Vraag & Antwoord

OS Linux

krijg geen verbinding met mandrake9.0 bij chello...

Anoniem
None
55 antwoorden
 • krijg maar geen verbinding met me 3com kaartje.heb alles ingestelt en ook dhcp.maar geen verbinding enook niet pingen in de console.wie weet er iets van af.
 • Lukte het wel met vorige installaties? Zo ja welke waren dat? Wat voor foutmeldingen verschijnen er op je scherm, in je logfiles, etc?
 • dit is me eerste linux,en heb de log files door gespit maar daar staat niks interesants in.maar alles lijkt ok als ik bij harddrake configtool me kaart instelt en hij zegt dat hij het op me systeem toepast.als ik dan wil pingen of me browser opent en ergens naar toe wil zegt hij onbekende host.dus geen contact.zag wel in me configcenter dat hij op irq 16 stond en me videokaart ook.in win98 staat hij op irq 11.als dat er wat mee temaken hebt.erg raar in iedergeval.
 • Moet je niet bij chello ook je eigen hostnaam (die je van chello hebt gekregen) opgeven?
 • ligt ernaan wat voor modem je hebt…

  Als je een Motorola hebt, probeer dan eens naar het modem te pingen als de coax kabel uit het modem is!

  dat is 192.168.1.100, zo uit mijn hoofd…

  mocht dat niet lukken, controleer dan de bekabeling!

  Lukt het wel, reset de modem dan effe: met het blauwe knopje, heb je die niet, dan de stekker 30 seconden eruit.

  Staat de modem niet stand-by toevallig?? controleer dat ook!

  Als je weer geen IP krijgt, dan is er waarschijnlijk iets mis met de ARP-tabel bij chello, dan moet je hun effe bellen ('s ochtends vroeg om 8 uur, dan is het nl nooit druk)
 • onder windows98 doet hij het wel,dus mijn 3com ethernetkaart is goed en me com21 modem werkt dan ook.waar kan ik kijken in linux of alles goed staat of dat de kaart wel werkt.in hardrakeconftool gaat alles goed en geeft hij aan dat alles goed geconfigureerd is.en toch doet hij het niet.want met booten geeft hij aan:ip info for eth0 failed en insmod 3c59x with errors.maar kan in de logs nergens iets over vinden.
 • Heb je al de dhcp client opgestart waardoor je een lease krijgt?

  M.
 • Mijn Com21 doet helemaal geen DHCP. Als ik DHCP instel gebeurd er niets. Ik moet de IP adressen invullen die ik op het formulier vond.

  Je kunt ook je settings uit win. overschrijven en overnemen.

  Veel plezier.
 • heb dhcp wel ingestelt met de hardrakeconftool.maar een dhcp client starten niet.geen idee hoe(nog niet) en de ip krijg je automatisch van chello,maar had hem over genomen van win98.maar doet ook niks .en me hostnaam ingevult. en plezier heb ik er wel in alleen het is best pittig voor het eerst linux. :)
 • dhcp moet je met com21 gewoon uitrammen, ook heb je als host niet de hostname die je van chello krijgt niet nodig..com21 modems werken in principe wel op dhcp maar ze zijn statisch (bij mij is de afgelopen 2 jaar nog geen IP veranderd)

  wat je wel nodig heb: kijk in die drax tool –> network settings..
  2 dns servers instellen..
  statisch ip: ip nummer, je subnet (255.255.255.0) enneh…. volgens mij heb ik het nu geloof ik.
 • com21 modems zijn zo statisch als de pest!! Je krijgt niet voor niets een formulier met je IP en alle andere gegevens erop!!

  voor de rest:

  host: NS
  Domein: chello.nl

  DNS: 212.142.28.66
  212.142.28.130

  Je gateway en IP heb je zelf, als je die niet meer kan vinden moet je effe de helpdesk bellen
 • had daarstraks effe verbinding door te pingen naar chello maar was super traag kon ook geen browser gebruiken.en nu is die verbinding weer weg,kan dus niet meer pingen naar chello.dus bijna.en me mail prog zegt als ik wil versturen dat poort 25 dicht is.waar kan ik dat instellen?maar wat betreft me internet connectie,is hij weer uit.alleen met booten geeft hij geen failed meer met me eth0 daar gaat hij nu goed doorheen.en de dhcp staat uit.dat hielp dus wel effe. of lul ik nu teveel? ;)
 • voer in netdrake (ofzoiets) gewoon de gateway in dan werkt het als een speer :D

  je kunt natuurlijk ook zelf je dns'sen opgeven en als je van chello een IP kreeg ram je dat er ook gewoon in

  Maar zoals gezegd met een gateway lukt het meestal al
 • [quote:5daf89e877="wstolk"]voer in netdrake (ofzoiets) gewoon de gateway in dan werkt het als een speer :D [/quote:5daf89e877] Wellicht bedoel je: drakconnect
  Hier gaat pingen naar Chello wel goed. :)
  [code:1:5daf89e877] — www.chello.nl ping statistics —
  11 packets transmitted, 11 received, 0% loss, time 10105ms
  rtt min/avg/max/mdev = 2.442/3.402/6.417/1.256 ms
  [jolo@node1048e jolo]$
  [/code:1:5daf89e877]
 • bij mij is eergister ook chello aangesloten (heb hier geen windows pc's dus dat was lachen 8) de monteur moest zich met een emailtje afmelden met mijn chello mailadres als afzender, dus ik gauw in KMail een identiteitje opgezet, hij keek met grote ogen toe) maar het enige wat ik deed was om online te komen was als root

  [b:bcf9a5bfbf]dhcpcd eth0[/b:bcf9a5bfbf]

  intypen en het werkte! Ik zou zeggen probeer het eens, en daarna in je distro-specifieke config instellen dat de eth0 (of eth1) interface waar chello aan hangt met DHCP moet (DHCP = dynamic host configuration protocol).

  Maar ik zal wel weer een ander modem hebben (zo'n groot zwaar donkergrijs ding met externe voeding).
 • ik kon drakeconnect niet vinden bij mij.heb dat niet geloof ik.heb al 20keer netconf,harddrake en linuxconf ingestelt maar help niet echt.terwijl ik gister effe verbinding had met pingen in me console.daarna was het snel afgelopen.en erg traag 60000ms.en moet ik nou die dhcp uit of aan zetten.heb wel al me nummer(dns.ip,ect)van win98 overgenomen.want daar doet hij het goed.het zal wel een kleinigheid zijn.maar wat?
 • als je een COM21 modem hebt: dhcp UIT!!
  andere modem: DHCP aan…

  wel alle anders instellingen weghalen dan, anders heb je dus weer dikke kans dat het niet lukt!
 • heb com21 en dhcp heb ik uit volgens mij.zit ook teproberen met drakeconnct om die goed tekrijgen,maar nog geen geluk.welke instellingen verwijderen? telefonische hulp ergens tekrijgen?weet zeker dat het dan zo op is gelost.
 • als het goed is heb je van chello een IP gekregen
  dat is statisch en moet je zelf invoeren….
  als je dat doet, je gatewat en dns invult, zal het allemaal moeten werken…
 • heb dat echt gedaan.maar toch doet hij het niet.pingen doet hij ook niet.geen idee meer wat ik andes in kan stellen,heb alles al 20keer nagekeken.zelfs ifconfig pakt hij niet in me console.en bij drakeconnect heb ik ook alles ingevult.word nu wel erg lastig.jammer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.