Vraag & Antwoord

OS Linux

ADSL: iemand sterke gevoelens?

Anoniem
Mithrandir
3 antwoorden
 • Ik denk er over om over te stappen van ISDN naar ADSL. Ik ben dan wel (nog steeds) een [i:21379b877f]newbie[/i:21379b877f] op GNU/Linux-gebied, maar ik durf toch wel te zeggen dat je voor Linux (waar ik ook nog eens echt naar moet overstappen, blijft een lastige beslissing) dat soort stappen wat beter gefundeerd moet nemen. Daarom gooi ik eerst een paar vragen in het forum.

  - De meeste aanbieders spreken alleen over Windows en Mac: Linux zal toch echter met de meeste Ethernet-modems overweg kunnen?
  - Hebben jullie sterke gevoelens over de vraag of je een vast of een dynamisch IP adres zou moeten nemen? Dynamisch geeft mij de indruk iets meer privacy te geven. Wellicht valse hoop …
  - Zijn er nog mensen met voor- of afkeur voor/van bepaalde providers?
  - Oh ja, zou een [i:21379b877f]newbie[/i:21379b877f] in staat moeten zijn om onder Linux firewalls te configureren (en de sporadische virussen van zich af te slaan)?
 • 1)providers : er zijn er ook die duidelijk Linux ondersteunen (vb. eweka, xs4all)
  2) IP : maakt niet uit tenzij je servers wil gaan draaien dan kan een vast IP handig zijn
  3) Provider maakt IMHO niets uit tenzij je ze ergens voor nodig hebt :D
  4) firewall ed. : Daar zijn we toch voor dus hulp kun je altijd vragen mocht je ergens niet helemaal uitkomen.

  wbt. de vraag of je juist Linux moet gaan gebruiken…

  Ik vind persoonlijk een linux/server/werkstation makkelijker te configgen voor wat dan ook dan een ander OS waarbij je heel veel additionele software moet kopen om eea. te kunnen doen. (denk aan firewall, ftpservers, antivirus enz. )
 • Toevallig net klaar om een router systeem van een "oude" pentium 166 te maken. Daar zaten een paar wazige netwerk kaarten in. Dus een tip voordat je aan zo'n systeem begint is om eerst even van de kaarten die in je systeem zitten de typen op te schrijven. Let daarbij met name op gegevens die op chipsets staan van bijvoorbeeld een netwerk kaart zodat het configureren wat makkelijker gaat.

  Als ik het goed heb gebruiken alle providers hetzelfde principe pptp. Je kunt je adsl modem patchen of gewoon pptp voor mxstream downloaden. Dat is een kant en klaar pakket met nederlandse uitleg werkt prima. Het enige wat ik heb moeten veranderen is de kernel omdat de netwerkkaarten niet standaard ondersteund werden. Vrijwel alle grote merken worden standaard ondersteund (intel, 3com)
  Voor de firewall kun je inderdaad hier om hulp vragen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.