Vraag & Antwoord

OS Linux

krijg geen verbinding met mandrake9.0 bij chello...

Anoniem
None
55 antwoorden
  • Ik had hetzelfde probleem met mdk 9.0
    Ben 2 dagen bezig geweest maar de gateway werkte niet!
    Nu de oude 8.2 er weer opgezet en in 10 minuten liep alles.
    Nog even een tip:
    Na het configureren van netwerk als het niet werkt even de handel rebooten dan werkt het vaak wel (bug?)
    Groetjes van Herbert
  • [quote:5c955d4f1a="eric.E"]heb dat echt gedaan.maar toch doet hij het niet.pingen doet hij ook niet.geen idee meer wat ik andes in kan stellen,heb alles al 20keer nagekeken.zelfs ifconfig pakt hij niet in me console.en bij drakeconnect heb ik ook alles ingevult.word nu wel erg lastig.jammer[/quote:5c955d4f1a]

    Was je wel ingelogt als root?

    [jolo@node1048e jolo]$ su -
    Password:
    [root@node1048e root]#

    drakconnect

    Selecteerde je auto-dectectie of Expert modus?
    Selecteerde je Kabelverbinding of LAN-verbinding?
    IP adres + DNS server + Gateway of Automatisch IP?
    Computer naam?
    En je Konsole output?
    [code:1:5c955d4f1a]
    [root@node1048e root]# drakconnect
    modprobe: Can't locate module serial
    modprobe: Can't locate module serial
    Please wait while probing serial ports…
    Shutting down interface eth0: [ OK ]
    Shutting down loopback interface: [ OK ]
    Setting network parameters: [ OK ]
    Bringing up loopback interface: [ OK ]
    Bringing up interface eth0: [ OK ]
    [root@node1048e root]#
    [/code:1:5c955d4f1a]
    :roll:
  • ja ik was als root.en met drakeconnect doe ik auto en ziet hij de lan-ethernetkaart maar ik kies kabelverbinding.ip,dns,gateway vul ik allemaal zelf in.geen auto ip/dhcp. comp naam vul ik ook in. console output is dat hij geen contact kan maken.cant find host ofzo,als ik naar chello ping.heb ondertussen geherinstaleerd.en weer niks.of inderdaad helemaal rebooten als je wat doet bij drakeconnect of netconfig.kijk denk toch ergens overheen ofzo.hoop dat ze dat iets gebruikers vriendelijk maken.(root gebruikers dan he) :) console zegt unknown host www.chello.nl en vul als me domain in chello.nl bij netconfig.
  • Hm, als je in drakconnect het IP adres Netmasker Automatisch IP scherm ziet, wat voor een melding staat er dan boven?

    Bij mij staat er dit:
    [code:1:f729b627d1]
    bezig met configureren van netwerk-apparaat eth0(driver ne2k-pci)

    WAARSCHUWING: Dit apparaat is al geconfigureerd om verbinding te maken met Internet.
    Accepteer gewoon de instellingen om dit apparaat geconfigureerd te laten.
    Als u de onderstaande velden aanpast, wordt het apparaat opnieuw geconfigureerd
    [/code:1:f729b627d1]
    :roll:
  • dat staat er bij mij ook bij.en moet dan steeds ip/dhcp uitvinken.maar ga stug door. :) of moet ik een lan verbinding hebben?dacht het niet, maar ik weet ook niet alles.
  • lol,
    ok…typ in console:
    /etc/init.d/network start (als root)

    zet deze ff standaard aan bij het opstarten van de computer
    de service " internet" kun je uitzetten bij mandrake, die slaat op je ppp.

    wedden dat hij nu wel werkt?
  • het typen van het console command lukt me vast.maar de rest snap ik niet zo.(ja ik zit aan de duvel) >:)
  • [quote:e8ee0facba="KayJay"]
    ok…typ in console:
    /etc/init.d/network start (als root)
    [/quote:e8ee0facba]
    Hm, dat werkt hier ook:
    [code:1:e8ee0facba]
    [jolo@node1048e jolo]$ su -
    Password:
    [root@node1048e root]# /etc/init.d/network start
    Setting network parameters: [ OK ]
    Bringing up loopback interface: [ OK ]
    Bringing up interface eth0: [ OK ]
    [root@node1048e root]#
    [/code:1:e8ee0facba]
    Maar dit bovenstaande doet drakconnect toch ook. :roll:
  • bij het opstarten geeft hij dat allemaal al aan.:setting network parameter ok
    loopback ok interface eth0 ok. had het ook in me console als root getikt en dan is ook alles ok. maar kan niet pingen.moet ik bij drakeconnect autodetect, hem nu op kabel verbinding zetten of lan ethernet verbinding?


    [root@mycomp root]# ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:04:76:8B:E2:DE
    inet addr:xxx.xx.xxx.x Bcast:xxx.xx.staan wel nummers hoor :) Mask:255.255.255.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:147 frame:0
    TX packets:13 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:4
    collisions:0 txqueuelen:100
    RX bytes:3840 (3.7 Kb) TX bytes:918 (918.0 b)
    Interrupt:16 Base address:0xe400

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:700 (700.0 b) TX bytes:700 (700.0 b)
  • ander slot mocht niet baten,het rare is dat windhoos98 heb gelijk oppakt en kan gelijk het net op.en mandrake weer niks.met en zonder dhcp maakt niet uit.maar me kaart is een 3c900b en de driver is voor een 3c59x,of het maakt niet uit,wat stelt een netwerkkaart nou eigenlijk voor.wel een hoop ellende :)
  • Bij mijn PCI netwerk kaart maakt dat niets uit. Ofwel kabel verbinding of lan ethernet werken alle twee. Ik heb dus geen verschil kunnen waarnemen. Maar in jouw geval kun je lan ethernet gewoon proberen. Baat 't niet dan schaad 't niet. :)

    [code:1:4a54b85084]
    [root@node1048e root]# ifconfig
    eth0

    UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:4034 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:188 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:10 txqueuelen:100
    RX bytes:372227 (363.5 Kb) TX bytes:20317 (19.8 Kb)
    Interrupt:5 Base address:0xd000

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:353 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:353 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:27312 (26.6 Kb) TX bytes:27312 (26.6 Kb)

    [root@node1048e root]#
    [/code:1:4a54b85084]
  • Het baat inderdaad niet. :) maakte niks uit via lan ethernet verbinding. telefonisch iemand?word er nu wel moe van hoor.niet dat ik snel opgeef,want heb me suf gezocht op internet.is er niet iets wat ik kan doen om me ethernetkaart tetesten waar hij op vast loopt? of prog?in mandrake staat hij wel op irq 16 en in me bios op 11.is dat wat?
  • [quote:cc3a5dc428="eric.E"]Het baat inderdaad niet. :) maakte niks uit via lan ethernet verbinding. telefonisch iemand?word er nu wel moe van hoor.niet dat ik snel opgeef,want heb me suf gezocht op internet.is er niet iets wat ik kan doen om me ethernetkaart tetesten waar hij op vast loopt? of prog?in mandrake staat hij wel op irq 16 en in me bios op 11.is dat wat?[/quote:cc3a5dc428]
    Bij mij heeft mijn ethernetkaart in de bios de zelfde interrupt als in Mandrake 9.0 :)
    [code:1:cc3a5dc428]
    [jolo@node1048e jolo]$ cat /proc/interrupts
    CPU0
    0: 19251 XT-PIC timer
    1: 135 XT-PIC keyboard
    2: 0 XT-PIC cascade
    4: 4 XT-PIC bttv, ohci1394
    5: 4924 XT-PIC usb-uhci, usb-uhci, usb-uhci, eth0
    8: 1 XT-PIC rtc
    10: 3309 XT-PIC Audigy
    11: 6993 XT-PIC nvidia
    14: 14479 XT-PIC ide0
    15: 6 XT-PIC ide1
    NMI: 0
    LOC: 19216
    ERR: 10
    MIS: 0
    [jolo@node1048e jolo]$
    [/code:1:cc3a5dc428]
    Maar bij mij staat in de BIOS Plug & Play O/S op NO
    Plug & Play op Yes kan problemen veroorzaken in Linux.
    :roll:
  • kan bij mij niet in me bios plug and play instellen.heb in mandrake bij linuxconf/network.een irq ingestelt van 11 net als in me bios.hopelijk neemt mandrake dat over.of kan je dat nog ergens instellen?wie weet is dat het.
  • [quote:0dce90e40d="eric.E"]kan bij mij niet in me bios plug and play instellen.[/quote:0dce90e40d]
    Wat voor een moederbord (of merkcomputer) heb je?

    Als je als root in een editor opent /var/log/dhcpcd.log staat er zoiets als dit:
    [code:1:0dce90e40d]
    kt 5 21:38:25 dhcpcd.exe: interface eth0 has been configured with old IP= hier staat IP adres provider.
    [/code:1:0dce90e40d]

    En als je als root typt: cat /var/log/boot.log | grep failed
    :roll:
  • [quote:bfb77c651a="KayJay"]
    ok…typ in console:
    /etc/init.d/network start (als root)
    zet deze ff standaard aan bij het opstarten van de computer
    de service " internet" kun je uitzetten bij mandrake, die slaat op je ppp.
    wedden dat hij nu wel werkt?[/quote:bfb77c651a]

    Heb eens een '/etc/init.d/network stop' gedaan in SuSE, grap was dat Internet via @home vrolijk doorging :P
    De stekker ging er alleen uit als ik '/etc/init.d/dhclient stop' uitvoerde….


    Max
  • me moederboord is een gigabyte: ga-8stxc met een p4 2.5g. en heb die logs bekeken.me interupt van me ethernetkaart staat nog op 16(in me bios op 11)
    dhcpcd.log is zo leeg als wat.boot.log staat teveel om optenoemen. waar zit nou de fout?irq moet ik denk veranderen,ergens. gaat het nog lukken? ;)
  • ik weet wel dat de driver voor me ethernetkaart in linux niet 100% voor die kaart is.kan zeker geen anders kaart aanvragen?of niet echt nodig?het is een 3com 3c900b-tpo.en die staat niet in het lijstje van mandrake.word daardoor mischien de verkeerde module geladen?
  • [quote:175b5fae61="eric.E"]me moederboord is een gigabyte: ga-8stxc met een p4 2.5g. en heb die logs bekeken.me interupt van me ethernetkaart staat nog op 16(in me bios op 11) [/quote:175b5fae61]
    Ik kan hem niet vinden op de Gigabyte site, maar een P4 heeft vast wel de mogelijkheid om Plug & Play op No te zetten.
    [quote:175b5fae61] dhcpcd.log is zo leeg als wat.boot.log staat teveel om optenoemen. waar zit nou de fout?irq moet ik denk veranderen,ergens. [/quote:175b5fae61] Heb je al je ethernet kaart in een ander PCI slot geprobeerd? [quote:175b5fae61] ik weet wel dat de driver voor me ethernetkaart in linux niet 100% voor die kaart is.kan zeker geen anders kaart aanvragen?of niet echt nodig?het is een 3com 3c900b-tpo.[/quote:175b5fae61] De kaart staat bij de Mandrake 6.0 hardware: http://www.linux-mandrake.com/pt/fhard.php3

    [quote:175b5fae61]

    en die staat niet in het lijstje van mandrake.word daardoor mischien de verkeerde module geladen?
    [/quote:175b5fae61]
    Wat is je ouput van: dmesg | grep eth0
    :roll:
  • me pc is zo'n siemens/fijitsu dus de bios zal wel een aangepaste zijn.ga hem effe testen in een ander slot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.