Vraag & Antwoord

OS Linux

Balmer: We verslaan Linux op kwaliteit

Anoniem
None
74 antwoorden
 • http://www.webwereld.nl/nav/nb?12569

  Mijn mond zakt open :eek:
 • Zelfs ALS ze Linux verslaan op kwaliteit dan kunnen ze alsnog niet winnen, want Linux is "goed genoeg" ;)
  Net zoals dat IE-gebruikers niet overstappen naar Mozilla zelfs als Mozilla net zo snel of sneller is dan IE, en ondanks dat Mozilla allerlei handige features aanbiedt zoals popup-blocking en tabbed browsing.
 • 'ALS' maar dat is nog maar de vraag.
  Om linux te verslaan moeten ze van het GEHELE huidige Windows concept afzien :P :D
 • Wat me toch altijd weer verbaast, is dat men het zo 'eens' is over de kwaliteit van linux, de veiligheid van linux, de beschikbaarheid van software, en ga zo maar door. En toch gebruikt maar 1 of 2 % van de mensen het. Waarom is dat toch?
 • LMAO
 • [quote:b611e3ef2c="gerben"]Wat me toch altijd weer verbaast, is dat men het zo 'eens' is over de kwaliteit van linux, de veiligheid van linux, de beschikbaarheid van software, en ga zo maar door. En toch gebruikt maar 1 of 2 % van de mensen het. Waarom is dat toch?[/quote:b611e3ef2c]
  OF je snapt niet hoe Linux inelkaar zit OF je hebt het nog nooit gezien… net als die 99 of 98 % overige :roll:
 • [quote:b3901c966c="gerben"]Wat me toch altijd weer verbaast, is dat men het zo 'eens' is over de kwaliteit van linux, de veiligheid van linux, de beschikbaarheid van software, en ga zo maar door. En toch gebruikt maar 1 of 2 % van de mensen het. Waarom is dat toch?[/quote:b3901c966c]

  Tja..omdat dat jouw visie is en niet die van mensen hier en grote bedrijven zoals bijv Sun en Gartner.
  Vertel mij maar eens waarom Linux op de 2e plaats staat in de desktop top 10 qua OS-en.
  Gartner's voorspelling was volgens mij dat binnen 10 jaar de desktop markt er heel erg anders zou utizien en Linux wel eens aan de top kan staan.
  Dan heb ik het nog niet over het server gedeelte waar imho Linux veruit favoriet begint te worden..
  Het spijt me gerben maar imho zit je fout..

  M.
 • Vreemd toch dat ik niet vanwege de prijs, maar vanwege de kwaliteit ben over gestapt :-?
 • [quote:84142ac507="Marcel de Reus"]Vreemd toch dat ik niet vanwege de prijs, maar vanwege de kwaliteit ben over gestapt :-?[/quote:84142ac507]

  dan ga je binnenkort vast weer terug :P
 • [quote:c92a75fded="gerben"]Wat me toch altijd weer verbaast, is dat men het zo 'eens' is over de kwaliteit van linux, de veiligheid van linux, de beschikbaarheid van software, en ga zo maar door. En toch gebruikt maar 1 of 2 % van de mensen het. Waarom is dat toch?[/quote:c92a75fded]
  Als je de desktop bedoelt, MS is er zeer goed in geslaagd incompatible met de wereld buiten MS te worden. Wil je dus op eenvoudige wijze goed kunnen communiceren met de rest van de wereld, dan ontkom je bijna niet aan MS Windows.
  Daarnaast is het de beschikbaarheid van software, Windows is een nobrainer. Als de Lidl software in de aanbieding heeft, dan kun je het als windows-gebruiker gewoon kopen, als Linux/BeOS/MacOS/OS2-gebruiker heb je er in principe weinig aan.

  Linux als desktop is zeer geschikt voor omgevingen die een bepaalde specifieke taak vereisen, zoals administratie e.d. Maar niet voor de doorsnee thuisgebruiker die znder na te denken hardware/software/etc wil kunnen kopen/gebruiken.

  Verder komt in principe elke pc voorgeinstalleerd met Windows…


  Max
 • Leuk artikel. MS snapt het eindelijk, het verspreiden van FUD, belangen kopen via aandelen, opkopen van bedrijven/producten, of simpelweg doodconcurreren door eigen software gratis te maken niet helpt bij het bestrijden van Open source software.

  Wat ze nog niet snappen is dat veel overstappers niet op de prijs letten, ook niet op de kwaliteit, maar op de vrijheid die de bijhorende licentie en broncode hen biedt.


  Ze snappen ook niet dat linux op zich niet zo'n bedreiging vormt in een normale markteconomie. Alleen als je de markt volledig wilt beheersen is een beweging als Linux een probleem…


  Max
 • Het gaat mij niet om goed of fout. Microsoft mag van mij vandaag nog failliet gaan, geen enkel probleem mee. En van mij mag Linux ook de plaats innemen die Windows nu heeft. Ook geen problemen mee.

  Maar wat mij telkens weer verbaast, dat veel mensen zo enthousiast zijn over Linux, en dat toch zo weinig mensen het gebruiken. Zelfs van de mensen die het er altijd over hebben. Blijf dat toch paradoxaal vinden.

  Kijk net even in mijn site stats. De eerste melding van Linux komt op de tiende plek, en alles bijelkaar geteld gaat het om een vrijwel verwaarloosbaar aantal gebruikers: 0,35%.
 • [quote:f897dc86f9="MVE"]Gartner's voorspelling was volgens mij dat binnen 10 jaar de desktop markt er heel erg anders zou utizien en Linux wel eens aan de top kan staan.

  M.[/quote:f897dc86f9]

  gartner is absoluut niet serieus te nemen, die gasten proberen alleen maar te vertellen wat op een bepaald moment in de markt speelt. als linux nu ineens een trend is, is de voorspelling dat over 10 jaar linux bovenaan staat.
  Toch gek dat dit zelfde adviesburo een half jaar geleden nog zei dat Visual Basic en Java te 2 talen van de toekomst waren (java zou nog wel eens kunnen kloppen)
 • dubbel
 • [quote:fa999e27db="KayJay"][quote:fa999e27db="MVE"]Gartner's voorspelling was volgens mij dat binnen 10 jaar de desktop markt er heel erg anders zou utizien en Linux wel eens aan de top kan staan.

  M.[/quote:fa999e27db]

  gartner is absoluut niet serieus te nemen, die gasten proberen alleen maar te vertellen wat op een bepaald moment in de markt speelt. als linux nu ineens een trend is, is de voorspelling dat over 10 jaar linux bovenaan staat.
  Toch gek dat dit zelfde adviesburo een half jaar geleden nog zei dat Visual Basic en Java te 2 talen van de toekomst waren (java zou nog wel eens kunnen kloppen)[/quote:fa999e27db]

  Ze hebben waarschijnlijk inderdaad geen gelijk en is het binnen 5 jaar!
  Volgens mij gaat KDE 4 en Gnome 3 erg de GUI van Windows voorbij..qua snelheid en gemak..dan is Windows imho bijna niks meer.

  M.
 • [quote:2aef99979c="MVE"][quote:2aef99979c="KayJay"][quote:2aef99979c="MVE"]Gartner's voorspelling was volgens mij dat binnen 10 jaar de desktop markt er heel erg anders zou utizien en Linux wel eens aan de top kan staan.

  M.[/quote:2aef99979c]

  gartner is absoluut niet serieus te nemen, die gasten proberen alleen maar te vertellen wat op een bepaald moment in de markt speelt. als linux nu ineens een trend is, is de voorspelling dat over 10 jaar linux bovenaan staat.
  Toch gek dat dit zelfde adviesburo een half jaar geleden nog zei dat Visual Basic en Java te 2 talen van de toekomst waren (java zou nog wel eens kunnen kloppen)[/quote:2aef99979c]

  Ze hebben waarschijnlijk inderdaad geen gelijk en is het binnen 5 jaar!
  Volgens mij gaat KDE 4 en Gnome 3 erg de GUI van Windows voorbij..qua snelheid en gemak..dan is Windows imho bijna niks meer.

  M.[/quote:2aef99979c]

  ooh ik zeg niet dat ze geen gelijk KUNNEN hebben… maar het is niet zo, dat alles wat Gartner zegt ook waar is.
  ze lullen de boel een beetje na inderdaad.. ikzelf heb hoge verwachtingen van linux op de desktop.. ik zie binnen 6 jaar een grote verschuiving. maar dat is berust op wat IK zie..
 • Belangrijk is iig dat UT2003 direct beschikbaar is voor Linux. Er is een grote groep die nu spelletjes speelt, maar straks zijn pc ook voor serieuzere zaken zal gebruiken. Die groep kan nu al overstappen naar Linux (als het om UT gaat).

  Bij Gentoo zijn ze zo geniaal geweest een live-cd met daarop een UT 2003 demo uit te brengen. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het is inprincipe branden en spelen.

  Als het iniatief van UT navolging krijgt, zullen er meer spellen voor Linux verschijnen en zullen ook meer mensen overstappen. :D
 • [quote:8c205f4ec9="gerben"]
  Maar wat mij telkens weer verbaast, dat veel mensen zo enthousiast zijn over Linux, en dat toch zo weinig mensen het gebruiken. Zelfs van de mensen die het er altijd over hebben. Blijf dat toch paradoxaal vinden.
  [/quote:8c205f4ec9]
  Tja, dat is het probleem wat ik heb geschetst. Ik kan nog zo enthousiast worden van Linux, als ik wil communiceren met de rest van de wereld heb ik MS-software nodig, als was het alleen om de mij toegezonden MS-Word bestanden te kunnen lezen. Zo zijn er meer voorbeelden te noemen waarvoor je nog niet om Windows heen kunt.

  Kijk, dat iets het beste is wil nog niet zeggen dat iedereen dat automatisch gebruikt. Dat zag je 20 jaar geleden wel met de videoband. Waar VCC alle concurrenten versloeg op gebied van beeldkwaliteit en opslagmogelijkheden werd uiteindelijk VHS de standaard. En zelfs de nieuwste Super VHS kan niet tippen aan wat VCC 20 jaar geleden bood.

  Zelfde zie je met pc's, mensen gingen massaal DOS gebruiken, terwijl MacOS veel gebruiksvriendelijker en krachtiger was.
  Reden: veel sterkere marketing van IBM en Microsoft, waardoor er meer software vrijkwam voor DOS, systemen goedkoper werden, en iedereen hier op overstapte..


  [quote:8c205f4ec9]
  Kijk net even in mijn site stats. De eerste melding van Linux komt op de tiende plek, en alles bijelkaar geteld gaat het om een vrijwel verwaarloosbaar aantal gebruikers: 0,35%.[/quote:8c205f4ec9]
  Mijn Linux-browser identificeert zich als "IE 6.0 (Windows XP)"

  Dus die zul je niet in de stats voor Linux terugvinden.

  Waarom doe ik dat?
  Simpel, omdat veel websites weigeren te werken als je jezelf niet als IE op Windows bekend maakt bij de server ….
 • Begint alweer naar zo'n anti-ms-thread te ruiken….

  Voorop gesteld… Windows van Microsoft is een goed product. Win2000/XP zijn behoorlijk goede versies. Ook hun Office is erg goed. Wel duur, maar zeker kwalitatief goed. Hun server-producten ben ik minder over te spreken. En Linux' kwaliteteiten beginnen aan de server-kant (waarbij ik nog steeds heel graag met Novell werk in grotere netwerken). De vergelijking begint dus al scheef. En op het begied van de desktop is er toch nog wat werk te verzetten. De gui is wel ok, maar er moet nog wel een echt overtuigende office komen. Daar heeft men gewoon gelijk in. Als dat lukt, en pas dan, zal er meer nadruk komen over al datgene wat Linux nog extra in huis heeft. En dat is heel wat ja. Zeker weten!

  Zijn er weinig Linux-gebruikers? Vind ik niet hoor! Zeker wereldwijd gezien. Dat in Nederland iedereen 5 illegale versies van Windows en Ms-Office heeft en dat daar niet tegen opgetreden wordt, weerhoudt dit kneuterland om verder te kijken dan hun neus is. Nl is gewoon erg conservatief in die dingen.

  Linuxers zijn zo enthousiast omdat ze hun principes zien in hun os. Zoals dat bij de mac ook is/was. En dan wordt je vanzelf trouw aan dat OS.

  Op mijn laptop staat winXP en Office2000 (legaal ja), omdat ik daarmee met het rondrezien toch meer compatible ben. Op mijn server staat FreeBSD5 met samba/ftp/apache. Op mijn workstation staat RH7.3 met OpenOffice en KOffice. Vroeg of laat ga ik op mijn laptop wel een dual-boot draaien.
 • [quote:34f2f40d69]Begint alweer naar zo'n anti-ms-thread te ruiken…. [/quote:34f2f40d69]

  Tja de pinguin en de teletubbie vinden elkaar niet zo lief :D

  [quote:34f2f40d69]Voorop gesteld… Windows van Microsoft is een goed product. Win2000/XP zijn behoorlijk goede versies. [/quote:34f2f40d69]

  Mee eens!

  [quote:34f2f40d69]Ook hun Office is erg goed. Wel duur, maar zeker kwalitatief goed.[/quote:34f2f40d69]

  Ik vind de prijs niet in verhouding staan met de kwaliteit, als je ziet wat OpenOffice al gratis kan aanbieden.


  [quote:34f2f40d69]Hun server-producten ben ik minder over te spreken.[/quote:34f2f40d69]

  Ik ook :lol:

  [quote:34f2f40d69]En op het begied ??? :) van de desktop is er toch nog wat werk te verzetten. De gui is wel ok, maar er moet nog wel een echt overtuigende office komen. [/quote:34f2f40d69]

  Ik wil niet zeuren, (afgezien van bestandsconversie) maar ik heb nog nooit een functie gezien die ik gebruik uit Office die niet in OpenOffice zat. Noem eens concrete voorbeelden.

  [quote:34f2f40d69]Daar heeft men gewoon gelijk in. Als dat lukt, en pas dan, zal er meer nadruk komen over al datgene wat Linux nog extra in huis heeft. En dat is heel wat ja. Zeker weten! [/quote:34f2f40d69]

  Kijk nu gaan we weer de goede kant op ;)

  [quote:34f2f40d69]Zijn er weinig Linux-gebruikers? Vind ik niet hoor! Zeker wereldwijd gezien. Dat in Nederland iedereen 5 illegale versies van Windows en Ms-Office heeft en dat daar niet tegen opgetreden wordt, weerhoudt dit kneuterland om verder te kijken dan hun neus is. Nl is gewoon erg conservatief in die dingen. [/quote:34f2f40d69]

  Je slaat hier de spijker op zijn kop. Overigens houd M$ dit bewust vol, aangezien iedereen Windows gewent is en het personeel van een bedrijf niet anders meer wil en een fatsoenlijk berijf luistert naar zijn werknemers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.