Vraag & Antwoord

OS Linux

Ik ben een newbie met een nvidia-kaart

13 antwoorden
  • Ik ben een newbie met een NVidia-kaart en Suse 8.0. Zoals iedereen weet heeft die kaart geen 3d-support na installatie van Suse, je moet apart drivers downloaden. Dat heb ik gedaan maar hij doet het nog steeds niet. Wanneer ik mijn kaart (GeForce 1 DDR) configureer in Yast of Sax kan ik hem niet als 3D aanvinken. Dan krijg ik een foutmelding. Ik heb drivers geinstalleerd via Yast online en ook nog apart maar het mag niet baten. Wat moet ik doen?
  • 1. Download van www.nvidia.com de 2 driver RPM's 2. installeer ze 3. reboot 4. draai Sax2
  • [quote:21a1eb2535="Marcel de Reus"]1. Download van www.nvidia.com de 2 driver RPM's 2. installeer ze 3. reboot 4. draai Sax2[/quote:21a1eb2535] Zoals boven vermeld heb ik dat allemaal al gedaan.
  • [quote:22de9aae76="arny"][quote:22de9aae76="Marcel de Reus"]1. Download van www.nvidia.com de 2 driver RPM's 2. installeer ze 3. reboot 4. draai Sax2[/quote:22de9aae76] Zoals boven vermeld heb ik dat allemaal al gedaan.[/quote:22de9aae76] nee jij hebt ze van SuSE FTP. BTW je moet sax2 in de console draaien en dan vraagt hij enable 3d for this card en als jij dan zegt yes wat zegt hij dan? een foutmelding is niet zo duidelijk snap je
  • Ik heb ze eerst van Suse FTP en daarna nog een keer apart van de NVidia-site gedownload. Maar dat waren dezelfde drivers. Dan zegt hij: De huidige geselecteerde video instellingen konden niet met succes worden weggeschreven. sorry voor de onduidelijkheid
  • arny, dus je hebt de Nvidia drivers van Nvidia geinstalleerd? Typ dan eens in een Konsole: rpm -q -a | grep NVIDIA [code:1:85a105db8c] jolo@linux:~> rpm -q -a | grep NVIDIA NVIDIA_kernel-1.0-3123 NVIDIA_GLX-1.0-3123 jolo@linux:~> [/code:1:85a105db8c] Komt jouw output overeen met die van mij? :roll:
  • Jolo, ik krijg: [code:1:9eb5385819] NVIDIA_GLX-1.0-3123 NVIDIA_kernel-1.0-3123 [/code:1:9eb5385819] Dat lijkt me dus hetzelfde, ja.
  • Bij ' Systeem update' in Yast2 krijg ik de volgende foutmelding: [quote:6203d1256f] Package /var/adm/current_package_descr/suse/a1/glibc-locale-2.2.5-55.i386.rpm not found Package /var/adm/current_package_descr/suse/x1/xf86tools-0.1-281.i386.rpm not found Package /var/adm/current_package_descr/suse/x3d1/NVIDIA_GLX-0.8-221.i386.rpm not found Package /var/adm/current_package_descr/suse/x3d1/NVIDIA_kernel-0.8-221.i386.rpm not found [/quote:6203d1256f] Dat lijkt me niet goed.... :-?
  • [quote:95d17473ac="arny"]Bij ' Systeem update' in Yast2 krijg ik de volgende foutmelding: [quote:95d17473ac] Package /var/adm/current_package_descr/suse/a1/glibc-locale-2.2.5-55.i386.rpm not found Package /var/adm/current_package_descr/suse/x1/xf86tools-0.1-281.i386.rpm not found Package /var/adm/current_package_descr/suse/x3d1/NVIDIA_GLX-0.8-221.i386.rpm not found Package /var/adm/current_package_descr/suse/x3d1/NVIDIA_kernel-0.8-221.i386.rpm not found [/quote:95d17473ac] Dat lijkt me niet goed.... :-?[/quote:95d17473ac] Hij heeft die rpm's dus gewoon niet gedownload. Maar dat zou er nix mee te maken moeten hebben aangzeien je ze zelf al van www.nvidia.com gehaald hebt.
  • arny, YOU kun je beter niet meer gebruiken. Maar je RPM's zijn goed geinstalleerd. Omdat je problemen hebt met sax2, kun je je PC het beste opstarten in init 3 Yast2 > Systeem > Runlevel editor en selecteer Standard runlevel instellen nadat is geboot naar: 3: Full multiuse met netwerk > Afronden. reboot je PC en typ: sax2 :roll:
  • [quote:2f2eb936d5="jolo"]arny, YOU kun je beter niet meer gebruiken. Maar je RPM's zijn goed geinstalleerd. Omdat je problemen hebt met sax2, kun je je PC het beste opstarten in init 3 Yast2 > Systeem > Runlevel editor en selecteer Standard runlevel instellen nadat is geboot naar: 3: Full multiuse met netwerk > Afronden. reboot je PC en typ: sax2 :roll:[/quote:2f2eb936d5] Het lukt niet. Ik heb de runlevel ingesteld maar wanneer ik met sax2 aangeef 3d te willen gaat mijn scherm op zwart. Na ctrl-alt-F1 krijg ik de melding dat de kaart niet goed gedecteerd is of dat de server niet kan starten. Hij verwijst naar sax.log voor meer informatie. Maar daar staat niet iets waar ik wijs uit word.
  • [quote:8536552338="arny"]Ik heb de runlevel ingesteld maar wanneer ik met sax2 aangeef 3d te willen gaat mijn scherm op zwart. Na ctrl-alt-F1 krijg ik de melding dat de kaart niet goed gedecteerd is of dat de server niet kan starten. Hij verwijst naar sax.log voor meer informatie. Maar daar staat niet iets waar ik wijs uit word.[/quote:8536552338] Hier een deel uit mijn /var/log/SaX.log [code:1:8536552338] ----------------------------- Sysp: Server detection data... ----------------------------- Card0 => BusId : 0x1 Card0 => SlotId : 0x00 Card0 => FuncId : 0x0 Card0 => Vendor : NVidia Card0 => Device : GeForce4 Ti 4200 Card0 => VID : 0x10de Card0 => DID : 0x0253 Card0 => Module : nvidia Card0 => BusType : AGP Card0 => Detected : 1 Card0 => Flag : 3D Card0 => SUB-VID : 0x10b0 Card0 => SUB-DID : 0x15e7 [/code:1:8536552338] Een deel uit mijn /var/log/XFree86.0.log [code:1:8536552338] II) LoadModule: "glx" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/extensions/libglx.so (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation" compiled for 4.0.2, module version = 1.0.3123 Module class: XFree86 Server Extension ABI class: XFree86 Server Extension, version 0.1 (II) Loading extension GLX (II) LoadModule: "v4l" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/linux/v4l_drv.o (II) Module v4l: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.2.0, module version = 0.0.1 ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.5 (II) LoadModule: "nvidia" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation" compiled for 4.0.2, module version = 1.0.3123 Module class: XFree86 Video Driver (II) LoadModule: "mouse" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o (II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.2.0, module version = 1.0.0 Module class: XFree86 XInput Driver ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.3 (II) v4l driver for Video4Linux (II) NVIDIA XFree86 Driver 1.0-3123 Tue Aug 27 16:00:08 PDT 2002 (II) NVIDIA: NVIDIA driver for: RIVA TNT, RIVA TNT2, Vanta, RIVA TNT2 Ultra, RIVA TNT2 Model 64, Aladdin TNT2, GeForce 256, GeForce DDR, Quadro, GeForce2 MX/MX 400, GeForce2 MX 100/200, Quadro2 MXR/EX/Go, GeForce2 Integrated GPU, GeForce2 GTS, GeForce2 Ti, GeForce2 Ultra, Quadro2 Pro, GeForce4 MX 460, GeForce4 MX 440, GeForce4 MX 420, Quadro4 500/550 XGL, Quadro4 200/400 NVS, NV18, NV18 , NV18 , NV18, NV18GL, NV18GL , NV18GL , 0x01F0, GeForce3, GeForce3 Ti 200, GeForce3 Ti 500, Quadro DCC, GeForce4 Ti 4600, GeForce4 Ti 4400, GeForce4 Ti 4200, Quadro4 900 XGL, Quadro4 750 XGL, Quadro4 700 XGL, NV28, NV28 , NV28GL, NV28GL , GeForce2 Go, GeForce4 440 Go, GeForce4 420 Go, GeForce4 420 Go 32M, GeForce4 460 Go, GeForce4 440 Go 64M, GeForce4 410 Go 16M, Quadro4 500 GoGL (II) Primary Device is: PCI 01:00:0 (--) Chipset GeForce4 Ti 4200 found [/code:1:8536552338] Let daarbij vooral op die glx Als wat wordt jouw videokaart herkent? En wat staat er bij jouw bij Primary Device? Hier nog een deel uit mijn /etc/X11/XF86Config [code:1:8536552338] Section "Device" BoardName "GeForce4 Ti 4200" BusID "1:0:0" Driver "nvidia" Identifier "Device[0]" #Option "NvAGP" "3" # try 2 than 1 #Option "NvAGP" "0" # disable agp #Option "NvAGP" "1" # use nvidia agp #Option "NvAGP" "2" # use agpgart Screen 0 VendorName "NVidia" EndSection [/code:1:8536552338] Staat er bij jouw wel "nvidia" bij driver? En een BusID? :wink:
  • OK, daar gaan we: [code:1:ea6e92788d] ----------------------------- Sysp: Server detection data... ----------------------------- Card0 => BusId : 0x1 Card0 => SlotId : 0x00 Card0 => FuncId : 0x0 Card0 => Vendor : NVidia Card0 => Device : GeForce DDR Card0 => VID : 0x10de Card0 => DID : 0x0101 Card0 => Module : nvidia Card0 => BusType : AGP Card0 => Detected : 1 Card0 => Flag : 3D Card0 => SUB-VID : 0x1102 Card0 => SUB-DID : 0x1040 [/code:1:ea6e92788d] [code:1:ea6e92788d](II) LoadModule: "nv" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nv_drv.o (II) Module nv: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.2.0, module version = 1.0.1 Module class: XFree86 Video Driver ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.5 (II) LoadModule: "mouse" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o (II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.2.0, module version = 1.0.0 Module class: XFree86 XInput Driver ABI class: XFree86 XInput driver, version 0.3 (II) NV: driver for NVIDIA chipsets: RIVA 128, RIVA TNT, RIVA TNT2/TNT2 Pro, RIVA TNT2 Ultra, Vanta, Riva TNT2 M64, Aladdin TNT2, GeForce 256, GeForce DDR, Quadro, GeForce2 MX/MX 400, GeForce2 MX 100/200, GeForce2 Go, Quadro2 MXR, GeForce2 GTS/Pro, GeForce2 Ti, GeForce2 Ultra, Quadro2 Pro, GeForce4 MX 460, GeForce4 MX 440, GeForce4 MX 420, GeForce4 440 Go, GeForce4 420 Go, GeForce4 420 Go M32, Quadro4 500XGL, GeForce4 440 Go M64, Quadro4 200/400NVS, Quadro4 550XGL, Quadro4 GoGL, GeForce2 Integrated, GeForce3, GeForce3 Ti 200, GeForce3 Ti 500, Quadro DDC, GeForce4 Ti 4600, GeForce4 Ti 4400, GeForce4 Ti 4200, Quadro4 900 XGL, Quadro4 750 XGL, Quadro4 700 XGL (II) Primary Device is: PCI 01:00:0 (--) Chipset GeForce DDR found[/code:1:ea6e92788d] [code:1:ea6e92788d]Section "Device" BoardName "GeForce DDR" BusID "1:0:0" Driver "nv" Identifier "Device[0]" Screen 0 VendorName "NVidia" EndSection[/code:1:ea6e92788d] Hij herkent hem dus wel gewoon maar GLX wordt niet geladen. In var/log/XFree86.0.log komt het woord GLX niet eens voor. Kun je hier wat mee?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.