Vraag & Antwoord

OS Linux

[Red Hat 7.3] Kpackage doet lastig:

Anoniem
maximilaan
3 antwoorden
 • 1) Als ik vroeger een van de drie Red Hat CD's in mijn speler zette, startte de autostart file op die CD telkens Kpackage op. Nu start autostart op die CD echter (let wel: onder KDE) steeds diens tegenhanger van Gnome op … vast ook een goed programma, maar ik ben er niet zo in thuis. Groot nadeel is ook dat ik het daardoor niet meer voor elkaar krijg om alle rpm's op zo'n CD in een keer in Kpackage te "laden" (zie ook hierna). Hoe voorkom ik dus dat autostart dit Gnome programma het heft in handen geeft?

  2) Kan je in Kpackage eigenlijk meerdere files tegelijk (met 1 selectie dus) openen? Nu moet ik (bijvoorbeeld) gedownloade rpm's stuk voor stuk in Kpackage "laden" - wat toch een heel gedoe is.

  3) Verder loopt Kpackage naar mijn gevoel nogal eens vast - vooral als ik meer dan zo'n 10 rpm's wil testen - want dat lijkt me wel zo verstandig!
 • [quote:42ad943f72="PeBo"]1) Als ik vroeger een van de drie Red Hat CD's in mijn speler zette, startte de autostart file op die CD telkens Kpackage op. Nu start autostart op die CD echter (let wel: onder KDE) steeds diens tegenhanger van Gnome op … vast ook een goed programma, maar ik ben er niet zo in thuis. Groot nadeel is ook dat ik het daardoor niet meer voor elkaar krijg om alle rpm's op zo'n CD in een keer in Kpackage te "laden" (zie ook hierna). Hoe voorkom ik dus dat autostart dit Gnome programma het heft in handen geeft?[/quote:42ad943f72]
  Ik gok dat in het configuratiecentrum van kde bij 'bestandsbeheer->bestandsassociaties' gnorpm is geassocieerd met de rpm-bestanden. Wijzig dit even in kpackage..


  Je kunt in kpackage overigens de verschillende rpm-mappen op de cd's instellen, zodat deze automatisch worden uitgelezen als je kpackage opstart (en je cdrom gemount is). Kijk hiervoor even in de menu's van kpackage
  Ga naar 'Instellingen->KPackage instellen" en naar tabblad "type". Activeer 'rpm' en druk op de knop "pakketlocaties" oid.
  Vul alle locaties in die kpackage moet doorzoeken naar nieuwe rpm-bestanden.
  Als dat gedaan is kun je nieuwe pakketten vinden onder tabblad 'Nieuw'.


  [quote:42ad943f72]
  2) Kan je in Kpackage eigenlijk meerdere files tegelijk (met 1 selectie dus) openen? Nu moet ik (bijvoorbeeld) gedownloade rpm's stuk voor stuk in Kpackage "laden" - wat toch een heel gedoe is.
  [/quote:42ad943f72]
  Yep, zie eerder antwoord van mij. Je kunt ook meerdere bestanden markeren als je die tegelijkertijd wilt installeren..
  Dit doe je door op de stip achter het pakketnaam te klikken. De stip wordt dan een blauw vinkje.

  [quote:42ad943f72]
  3) Verder loopt Kpackage naar mijn gevoel nogal eens vast - vooral als ik meer dan zo'n 10 rpm's wil testen - want dat lijkt me wel zo verstandig![/quote:42ad943f72]

  Test je die 10 bestanden tegelijkertijd of achter elkaar?
  De gui van kpackage wordt soms geblokkeerd als hij een zware taak moet uitvoeren, doordat de applicatie wacht op de uitvoer van het commando 'rpm'. Daarna wordt de gui als het goed is weer vrijgegeven.

  Max

  Max
 • Ik ben weer wat verder.

  1) Om de een of andere reden draait telkens het/een Gnome programma dat verband houdt met rpm's. Na het inloggen blijkt namelijk steeds [b:7b29e7b90e]gnorpm-auth[/b:7b29e7b90e] [o.i.d.] te draaien: dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de autostartfile van de Red Hat CD's denkt dat ik liever met de Gnome rpm tool werk dan met Kpackage. (Die tool van Gnome is vast ook prima, maar daar gaat het nu niet om.) Ik ga in ieder geval eens kijken hoe ik kan voorkomen dat [b:7b29e7b90e]gnorpm-auth[/b:7b29e7b90e] telkens opstart.

  2) Deze opmerking [quote:7b29e7b90e]Ga naar 'Instellingen->KPackage instellen" en naar tabblad "type". Activeer 'rpm' en druk op de knop "pakketlocaties" oid.[/quote:7b29e7b90e] heeft mij geleerd hoe je een hele map in een keer in Kpackage kan laden. Precies wat ik zocht. Zo is het tenminste makkelijk werken met Kpackage.

  3) De enige crash die ik kan reproduceren treedt op als ik arts-1.0.3-.7.i386.rpm laadt (dus daar had ik helemaal geen 10 rpm's of zo voor nodig, 1 rpm bleek al genoeg!). Dat houdt weer verband met het probleem waarover ik jullie bezig hou in dit topic . Ik moet er dus maar vanuitgaan dat Kpackage (vooralsnog?) vrijuit gaat. (Alhoewel, eigenlijk zou dat programma natuurlijk niet mogen crashen omdat er iets geks is met een rpm die je laadt!)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.