Vraag & Antwoord

OS Linux

Nieuwe PC kopen met SuSe Linux 8.1

Anoniem
Marcel de Reus
3 antwoorden
 • Hoi, zou graag binnenkort een nieuwe PC willen kopen. Hoeft niet het snelste van het snelste te zijn. Dacht aan een AMD 1800, met DVD-speler, cd-brander en LCD scherm (15"). Geen randapparatuur, geen scanners, geen videobewerking, geen spelletjesfreak. Maar ik wil wel graag dat alle hardware in een keer gaat werken onder SuSE 8.1.
  Wie kan mij aan helpen aan een juiste mix van hardwareonderdelen (mag ook een complete PC zijn)?

  Belangrijkste punt is: ik hoef niet zo nodig een heel weekend kwijt te zijn aan het aan de praat krijgen van Linux op m'n gloednieuwe PC…

  Alvast bedankt :wink:
 • Nou, tegenwoordig ondersteund linux de meeste hardware wel.
  FF kijken:

  Een AMD-proc: Linux ondersteunt de meeste chipset aan die kant wel, dus dat gaat geen probleem worden.

  HDD/CD/CD-RW/DVD: In princiepe wordt alles ondersteund, zolang het maar IDE is. SCSI is veelal een probleem.

  Video-kaartje: NVidia wordt kortom het allerbeste ondersteund. Als je geen hardware-acceleratie behoefd, is de rest ook best. Alleen hele nieuwe kaartjes geven wel eens problemen. Raadplaag hiervoor ff de website van X. (http://xfree86.org/)

  Geluidskaart: Geluid kan wel eens een probleem zijn. Vooral onboard soundcards werken ronduit klote. Neem een Creative SB (maakt niet uit welke) en je bent zeker van ondersteuning.

  Monitor maakt uiteraard niets uit ;)

  Netwerkkaart: Mocht je ADSL of LAN ofzo hebben, neem een 10/100 NIC'je. Realtek en 3com doen het bij mij altijd goed. Realtekkies zijn lekker goedkoop (10 euro ps), neem een 8139 ofzo….

  Suc6,
  Barry
 • Mijn cmixxxx onboard chip werkt iig met Alsa. :D

  Verder kan een raid-controller nog wel eens lastig zijn, dus als je die niet gaat gebruiken, laat hem dan maar achterwege.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.