Vraag & Antwoord

OS Linux

[Linux] 2 maal installeren?

Anoniem
water
1 antwoord
 • Onlangs heb ik (voornamelijk voor school) Suse Linux 8.0 Professional aangeschaft. Op zich werkt dit heel lekker, maar wat te doen met verschillende pc's? Het verhaal:

  Ik heb Linux nodig op school, hier heb ik hem dan ook op mijn "meeneem harddisk" (bracket) geinstalleerd. Kan ik deze Linux nu ook thuis starten, of gaat hij dan helemaal flippen doordat hij andere hardware vind enzo, of kan ik hardware profiles maken in Linux o.i.d.? Ik ben total Linux newbie… dus alle hulp is welkom.

  Ik heb thuis gewoon nogmaals Linux geinstalleerd, maar volgens mij ziet hij alleen de eerst geinstalleerde, schoolversie, want deze start hij hoe dan ook op.

  Hoe dan ook, ik heb ook Lilo geinstalleerd… als de harddisk in mijn thuis computer zit, is er niets aan de hand en werkt alles. Ik kan Windows starten op mijn vaste schijf en linux van de "meeneem harddisk". Als ik de harddisk er uit haal, start mijn thuis computer op met een paar schermen vol "01" (of andersom…), hoewel ik Lilo wel op mijn vaste schijf van mijn thuiscomputer heb geinstalleerd. Waarom doet hij dit… en gaat hij dit nu ook doen op de schoolcomputer, omdat hij daar geen Lilo meer vind of zo?

  Allemaal beetje vaag, als verduidelijking nodig is, hoor ik dat.
  Als iemand antwoorden heeft op de bovenstaande vragen, graag!
  Alvast bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.