn dan LFS, maar ik kies of voor het pure en het snelle en doe het helemaal zelf of ik kies voor het gemak.
  Ik heb BTW wel mijn partities zo ingericht dat ik een secundaire root heb (nu leeg dus) zodat ik in alle rust aan LFS kan werken. Desnoods elke dag 20 minuten oid.
  LFS komt er toch nog wel :D Het compilen vind ik zo'n probleem BTW niet ik zie meer op tegen eindeloos handmatig config bestanden te editen ed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.