Vraag & Antwoord

OS Linux

[Connectiva 8.0] Linux Start niet op!!!! (ik ben een newbie)

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • Ik heb net de Linux distro Connectiva 8.0 geinstalleerd (ik heb er nog nooit iets van gehoord). Als alles geinstalleerd is start Linux niet op. Dit zijn een paar hypoteses van waarom het niet werkt:

  -Ik gebruik de Maxtor hardeschijf overlay Maxblast
  -Bij de installatie van Maxblast heb ik een Windows opstart diskette gebruikt toen je de opstartdiskette in de drive moest plaatsen i.p.v. de Linux want die werkte niet.
  -Ik kreeg een soort partitioner voorgeschoteld waarbij ik C: als root heb gemaakt. Het bleef nog steeds een FAT 32 partitie.

  Kan iemand mij Helpen?
 • Je verhaal is ietwat warrig,
  Je hebt conectiva geinstalleerd (=Zuid-Amerikaanse distributie..), dat is goed verlopen, nu wil het het opstarten, maar dat gaat niet omdat je pc met een speciale diskette moet worden opgestart, waardoor het mbr niet wordt gelezen, maar het ook niet mogelijk is om de linux opstartdiskette te gebruiken???

  Als op de C-partitie DOS/Windows 9X staat, dan kun je Linux opstarten via het DOS-programma loadlin
  Kijk even op de cdrom van conectiva of deze applicatie daarop aanwezig is, en lees de bijhorende info over hoe je het kunt gebruiken..


  Max
 • behalve dat ik zo zat ben als een kanon op dit moment snap ik geen hout van dit hele verhaal..
  be more specific plz
 • Ik gebruik een harddrive overlay. Zo'n programma gebruik je als je bios je grote hardeschijf niet aankan. Mijn hardeschijf is een Maxtor. Dat betekent dat je de overlay Maxblast moet gebruiken. Tijdens de installatie van Maxblast vraagt Maxblast om de opstartdiskette van de OS die je gaat installeren. Ik heb eerst geprobeerd om de Linux erin te doen. Dat werkte niet. Dus ik heb de Windows erin gedaan. Die werkte wel. Mijn hardeschijven werden geformateerd met de file system: FAT32. Ik heb vervolgens bij het opstarten van de computer de Linux opstartdiskette erin gedaan. De installatie die ik daarna gevolgd heb begon. Ik kwam bij een soort partitie programma. Daarbij heb ik C: als root gemaakt. Toen ik verder ging vroeg de installatie programma dat er geen "Linux Swap" partitie was. Ik negeerde het bericht omdat ik niet wist wat het betekende. De installatie ging verder zonder problemen. Toen het klaar was herstartte ik de computer en startte Linux niet op.

  Is het nu duidelijk?
 • [quote:8e22e61f8b="microchip"]Ik gebruik een harddrive overlay. Zo'n programma gebruik je als je bios je grote hardeschijf niet aankan. Mijn hardeschijf is een Maxtor. Dat betekent dat je de overlay Maxblast moet gebruiken. [/quote:8e22e61f8b]
  Wat Maxblast en Linux betreft: http://www.hodgman.org/dick/linux/

  Een Linux Swap partitie is wel belangrijk.
  Hoe groot is die harddisk? Ik neem aan dat je bij het maken van je FAT32 partitie tenminste 6 GB ongepartitioneerd hebt gelaten voor Linux. De meeste Linux distributies maken dan zelf een Linux en een Swap partitie aan. :)
 • dat heb ik gedaan. Maar in de installatie kan je niet kiezen waar je Linux wilt installeren. Zie ik iets over het hoofd? En hoe maak in een Linux SWAP partitie aan met Connectiva?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.