Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake 9.0 downloaden

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik weet dat je Mandrake 9.0 personal kan downloaden, maar kun je ook legaal op het internet aan Mandrake prosuite komen?

  Alvast bedankt, K.
 • Neen, alle software van Mandrake zelf kun je legaal downloaden/lenen/kopieren/etc, maar de cd's in de pro-suite die (demo's van) commerciele software bevatten kun je voor zover ik weet niet downloaden etc, simpelweg omdat de fabrikanten van die software dat niet toestaan…  Max
 • [quote:d1c963dd4d="kajutsa"]Ik weet dat je Mandrake 9.0 personal kan downloaden, maar kun je ook legaal op het internet aan Mandrake prosuite komen?

  Alvast bedankt, K.[/quote:d1c963dd4d]

  Je ging toch SuSE 8.1 Pro kopen?
 • //maximilaan

  Bedankt voor je reaktie! Ik ben altijd het meest geïnteresseerd in de prof-pakketten, maar je kan ze dus gewoon het beste kopen. En dan krijg je ook gelijk handige boeken erbij enzo, niet? :)

  //Marcel

  Ik weet het nog niet … nu Mandrake9.0 er is moet ik er nog even een nachtje over slapen ;) Ze zijn beide erg interessant :)
 • [quote:120ea01c7d="kajutsa"] Ik ben altijd het meest geïnteresseerd in de prof-pakketten, maar je kan ze dus gewoon het beste kopen. En dan krijg je ook gelijk handige boeken erbij enzo, niet? :)[/quote:120ea01c7d]Inderdaad, meer info hierover kun je vinden op: http://shop.mensys.nl/catalogue/mnl_Mandrake.html
  De web sites van Mandrake zijn op dit moment niet bereikbaar. :o
 • wow, zo'n 160euro voor de prosuite :o

  dat wordt maar SuSE 8.1 prof denk ik :roll:
 • [quote:1208905c5b="kajutsa"]wow, zo'n 160euro voor de prosuite :o

  dat wordt maar SuSE 8.1 prof denk ik :roll:[/quote:1208905c5b]

  Die van RedHat zijn nog duurder :(
 • en is hij ook beter dan?
 • [quote:227fad7b04="kajutsa"]en is hij ook beter dan?[/quote:227fad7b04]

  Ik vind RedHat wel een goede distro, maar hij is wel minder gebruiksvriendelijk dan Mandrake/SuSE.
  RedHat is tevens de meest gebruikte distro.
 • Is het alleen de gebruiksvriendelijkheid? Of zijn er nog duidelijke andere verschillen tussen SuSE, Mandrake en RedHat?
 • Redhat draait ook veelal op servers, dacht ik, en Mandrake en Suse zijn voornamelijk op de thuisgebruiker gericht. Verder zijn het wat culturele verschillen: Redhat = Angel-Saksisch, Mandrake - Frans en Suse - Duits, en de Hollander interesseert zich daar weinig voor, en gebruikt alle drie. :D
 • RH is amerikaans, dus vrij robuust, niet altijd even logisch, en uiteraard de grootste ;)

  SusE is Duits, en daardoor wat gebruiksvriendelijker/logischer dan
  RedHat. Nadeel van SuSE was dat ze zich niet aan de Linux standaarden hielden, waardoor het configureren van SuSE met RH-kennis nogal tegenviel.. Deze situatie is aan het verbeteren.

  Mandrake is Frans. Ennet als een Franse automobiel tot in de puntjes geautomatiseerd, maar niet altijd even robuust, en als je wilt sleutelen begin je onder de motorkap, en eindig je in de achterbak..


  Max
 • dank je voor de info! :) Ik ben nu toch een beetje intresse gaan krijgen in RedHat … ik wil hem eerst even downloaden en als het wat is misschien in de winkel kopen.

  De ftp's waar RadHat te downloaden is, bevatten 5 iso's… maar zijn ze allemaal nodig? Want in tegenstelling tot Mandrake heeft hij 2 iso's (cd's) meer! Of heb je dan gelijk de prof editie?

  { K }
 • Niet de prof editie :D , op de redhat site staat
  [quote:2eb73d5336]ISO images containing the source RPMs are located in this directory as well, however, they are not required to install Red Hat Linux and there is no need to download them at the same time you download the three installation ISO images. [/quote:2eb73d5336]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.